Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Dansk webhotel hacket for anden gang

Det danske webhotel D-Hosting er for anden gang inden for tre uger blevet ramt af hackere, som ser ud til at komme fra Brasilien. De har erstattet forsiden hos 250 kunder. Webhotellet havde ellers forsøgt at sikre sig efter sidste angreb, men en enkelt indstilling var glemt. D-Hostings serverhotel Acomma overtager nu ansvaret for sikkerheden.

Der var tale om det andet hackerangreb på tre uger, da cirka 250 kunder hos det danske webhotel D-Hosting torsdag fik deres hjemmesider erstattet med en tekst fra hackergruppe, der giver det udseende af at komme fra Brasilien.

Det første angreb fandt sted 4. maj, hvor kunderne også fik deres sider erstattet med en brasiliansk tekst. Det kaldes også webgraffiti eller et mass defacement.

D-Hosting har selv stået for softwaren på serverne og ellers været kunde hos serverhotellet Acomma, der leverer selve forbindelsen til internettet.

- De hev fat i os, da det gik ud over dem sidst, og vi har været inde at tjekke sikkerheden. Vi kommer fremover til at stå for sikkerheden på deres maskiner, hvor vi også begynder med backup fire gange dagligt, fortæller Palle Svendsen, driftsansvarlig hos Acomma.

Glemte safemode

Torsdagens hackerangreb skyldes ifølge Palle Svendsen, at D-Hosting efter sidste hackerangreb gennemførte en række ændringer, men glemte en ændring i det såkaldt safemode-parameter. Det var den samme fejl, der i april ramte 1.000 kunder hos webhotellet Fairhost fra firmaet Acra Networks.

D-Hosting har i alt fire servere, men kun en enkelt server og cirka 250 kunder blev ramt af hackerne. Palle Svendsen er ikke klar over, om enkelte kunder har mistet data.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra D-Hosting eller Dennis Overskov, som på forskellige debatfora oplyser, at det er ham, der står bag webhotellet D-Hosting.

Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsens CVR-register blev selskabet bag D-Hosting lukket 31. marts i år.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

OT Cybersecurity Specialist – SOC analyst

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Azure DevOps engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere