Artikel top billede

Optane-teknologien, udvikler i samarbejde med Micron, kommer både til at drive SSD-drev og DIMM-hukommelse.

10 gange hurtigere: Du kan (snart) prøve Intels vilde SSD-teknologi - i skyen

Intels Optane-teknologi kommer til at mangedoble SSD-hastighederne og kan revolutionere, hvordan datacentre fordeler opgaven mellem storage og hukommelse.

Intels kommende, opdaterede SSD-drev, kaldet Optane, er klar til sidst i 2016.

Det er godt nyt for både firmaer og entusiaster, som ser frem til SSD-drev med en hastighed, som er op til 10 gange højere end i dag.

Med de hastigheder kan Optane-drevene, som bruger den såkaldte 3D Xpoint-teknologi, også anvendes til nogle af de opgave, som vi i dag traditionelt bruger RAM-klodser til.

Det kræver dog, ifølge Intel, en del ændringer for, at eksisterende enterprise-software kan udnytte Optane-drevene som en ekstra del af hukommelsen.  

Derfor planlægger Intel inden for kort tid at stille gratis test-muligheder via cloud-teknologi til rådighed for enterprise-brugere, så de kan teste tunge opgaver inden for eksempel finans-it eller machine learning. Det skriver PC World US.

Intel har dog til gode at levere en dato for, hvornår adgangen til de gratis cloud-værktøjer åbner.

Ifølge PC World US kommer Intel som en del af firmaets nye hukommelses-fokus også til at producere DIMM-hukommelse baseret på 3D Xpoint-teknologien i 2017.

Læs også: Lækket dokument: Nye diske fra Intel får næsten evigt liv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere