Artikel top billede

Apples hemmelige bilprojekt ramt af problemer og fyringer

Apples hemmelige bilprojekt er ramt af problemer og fyringer, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet. Nu skal det rebootes.

Apples meget omtalte bilprojekt, der går under navnet Project Titan, er tilsyneladende ramt af problemer.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge avisen er Apple nu igang med at gentænke sine planer på bilområdet og har i den forbindelse fyret dusinvis af medarbejdere på bilprojektet.

Flere medier har tidligere rapporteret, at Apple har mere end 1.000 medarbejdere, der arbejder på det ambitiøse projekt.

Skuffende resultater

Når Apple nu ryster posen og gentænker sine planer, skyldes det ifølge New York Times, at teamet bag bilprojeket ikke har gjort de forventede fremskridt, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet.  

I første omgang var det den mangeårige Apple-chef Steve Zadesky, der stod i spidsen for projektet. Men i starten af 2016 valgte han dog at forlade Apple. 

I stedet blev projektet i løbet af sommeren overtaget af Apple-veteranen Bob Mansfield.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Apple-veteran gennemfører ændringer

Bob Mansfield var frem til 2013 en del af Apples ledelsesteam og et velkendt ansigt for folk, der gennem årene har fulgt Apples produktpræsentationer.

For få siden trak han sig imidlertidig tilbage og har gennem de seneste år kun været tilknyttet Apple på en konsulent-lignende ordning

Men det amerikanske erhvervsmagasin Bloomberg kunne for få måneder siden oplyse, at Bob Mansfield nu er tilbage i en mere permanent rolle.

En af hans første gerninger har været at ændre fokus på Project Titan således, at der nu er mindre fokus på det fysiske design af bilen.

Ifølge Bloomberg udgøres Apples bilprojekt nu af tre team.

Et software-team, et sensor-team og et hardware-team. Men Apple fokuserer i første omgang især ressourcerne på at udvikle den underliggende selvkørende teknologi, der skal gøre bilen mulig.

Læs også: Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple hyrer Blackberry-chef

Ifølge Bloomberg har Apple tidligere på året hyret Dan Dodge, der er en forhenværende højtplaceret chef hos Blackberry og stifter af softwareselskabet QNX, der i 2010 blev købt af Blackberry.

Dan Dodge er angiveligt udset til at spille en central rolle i udviklingen af den selvkørende teknologi.

Bloomberg kunne ligeledes oplyse, at ændringerne ikke betyder, at Apple har opgivet planerne om designe sin egen bil. Men til gengæld forlyder det nu, at Apple ikke udelukker, at en eventuel fremtidig bil kan blive produceret i partnerskab med en etableret bilproducent

Apple er dog langt fra den eneste tech-virksomhed, der arbejder på at nytænke vores biler.

Amerikanske Uber er i øjeblikket i gang med et projekt, hvor virksomheden tester biler med selvkørende funktionalitet i den amerikanske by Pittsburgh. Ligesom Google også er langt fremme med planerne om at udvikle selvkørende biler.

Læs også:
Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner

Tesla er smart - men jeg vil hellere køres (næsten) ned af en Volvo 

Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere