Artikel top billede

Nyt dansk fiber- og energiselskab en realitet: Får navnet 'Eniig'

Fusionen af EnergiMidt og Himmerlands Elforsyning skaber ikke bare en ny og større spiller på det danske bredbåndsmarked. Det bliver også under et helt nyt navn: Eniig.

Fusionen af EnergiMidt og Himmerlands Elforsyning betyder, at der bliver skabt en ny stor spiller på det danske bredbåndsmarkedet, hvor selskabet vil levere fibernet ved siden af naturligvis alle energi-aktiviteterne

EnergiMidt og HEF kommer dog også til at få et helt nyt navn som ét selskab.

Fremover skal selskabet hedde Eniig, meddeles det på selskabets hjemmeside.

"Jeg er både glad og stolt over i dag at kunne præsentere Eniig som vores nye koncernnavn. Vi er i fuld gang med at gennemføre en fusion mellem to ligeværdige parter. Vi ligner hinanden meget, både når det gælder virksomhedskultur, visioner og værdier."

"Derfor har det været vigtigt for os at skabe en ny, fælles identitet, som vi alle kan se os selv i. For der er rigtig meget, som vi er enige om," udtaler administrerende direktør Martin Romvig.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Fusionen blev indgået juridisk i slutningen af juni, og med det nye Eniig-navn på plads er selskabet nu for alvor klar til at begynde arbejdet som ét, fælles selskab.

"Er man enig, er man sammen om noget. Enige om at gå efter de bedste løsninger med samarbejdspartnere, kommuner og kunder i lokalområderne," lyder det fra Jan Skytte Pedersen, bestyrelsesformand i Eniig.

Eniig-koncernen har 950 ansatte og får hovedsæde i Silkeborg, hvor også fiber-forretningen placeres.

Også i Aalborg kommer der en stor afdeling, ligesom der vil være Eniig-afdelinger i Herning, Skive og Støvring.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle, at Søren Lindgaard har sagt sin stilling som it-direktør i Region Syddanmark op, fordi han havde fået job som direktør i fiber- og indholdsvirksomheden i Energimidt og Himmerlands Elforsyning - altså det nye Eniig.

Læs også:

It-direktør i Region Syddanmark fratræder: Skifter til topstilling i fiberselskab

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Fiber-direktør trækker sig: Tabte kampen om toppost efter stor-fusion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere