Artikel top billede

Apples hemmelige bilprojekt ramt af problemer og fyringer

Apples hemmelige bilprojekt er ramt af problemer og fyringer, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet. Nu skal det rebootes.

Apples meget omtalte bilprojekt, der går under navnet Project Titan, er tilsyneladende ramt af problemer.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Ifølge avisen er Apple nu igang med at gentænke sine planer på bilområdet og har i den forbindelse fyret dusinvis af medarbejdere på bilprojektet.

Flere medier har tidligere rapporteret, at Apple har mere end 1.000 medarbejdere, der arbejder på det ambitiøse projekt.

Skuffende resultater

Når Apple nu ryster posen og gentænker sine planer, skyldes det ifølge New York Times, at teamet bag bilprojeket ikke har gjort de forventede fremskridt, selv om Apple har allokeret enorme ressourcer til projektet.  

I første omgang var det den mangeårige Apple-chef Steve Zadesky, der stod i spidsen for projektet. Men i starten af 2016 valgte han dog at forlade Apple. 

I stedet blev projektet i løbet af sommeren overtaget af Apple-veteranen Bob Mansfield.

Læs også: Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer

Apple-veteran gennemfører ændringer

Bob Mansfield var frem til 2013 en del af Apples ledelsesteam og et velkendt ansigt for folk, der gennem årene har fulgt Apples produktpræsentationer.

For få siden trak han sig imidlertidig tilbage og har gennem de seneste år kun været tilknyttet Apple på en konsulent-lignende ordning

Men det amerikanske erhvervsmagasin Bloomberg kunne for få måneder siden oplyse, at Bob Mansfield nu er tilbage i en mere permanent rolle.

En af hans første gerninger har været at ændre fokus på Project Titan således, at der nu er mindre fokus på det fysiske design af bilen.

Ifølge Bloomberg udgøres Apples bilprojekt nu af tre team.

Et software-team, et sensor-team og et hardware-team. Men Apple fokuserer i første omgang især ressourcerne på at udvikle den underliggende selvkørende teknologi, der skal gøre bilen mulig.

Læs også: Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia

Apple hyrer Blackberry-chef

Ifølge Bloomberg har Apple tidligere på året hyret Dan Dodge, der er en forhenværende højtplaceret chef hos Blackberry og stifter af softwareselskabet QNX, der i 2010 blev købt af Blackberry.

Dan Dodge er angiveligt udset til at spille en central rolle i udviklingen af den selvkørende teknologi.

Bloomberg kunne ligeledes oplyse, at ændringerne ikke betyder, at Apple har opgivet planerne om designe sin egen bil. Men til gengæld forlyder det nu, at Apple ikke udelukker, at en eventuel fremtidig bil kan blive produceret i partnerskab med en etableret bilproducent

Apple er dog langt fra den eneste tech-virksomhed, der arbejder på at nytænke vores biler.

Amerikanske Uber er i øjeblikket i gang med et projekt, hvor virksomheden tester biler med selvkørende funktionalitet i den amerikanske by Pittsburgh. Ligesom Google også er langt fremme med planerne om at udvikle selvkørende biler.

Læs også:
Dansk startup på trapperne med ny elbil: "Du har aldrig set en bil, der ligner vores - jeg kan godt fortælle dig, at det er en 'head turner

Tesla er smart - men jeg vil hellere køres (næsten) ned af en Volvo 

Manden bag Googles store bil-satsning: Derfor går bilbranchen en dyster fremtid i møde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere