Artikel top billede

Apples hemmelige bilprojekt ramt af problemer og fyringer

Apples hemmelige bilprojekt er ramt af problemer og fyringer, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet. Nu skal det rebootes.

Apples meget omtalte bilprojekt, der går under navnet Project Titan, er tilsyneladende ramt af problemer.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge avisen er Apple nu igang med at gentænke sine planer på bilområdet og har i den forbindelse fyret dusinvis af medarbejdere på bilprojektet.

Flere medier har tidligere rapporteret, at Apple har mere end 1.000 medarbejdere, der arbejder på det ambitiøse projekt.

Skuffende resultater

Når Apple nu ryster posen og gentænker sine planer, skyldes det ifølge New York Times, at teamet bag bilprojeket ikke har gjort de forventede fremskridt, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet.  

I første omgang var det den mangeårige Apple-chef Steve Zadesky, der stod i spidsen for projektet. Men i starten af 2016 valgte han dog at forlade Apple. 

I stedet blev projektet i løbet af sommeren overtaget af Apple-veteranen Bob Mansfield.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Apple-veteran gennemfører ændringer

Bob Mansfield var frem til 2013 en del af Apples ledelsesteam og et velkendt ansigt for folk, der gennem årene har fulgt Apples produktpræsentationer.

For få siden trak han sig imidlertidig tilbage og har gennem de seneste år kun været tilknyttet Apple på en konsulent-lignende ordning

Men det amerikanske erhvervsmagasin Bloomberg kunne for få måneder siden oplyse, at Bob Mansfield nu er tilbage i en mere permanent rolle.

En af hans første gerninger har været at ændre fokus på Project Titan således, at der nu er mindre fokus på det fysiske design af bilen.

Ifølge Bloomberg udgøres Apples bilprojekt nu af tre team.

Et software-team, et sensor-team og et hardware-team. Men Apple fokuserer i første omgang især ressourcerne på at udvikle den underliggende selvkørende teknologi, der skal gøre bilen mulig.

Læs også: Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple hyrer Blackberry-chef

Ifølge Bloomberg har Apple tidligere på året hyret Dan Dodge, der er en forhenværende højtplaceret chef hos Blackberry og stifter af softwareselskabet QNX, der i 2010 blev købt af Blackberry.

Dan Dodge er angiveligt udset til at spille en central rolle i udviklingen af den selvkørende teknologi.

Bloomberg kunne ligeledes oplyse, at ændringerne ikke betyder, at Apple har opgivet planerne om designe sin egen bil. Men til gengæld forlyder det nu, at Apple ikke udelukker, at en eventuel fremtidig bil kan blive produceret i partnerskab med en etableret bilproducent

Apple er dog langt fra den eneste tech-virksomhed, der arbejder på at nytænke vores biler.

Amerikanske Uber er i øjeblikket i gang med et projekt, hvor virksomheden tester biler med selvkørende funktionalitet i den amerikanske by Pittsburgh. Ligesom Google også er langt fremme med planerne om at udvikle selvkørende biler.

Læs også:
Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner

Tesla er smart - men jeg vil hellere køres (næsten) ned af en Volvo 

Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere