Nyt dansk fiber- og energiselskab en realitet: Får navnet 'Eniig'

Fusionen af EnergiMidt og Himmerlands Elforsyning skaber ikke bare en ny og større spiller på det danske bredbåndsmarked. Det bliver også under et helt nyt navn: Eniig.

Fusionen af EnergiMidt og Himmerlands Elforsyning betyder, at der bliver skabt en ny stor spiller på det danske bredbåndsmarkedet, hvor selskabet vil levere fibernet ved siden af naturligvis alle energi-aktiviteterne

EnergiMidt og HEF kommer dog også til at få et helt nyt navn som ét selskab.

Fremover skal selskabet hedde Eniig, meddeles det på selskabets hjemmeside.

"Jeg er både glad og stolt over i dag at kunne præsentere Eniig som vores nye koncernnavn. Vi er i fuld gang med at gennemføre en fusion mellem to ligeværdige parter. Vi ligner hinanden meget, både når det gælder virksomhedskultur, visioner og værdier."

"Derfor har det været vigtigt for os at skabe en ny, fælles identitet, som vi alle kan se os selv i. For der er rigtig meget, som vi er enige om," udtaler administrerende direktør Martin Romvig.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Fusionen blev indgået juridisk i slutningen af juni, og med det nye Eniig-navn på plads er selskabet nu for alvor klar til at begynde arbejdet som ét, fælles selskab.

"Er man enig, er man sammen om noget. Enige om at gå efter de bedste løsninger med samarbejdspartnere, kommuner og kunder i lokalområderne," lyder det fra Jan Skytte Pedersen, bestyrelsesformand i Eniig.

Eniig-koncernen har 950 ansatte og får hovedsæde i Silkeborg, hvor også fiber-forretningen placeres.

Også i Aalborg kommer der en stor afdeling, ligesom der vil være Eniig-afdelinger i Herning, Skive og Støvring.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle, at Søren Lindgaard har sagt sin stilling som it-direktør i Region Syddanmark op, fordi han havde fået job som direktør i fiber- og indholdsvirksomheden i Energimidt og Himmerlands Elforsyning - altså det nye Eniig.

Læs også:

It-direktør i Region Syddanmark fratræder: Skifter til topstilling i fiberselskab

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Fiber-direktør trækker sig: Tabte kampen om toppost efter stor-fusion

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.