Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft skruer kraftigt ned for fortrydelsestid i Windows 10

Microsoft skærer kraftigt ned for den periode, hvor du kan fortryde, at du har opgraderet til Windows 10.

Microsoft skærer kraftigt ned for den periode, hvor man som bruger kan fortryde, at man har opgraderet til Windows 10 fra Windows 7 eller Windows 8.

I det seneste år - siden Windows 10 blev lanceret - har man som bruger kunnet fortryde opgraderingen og rulle tilbage til sin tidligere Windows-version i 30 dage.

Med den nyeste opdatering - Anniversary Update - er denne periode imidlertid blevet reduceret til blot 10 dage.

Det betyder, at det er umuligt at fortryde sit valg 10 dage efter, at man har opgraderet til Windows 10.

Mappe slettes

Til tilbagerulningen anvender Microsoft en metode, hvor systemet på computeren automatisk gemmer en særlig mappe, der indeholder den ældre version af styresystemet.

Denne mappe indeholder typisk op til fem gigabyte data, som automatisk slettes, når fortrydelses-perioden udløber.

Ifølge Microsoft skyldes beslutningen, at selskabet kan se, at langt de fleste brugere, som fortryder opgraderingen til Windows 10, vælger at rulle tilbage inden for ganske få dage.

Derfor giver det ikke mening at kræve, at det gamle system optager lagerplads i helt op til en måned, mener selskabet.

"Vi har derfor ændret indstillingerne til 10 dage for at frigøre den storage-plads, som kopien af det ældre system har optaget," lyder det fra Microsoft i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det spiller ganske givet også ind, at Microsoft har lukket for muligheden for at opgradere til Windows 10 uden at betale for det.

Det skete et år efter lanceringen.

Du kan læse mere om, hvor meget Windows 10 nu koster her: Så meget kommer styresystemet til at koste

Men indførelsen af betaling for Windows 10 giver det for Microsoft langt mindre mening at tilbyde en lang fortrydelsesperiode, da det formodes, at brugere, der betaler for at opgradere til systemet, er langt mere motiverede til at beholde det.

Samtidig regner Microsoft med, at antallet af Windows 7- og 8-brugere, der opgraderer, falder dramatisk.

Læs også:

Kæmpeopdatering af Windows 10 på trapperne: Disse nye features og ændringer på vej

Seks ting du bør tjekke efter download af den store opdatering til Windows 10

Har du endnu ikke modtaget den store opdatering af Windows 10? Sådan henter du den selv

Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere