Artikel top billede

Samsung stopper brat salget af ny top-smartphone: Risikerer at bryde i brand

Samsung stopper med omgående virkning al salg af den nye Note 7-smartphone, fordi telefonen risikerer at bryde i brand. Samtidig tilbagekaldes allerede solgte telefoner over hele verden.

Samsungs spritnye Note 7-smartphone, som selskabet lancerede i sidste måned, er blevet fremhævet som et seriøst bud på, hvordan Samsung kan få rettet op selskabets pressede økonomi:

Læs mere om det her.

Nu risikerer Note 7 dog at få den stik modsatte effekt for Samsung.

En stribe internationale medier, heriblandt The Guardian skriver, at Samsung omgående stopper salget af Note 7 på grund af meldinger om, at telefonen kan bryde i brand.

Det er batterierne, den er gal med i Note 7, og der har indtil videre været i hvert fald 35 sager, hvor telefoner er eksploderet eller brudt i brand under opladningen.

Samsung: Et spørgsmål om kundernes sikkerhed
Samtidig har det sydkoreanske selskab netop udsendt en kort udtalelse.

Her bekræfter Samsung blandt andet de 35 sager og skriver samtidig, at der er sat gang i yderligere undersøgelser af problemet med batterierne: 

"Da vores kunders sikkerhed har absolut højeste prioritet hos Samsung, har vi dog stoppet salget af Note 7."

"For kunder, der allerede har Galaxy Note 7-enheder, vil vi frivilligt erstatte den nuværende enhed med en ny over de kommende uger."

"Vi anerkender det besvær, dette kan skabe i markedet, men dette er for at sikre, at Samsung fortsætter med at levere produkter af højeste kvalitet til vores kunder."

"Vi arbejder tæt sammen med vores partnere for at sikre, at oplevelsen med at få en erstatning er så behagelig som muligt."

Bryder i brand 
Se et eksempel på en Note 7, der er brudt i brand:


Læs også:

Ikke bare en stor smartphone med stylus: Samsungs Note 7 får afgørende betydning

Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus