Artikel top billede

Nyt dansk fiber- og energiselskab en realitet: Får navnet 'Eniig'

Fusionen af EnergiMidt og Himmerlands Elforsyning skaber ikke bare en ny og større spiller på det danske bredbåndsmarked. Det bliver også under et helt nyt navn: Eniig.

Fusionen af EnergiMidt og Himmerlands Elforsyning betyder, at der bliver skabt en ny stor spiller på det danske bredbåndsmarkedet, hvor selskabet vil levere fibernet ved siden af naturligvis alle energi-aktiviteterne

EnergiMidt og HEF kommer dog også til at få et helt nyt navn som ét selskab.

Fremover skal selskabet hedde Eniig, meddeles det på selskabets hjemmeside.

"Jeg er både glad og stolt over i dag at kunne præsentere Eniig som vores nye koncernnavn. Vi er i fuld gang med at gennemføre en fusion mellem to ligeværdige parter. Vi ligner hinanden meget, både når det gælder virksomhedskultur, visioner og værdier."

"Derfor har det været vigtigt for os at skabe en ny, fælles identitet, som vi alle kan se os selv i. For der er rigtig meget, som vi er enige om," udtaler administrerende direktør Martin Romvig.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Fusionen blev indgået juridisk i slutningen af juni, og med det nye Eniig-navn på plads er selskabet nu for alvor klar til at begynde arbejdet som ét, fælles selskab.

"Er man enig, er man sammen om noget. Enige om at gå efter de bedste løsninger med samarbejdspartnere, kommuner og kunder i lokalområderne," lyder det fra Jan Skytte Pedersen, bestyrelsesformand i Eniig.

Eniig-koncernen har 950 ansatte og får hovedsæde i Silkeborg, hvor også fiber-forretningen placeres.

Også i Aalborg kommer der en stor afdeling, ligesom der vil være Eniig-afdelinger i Herning, Skive og Støvring.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle, at Søren Lindgaard har sagt sin stilling som it-direktør i Region Syddanmark op, fordi han havde fået job som direktør i fiber- og indholdsvirksomheden i Energimidt og Himmerlands Elforsyning - altså det nye Eniig.

Læs også:

It-direktør i Region Syddanmark fratræder: Skifter til topstilling i fiberselskab

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Fiber-direktør trækker sig: Tabte kampen om toppost efter stor-fusion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere