Apples hemmelige bilprojekt ramt af problemer og fyringer

Apples hemmelige bilprojekt er ramt af problemer og fyringer, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet. Nu skal det rebootes.

Apples meget omtalte bilprojekt, der går under navnet Project Titan, er tilsyneladende ramt af problemer.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge avisen er Apple nu igang med at gentænke sine planer på bilområdet og har i den forbindelse fyret dusinvis af medarbejdere på bilprojektet.

Flere medier har tidligere rapporteret, at Apple har mere end 1.000 medarbejdere, der arbejder på det ambitiøse projekt.

Skuffende resultater
Når Apple nu ryster posen og gentænker sine planer, skyldes det ifølge New York Times, at teamet bag bilprojeket ikke har gjort de forventede fremskridt, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet.  

I første omgang var det den mangeårige Apple-chef Steve Zadesky, der stod i spidsen for projektet. Men i starten af 2016 valgte han dog at forlade Apple. 

I stedet blev projektet i løbet af sommeren overtaget af Apple-veteranen Bob Mansfield.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Apple-veteran gennemfører ændringer
Bob Mansfield var frem til 2013 en del af Apples ledelsesteam og et velkendt ansigt for folk, der gennem årene har fulgt Apples produktpræsentationer.

For få siden trak han sig imidlertidig tilbage og har gennem de seneste år kun været tilknyttet Apple på en konsulent-lignende ordning

Men det amerikanske erhvervsmagasin Bloomberg kunne for få måneder siden oplyse, at Bob Mansfield nu er tilbage i en mere permanent rolle.

En af hans første gerninger har været at ændre fokus på Project Titan således, at der nu er mindre fokus på det fysiske design af bilen.

Ifølge Bloomberg udgøres Apples bilprojekt nu af tre team.

Et software-team, et sensor-team og et hardware-team. Men Apple fokuserer i første omgang især ressourcerne på at udvikle den underliggende selvkørende teknologi, der skal gøre bilen mulig.

Læs også: Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple hyrer Blackberry-chef
Ifølge Bloomberg har Apple tidligere på året hyret Dan Dodge, der er en forhenværende højtplaceret chef hos Blackberry og stifter af softwareselskabet QNX, der i 2010 blev købt af Blackberry.

Dan Dodge er angiveligt udset til at spille en central rolle i udviklingen af den selvkørende teknologi.

Bloomberg kunne ligeledes oplyse, at ændringerne ikke betyder, at Apple har opgivet planerne om designe sin egen bil. Men til gengæld forlyder det nu, at Apple ikke udelukker, at en eventuel fremtidig bil kan blive produceret i partnerskab med en etableret bilproducent

Apple er dog langt fra den eneste tech-virksomhed, der arbejder på at nytænke vores biler.

Amerikanske Uber er i øjeblikket i gang med et projekt, hvor virksomheden tester biler med selvkørende funktionalitet i den amerikanske by Pittsburgh. Ligesom Google også er langt fremme med planerne om at udvikle selvkørende biler.

Læs også:
Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner

Tesla er smart - men jeg vil hellere køres (næsten) ned af en Volvo 

Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.