Artikel top billede

Optane-teknologien, udvikler i samarbejde med Micron, kommer både til at drive SSD-drev og DIMM-hukommelse.

10 gange hurtigere: Du kan (snart) prøve Intels vilde SSD-teknologi - i skyen

Intels Optane-teknologi kommer til at mangedoble SSD-hastighederne og kan revolutionere, hvordan datacentre fordeler opgaven mellem storage og hukommelse.

Intels kommende, opdaterede SSD-drev, kaldet Optane, er klar til sidst i 2016.

Det er godt nyt for både firmaer og entusiaster, som ser frem til SSD-drev med en hastighed, som er op til 10 gange højere end i dag.

Med de hastigheder kan Optane-drevene, som bruger den såkaldte 3D Xpoint-teknologi, også anvendes til nogle af de opgave, som vi i dag traditionelt bruger RAM-klodser til.

Det kræver dog, ifølge Intel, en del ændringer for, at eksisterende enterprise-software kan udnytte Optane-drevene som en ekstra del af hukommelsen.  

Derfor planlægger Intel inden for kort tid at stille gratis test-muligheder via cloud-teknologi til rådighed for enterprise-brugere, så de kan teste tunge opgaver inden for eksempel finans-it eller machine learning. Det skriver PC World US.

Intel har dog til gode at levere en dato for, hvornår adgangen til de gratis cloud-værktøjer åbner.

Ifølge PC World US kommer Intel som en del af firmaets nye hukommelses-fokus også til at producere DIMM-hukommelse baseret på 3D Xpoint-teknologien i 2017.

Læs også: Lækket dokument: Nye diske fra Intel får næsten evigt liv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere