Artikel top billede

Windows står på gravens rand på mobilmarkedet - alligevel lancerer HP ny Windows-smartphone

Timingen er mildest talt ikke optimal, men en ny top-smartphone med Windows 10 Mobile er på vej ud på markedet - med HP som producent.

Det var ifølge Gartner blot 0,6 procent af de smartphones, der blev solgt på globalt plan i årets andet kvartal, der kørte Windows.

Sidste år i andet kvartal lå markedsandelen for Microsofts vedkommende på 2,5 procent, så dengang var der stadig håb for Windows i smartphone-verdenen, men siden har de fleste mistet troen på Windows' smartphone-fremtid.

Alligevel er HP nu på vej med en ny smartphone, der kører Windows 10 Mobile.

Det drejer sig om HP Elite x3, som selskabet viste frem allerede under dette års Mobile World Congress i februar, men som altså først nu er ved at komme i handlen.

Læs mere: Spritnye smartphone-tal afslører dramatisk udvikling i kampen mellem Android, iOS og Windows

Først så det ud til, at HP Elite x3 ville kunne købes fra den 29. august, men det er nu blevet udskudt til den 12. september, skriver blandt andre Hot Hardware.

HP's nye produkt har blandt andet en seks tommer WQHD AMOLED-skrærm, en Qualcomm Snapdragon 820-processor, fire gigabyte RAM og B&O-højtalere.

Retter sig mod viksomhederne

HP-smartphonen er målrettet de mere professionelle brugere og markedsføres af HP blandt andet som en smartphone, der "kombinerer computerens styrke og produktivitet med tablettens flytbarhed og en smartphones tilslutningsmuligheder i en elegant og sikker enhed, der kan sættes i dock med dine skærme og tastaturer, når der er brug for at arbejde i større målestok."

Samtidig har HP Elite x3 en række erhvervsrelaterede sikkerhedsfunktioner og er støv- og vandtæt.

"Elite x3 er den første mobile enhed bygget til forretningsbrug, der leverer ubesværet produktivitet til virksomheder som phablet, bærbar og skrivebordscomputer på én og samme enhed," står der blandt andet på HP's danske hjemmeside - hvor der dog fortsat står "kommer snart" om det nye produkt.

Herhjemme ser HP Elite x3 ud til at komme til at koste fra 6.499 kroner, mens den i den amerikanske Microsoft Store koster 799 dollars - hvad der svarer til godt 5.300 kroner.

Uanset den specifikke pris, er det dog spørgsmålet, hvor længe det holder med lanceringsprisen, for vi har allerede set voldsomme prisdyk på Microsofts egne Lumia-telefoner, efter at det for alvor begyndte at gå ned ad bakke med salgstallene. 

Læs også:

Spritnye smartphone-tal afslører dramatisk udvikling i kampen mellem Android, iOS og Windows

Efter katastrofale salgstal: Voldsomme prisdyk på Microsofts Windows-telefoner

HP's nye Windows 10-telefon er både en telefon, bærbar og stationær computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere