Artikel top billede

Bærbare computere med SSD'er vinder frem: Sådan går det i kampen mellem SSD og HDD

Kampen mellem traditionelle harddiske og SSD'er i bærbare computere spidser til. Se udviklingen her.

Kampen mellem hard disk drives (HDD) og solid state drives (SDD) har efterhånden stået på længe, men nu tyder meget på, at SSD'erne for alvor er ved at få bedre fat i markedet.

Bærbare computere med SSD'er bliver nemlig et mere og mere almindeligt syn, og snart sælges der flere bærbare med en SSD end med en traditionel harddisk.

Det er vurderingen i en ny rapport fra analysefirmaet TrendForce.

Blandt andet skriver analysefirmaet, at der vil være en SSD at finde i over 30 procent af de solgte bærbare ved udgangen af 2016, og at det kan være steget til over 50 procent i 2018.

Tidligere har SSD-udbredelsen været bremset af ustabile priser og problemer i produktionen og distributionen af SSD'erne.

Det er der dog nu kommet bedre styr på, og blandt andet derfor kunne TrendForce registrere en stigning på 24 procent i SSD-forsendelserne fra første til andet kvartal i år.

Læs også: Se de vilde prisdyk: SSD'er fortsætter med at falde i pris

Analysefirmaet forventer en noget lavere vækst her i tredje kvartal, men overordnet set bliver der altså sendt flere og flere SSD'er på markedet, når vi taler bærbasre computere.

Trendforce forventer denne udvikling:

Det har længe ligget i kortene, at SSD'erne i ikke mindst almindelig forbrugerelektronik ville vinde over de traditionelle harddiske.

Når det alligevel har trukket noget ud med udbredelsen af SSD'er i bærbare computere, skyldes det både, at priserne er forblevet relativt høje, og at man typisk får markant mindre lagerplads for prisen med en SSD i forhold til en harddisk.

Samtidig mindskes behovv for lokal lagerplads dog også med de mange tjenester til cloud-storage, der efterhånden findes på markedet.

Også hvad angår cloud-storage får man hele tiden mere for pengene.

Det kan du læse meget mere om her:

Cloud-storage: Det koster det hos Apple, Google, Microsoft, Dropbox og Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere