Artikel top billede

Apples hemmelige bilprojekt ramt af problemer og fyringer

Apples hemmelige bilprojekt er ramt af problemer og fyringer, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet. Nu skal det rebootes.

Apples meget omtalte bilprojekt, der går under navnet Project Titan, er tilsyneladende ramt af problemer.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge avisen er Apple nu igang med at gentænke sine planer på bilområdet og har i den forbindelse fyret dusinvis af medarbejdere på bilprojektet.

Flere medier har tidligere rapporteret, at Apple har mere end 1.000 medarbejdere, der arbejder på det ambitiøse projekt.

Skuffende resultater

Når Apple nu ryster posen og gentænker sine planer, skyldes det ifølge New York Times, at teamet bag bilprojeket ikke har gjort de forventede fremskridt, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet.  

I første omgang var det den mangeårige Apple-chef Steve Zadesky, der stod i spidsen for projektet. Men i starten af 2016 valgte han dog at forlade Apple. 

I stedet blev projektet i løbet af sommeren overtaget af Apple-veteranen Bob Mansfield.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Apple-veteran gennemfører ændringer

Bob Mansfield var frem til 2013 en del af Apples ledelsesteam og et velkendt ansigt for folk, der gennem årene har fulgt Apples produktpræsentationer.

For få siden trak han sig imidlertidig tilbage og har gennem de seneste år kun været tilknyttet Apple på en konsulent-lignende ordning

Men det amerikanske erhvervsmagasin Bloomberg kunne for få måneder siden oplyse, at Bob Mansfield nu er tilbage i en mere permanent rolle.

En af hans første gerninger har været at ændre fokus på Project Titan således, at der nu er mindre fokus på det fysiske design af bilen.

Ifølge Bloomberg udgøres Apples bilprojekt nu af tre team.

Et software-team, et sensor-team og et hardware-team. Men Apple fokuserer i første omgang især ressourcerne på at udvikle den underliggende selvkørende teknologi, der skal gøre bilen mulig.

Læs også: Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple hyrer Blackberry-chef

Ifølge Bloomberg har Apple tidligere på året hyret Dan Dodge, der er en forhenværende højtplaceret chef hos Blackberry og stifter af softwareselskabet QNX, der i 2010 blev købt af Blackberry.

Dan Dodge er angiveligt udset til at spille en central rolle i udviklingen af den selvkørende teknologi.

Bloomberg kunne ligeledes oplyse, at ændringerne ikke betyder, at Apple har opgivet planerne om designe sin egen bil. Men til gengæld forlyder det nu, at Apple ikke udelukker, at en eventuel fremtidig bil kan blive produceret i partnerskab med en etableret bilproducent

Apple er dog langt fra den eneste tech-virksomhed, der arbejder på at nytænke vores biler.

Amerikanske Uber er i øjeblikket i gang med et projekt, hvor virksomheden tester biler med selvkørende funktionalitet i den amerikanske by Pittsburgh. Ligesom Google også er langt fremme med planerne om at udvikle selvkørende biler.

Læs også:
Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner

Tesla er smart - men jeg vil hellere køres (næsten) ned af en Volvo 

Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere