Windows står på gravens rand på mobilmarkedet - alligevel lancerer HP ny Windows-smartphone

Timingen er mildest talt ikke optimal, men en ny top-smartphone med Windows 10 Mobile er på vej ud på markedet - med HP som producent.

Det var ifølge Gartner blot 0,6 procent af de smartphones, der blev solgt på globalt plan i årets andet kvartal, der kørte Windows.

Sidste år i andet kvartal lå markedsandelen for Microsofts vedkommende på 2,5 procent, så dengang var der stadig håb for Windows i smartphone-verdenen, men siden har de fleste mistet troen på Windows' smartphone-fremtid.

Alligevel er HP nu på vej med en ny smartphone, der kører Windows 10 Mobile.

Det drejer sig om HP Elite x3, som selskabet viste frem allerede under dette års Mobile World Congress i februar, men som altså først nu er ved at komme i handlen.

Læs mere: Spritnye smartphone-tal afslører dramatisk udvikling i kampen mellem Android, iOS og Windows

Først så det ud til, at HP Elite x3 ville kunne købes fra den 29. august, men det er nu blevet udskudt til den 12. september, skriver blandt andre Hot Hardware.

HP's nye produkt har blandt andet en seks tommer WQHD AMOLED-skrærm, en Qualcomm Snapdragon 820-processor, fire gigabyte RAM og B&O-højtalere.

Retter sig mod viksomhederne
HP-smartphonen er målrettet de mere professionelle brugere og markedsføres af HP blandt andet som en smartphone, der "kombinerer computerens styrke og produktivitet med tablettens flytbarhed og en smartphones tilslutningsmuligheder i en elegant og sikker enhed, der kan sættes i dock med dine skærme og tastaturer, når der er brug for at arbejde i større målestok."

Samtidig har HP Elite x3 en række erhvervsrelaterede sikkerhedsfunktioner og er støv- og vandtæt.

"Elite x3 er den første mobile enhed bygget til forretningsbrug, der leverer ubesværet produktivitet til virksomheder som phablet, bærbar og skrivebordscomputer på én og samme enhed," står der blandt andet på HP's danske hjemmeside - hvor der dog fortsat står "kommer snart" om det nye produkt.

Herhjemme ser HP Elite x3 ud til at komme til at koste fra 6.499 kroner, mens den i den amerikanske Microsoft Store koster 799 dollars - hvad der svarer til godt 5.300 kroner.

Uanset den specifikke pris, er det dog spørgsmålet, hvor længe det holder med lanceringsprisen, for vi har allerede set voldsomme prisdyk på Microsofts egne Lumia-telefoner, efter at det for alvor begyndte at gå ned ad bakke med salgstallene. 

Læs også:

Spritnye smartphone-tal afslører dramatisk udvikling i kampen mellem Android, iOS og Windows

Efter katastrofale salgstal: Voldsomme prisdyk på Microsofts Windows-telefoner

HP's nye Windows 10-telefon er både en telefon, bærbar og stationær computer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.