Artikel top billede

Foto_ Morten Sahl Madsen.

Puster Samsung og Apple i nakken: Nu vil Huawei være den største smartphone-producent

Kinesiske Huawei har masser af medvind på det globale smartphone-marked og sigter med nye tiltag efter at erobre verdensherredømmet. Det bliver dog lettere sagt end gjort.

Det kan godt være, at Samsung og Apple i en årrække har domineret den globale smartphone-scene og står bag de største sællerter på markedet.

Kinesiske Huawei, der typisk er at finde på tredjepladsen i markedsopgørelserne, står dog til at give både Samsung og Apple kamp til stregen i de kommende år og kan ligefrem blive den største smartphone-producent globalt.

Det skriver analysefirmaet ABI Research, der baserer vurderingen på Huaweis høje vækstrater og selskabets strategi på markedet.

"Den kinesiske smartphone-leverandør Huawei fortsætter med at være være modstandsdygtig i et overfyldt og meget konkurrencepræget miljø og sigter efter at blive den største globale smartphone-leverandør om omkring fem år," lyder det fra ABI Research.

Læs også: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon

Analytikerne peger på, at Huawei - hvis missionen skal lykkes - skal gå efter en stærk tilstedeværelse i USA og Vesteuropa, vel at mærke uden at miste momentum på hjemmemarkedet.

"Med en rangering som den tredjestørste smartphone-leverandør globalt målt på volumen forsøger Huawei at udvidde sin rækkevidde ved at udvikle egne chipsets og eget operativsystem baseret på Android," forklarer David McQueen, der er research director hos ABI Research, om det kinesiske selskabs strategi.

Lettere sagt end gjort

Han tilføjer dog samtidig:

"Det kan få succes med chipsets, men mange andre konkurrenter har forsøgt sig med en lignende taktik med OS-udviklingen uden den store succes. Det vil blive svært for Huawei at nå dette mål, selv med et forbedret globalt brand og en øget volumen."

ABI Research fremhæver dog, at Huawei i øjeblikket rammer en god balance imellem at levere billige telefoner til low-end-markederne og samtidig mere teknologisk avancerede og innovative produkter til de mere modne markeder.

Huawei forsøger med selskabets nye strategi at gøre sig uafhængig på chip-området og at skabe et økosystem og stærkere brand med et egenudviklet, Android-baseret styresystem.

Selvom det ifølge ABI Research ikke er nogen dum plan, fremhæver analysefirmaet også, at historien viser, at det er langt lettere sagt end gjort.

De mest solgte smartphones på verdensplan i første kvartal i år var ifølge analysefirmaet Gartner Samsung (23,2 procent), Apple (14,8 procent), Huawei (8,3 procent), OPPO (4,6 procent) og Xiaomi (4,6 procent).

Læs også:

Fremgang igen efter stor nedtur: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu

Billige brugte smartphones storsælger - hvorfor betale kassen for en ny?

Midt i nedtur: Apple runder en milliard solgte iPhone-smartphones

Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere