Microsoft skruer kraftigt ned for fortrydelsestid i Windows 10

Microsoft skærer kraftigt ned for den periode, hvor du kan fortryde, at du har opgraderet til Windows 10.

Microsoft skærer kraftigt ned for den periode, hvor man som bruger kan fortryde, at man har opgraderet til Windows 10 fra Windows 7 eller Windows 8.

I det seneste år - siden Windows 10 blev lanceret - har man som bruger kunnet fortryde opgraderingen og rulle tilbage til sin tidligere Windows-version i 30 dage.

Med den nyeste opdatering - Anniversary Update - er denne periode imidlertid blevet reduceret til blot 10 dage.

Det betyder, at det er umuligt at fortryde sit valg 10 dage efter, at man har opgraderet til Windows 10.

Mappe slettes
Til tilbagerulningen anvender Microsoft en metode, hvor systemet på computeren automatisk gemmer en særlig mappe, der indeholder den ældre version af styresystemet.

Denne mappe indeholder typisk op til fem gigabyte data, som automatisk slettes, når fortrydelses-perioden udløber.

Ifølge Microsoft skyldes beslutningen, at selskabet kan se, at langt de fleste brugere, som fortryder opgraderingen til Windows 10, vælger at rulle tilbage inden for ganske få dage.

Derfor giver det ikke mening at kræve, at det gamle system optager lagerplads i helt op til en måned, mener selskabet.

"Vi har derfor ændret indstillingerne til 10 dage for at frigøre den storage-plads, som kopien af det ældre system har optaget," lyder det fra Microsoft i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det spiller ganske givet også ind, at Microsoft har lukket for muligheden for at opgradere til Windows 10 uden at betale for det.

Det skete et år efter lanceringen.

Du kan læse mere om, hvor meget Windows 10 nu koster her: Så meget kommer styresystemet til at koste

Men indførelsen af betaling for Windows 10 giver det for Microsoft langt mindre mening at tilbyde en lang fortrydelsesperiode, da det formodes, at brugere, der betaler for at opgradere til systemet, er langt mere motiverede til at beholde det.

Samtidig regner Microsoft med, at antallet af Windows 7- og 8-brugere, der opgraderer, falder dramatisk.

Læs også:

Kæmpeopdatering af Windows 10 på trapperne: Disse nye features og ændringer på vej

Seks ting du bør tjekke efter download af den store opdatering til Windows 10

Har du endnu ikke modtaget den store opdatering af Windows 10? Sådan henter du den selv

Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft DanmarkYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.