Artikel top billede

Danske it-iværksættere henter 150 millioner i investor-kapital: "Sådan skaffede vi pengene"

Her er forklaring på, hvordan man kan rejse 150 millioner fra investorerne, og så er der tre gode råd til dig, der er på kapitaljagt.

Interview: Den danske startup-virksomhed Samlino.dk har formået at skrabe 150 millioner kroner sammen i en ny investeringsrunde.

Virksomheden er en sammenligningsplatform for forsikrings-, bank- og teleprodukter en forretningsmodel, som man også kender fra eksempelvis Edbpriser, der har specialiseret sig i it-produkter eller Momondo, som sammenligner flypriser fra forskellige selskaber.

Hvordan stamper man 150 millioner kroner op af jorden til sin virksomhed?

"Sidste år rejste vi penge i den første investeringsrunde. Det gjorde vi på baggrund af at love en stribe resultater. Når der er leveret på det, vi har lovet, så er der tillid fra investorerne, hvilket faktisk har gjort det nemmere at rejse penge i andet forsøg," fortæller Mads Faurholt-Jørgensen, der er medstifter af Samlino.

Virksomheden har tidligere været gennem en investorrunde, hvor der blev indsamlet 15 millioner kroner.

Læs mere her: Dansk prissammenlignings-site får 15 millioner kroner: Sådan skal pengene bruges

Vis hvad du kan
Så det handler om at have en plan og vise resultater og positive tal på baggrund af den?

"Ja, men det skal selvfølgelig være i sammenhæng med de rigtige ansatte og en forretningsmodel, der ser frem i tiden - og lidt held skal der nok også til."

Hvad mener du med en langsigtet forretningsmodel?

"I landene omkring os er det eksempelvis meget almindeligt, at man køber sine forsikringer gennem sider som vores. Dér er vi ikke helt nået til i Danmark endnu. Der er altså et potentiale, som investorerne skal se. Desuden er det vigtigt, at man har visioner, der strækker sig videre end den igangværende forretningsmodel. Der skal være planer for de næste trin i forretningen," siger han, og fortsætter:

"Men man kæmper også mod sin egen psyke. Hvis man skal hente en million, er der et stort pres, men henter man 150 millioner er presset enormt."

Hvor vigtigt er netværk i denne sammenhæng?

"Det betyder selvfølgelig noget, men faktisk mest i den første investeringsrunde. Nu kender vi nogen af investorerne fra første runde. Andre har vist sig, fordi de kan se et potentiale i denne type virksomhed."

"En investor har eksempelvis en lignende platform i Japan, hvor det går godt, hvilket giver en forventning til, at det nok også skal komme til at gå godt i Danmark."

Tre råd til andre
Kan I give tre par tips til, hvad andre kan gøre for at hente investorer?

"Ja, gerne. For det første skal man have en plan og sikre sig, at man kan levere på det, man lover. Det handler om tillid. Så skal man have en langsigtet mission med sin forretning, og sidst men ikke mindst skal man have et produkt, man brænder for og et team, der er med på den."

Og hvad man absolut ikke skal gøre?

"Hvis man lover en masse og ikke gør det. Det er en tillidsdræber. Nummer to må være, at hvis man ikke har kærlighed til produktet, så lugter investorerne det med det samme og holder sig væk."

Hvad skal I bruge pengene til?

"Der er tre hovedområder. Vi skal forbedre vores teknologi gennem udvikling. Vi skal markedsføre, og så skal vi have fat i de rigtige medarbejdere."

Samlino.dk er stiftet i 2014 af Kristian Pitzner-Jørgensen og Mads Faurholt-Jørgensen, og firmaet har kontor på Christianshavn i København.

Læs også:
It-iværksætter på 2. sal: "Vi bor tre udviklere, to delebørn og en hundehvalp i en lille lejlighed"

Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes

Så meget vækst er der i danske venture-startups

Dansk prissammenlignings-site får 15 millioner kroner: Sådan skal pengene bruges




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere