Artikel top billede

Havde forventet et salg på 10.000 styk - nu runder Raspberry Pi eksemplar nummer 10 millioner

Den lille Raspberry Pi-computer runder 10 millioner solgte eksemplarer fire år efter lanceringen - 1.000 gange flere end forventet.

Egentlig havde folkene bag den lille, simple Raspberry Pi-computer forventet, at den lille maskine ville sælge i omkring 10.000 eksemplarer i alt, da den blev lanceret for fire år siden.

Den simple computer vist sig imidlertid at ramme rent i et uopfyldt behov, som blev åbenlyst allerede kort efter præsentationen.

Her måtte selskabet bag Raspberry Pi, Raspberry Pi Foundation, på grund af stor efterspørgsel midlertidigt suspendere en del ordrer.

Fornylig rundende salget nummer 10 millioner solgte Raspberry Pi-computer. Og der er fortsat ingen tegn på, at efterspørgslen er begyndt at falde.

"Da vi lancerede troede vi, at vi i hele enhedens levetid ville nå op på omkring 10.000 enheder -hvis vi var heldige," skriver stifter Eben Upton i en blogpost.

Dengang var forventningen, at Raspberry Pi primært ville vinde gehør hos børn.

"Der var ingen forventning om, at voksne ville anvende Raspberry Pi, ingen forventning om kommerciel succes og helt sikkert ingen forventning om, at vi efter fire år ville producere titusinder af enheder hver dag og eksportere Raspberry Pi til hele verden," skriver han.

Læs også:

10 enkle - men praktiske - opgaver, som alle kan udføre med en Raspberry Pi

Revolutionerende lommecomputer: Sådan bringer Raspberry Pi programmering ned i øjenhøjde

Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi

Ny ekstremt billig computer klar: Raspberry Pi Zero koster blot 35 kroner - og den fungerer

Nu får Raspberry Pi sin helt egen harddisk i husmandsstørrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere