Artikel top billede

Havde forventet et salg på 10.000 styk - nu runder Raspberry Pi eksemplar nummer 10 millioner

Den lille Raspberry Pi-computer runder 10 millioner solgte eksemplarer fire år efter lanceringen - 1.000 gange flere end forventet.

Egentlig havde folkene bag den lille, simple Raspberry Pi-computer forventet, at den lille maskine ville sælge i omkring 10.000 eksemplarer i alt, da den blev lanceret for fire år siden.

Den simple computer vist sig imidlertid at ramme rent i et uopfyldt behov, som blev åbenlyst allerede kort efter præsentationen.

Her måtte selskabet bag Raspberry Pi, Raspberry Pi Foundation, på grund af stor efterspørgsel midlertidigt suspendere en del ordrer.

Fornylig rundende salget nummer 10 millioner solgte Raspberry Pi-computer. Og der er fortsat ingen tegn på, at efterspørgslen er begyndt at falde.

"Da vi lancerede troede vi, at vi i hele enhedens levetid ville nå op på omkring 10.000 enheder -hvis vi var heldige," skriver stifter Eben Upton i en blogpost.

Dengang var forventningen, at Raspberry Pi primært ville vinde gehør hos børn.

"Der var ingen forventning om, at voksne ville anvende Raspberry Pi, ingen forventning om kommerciel succes og helt sikkert ingen forventning om, at vi efter fire år ville producere titusinder af enheder hver dag og eksportere Raspberry Pi til hele verden," skriver han.

Læs også:

10 enkle - men praktiske - opgaver, som alle kan udføre med en Raspberry Pi

Revolutionerende lommecomputer: Sådan bringer Raspberry Pi programmering ned i øjenhøjde

Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi

Ny ekstremt billig computer klar: Raspberry Pi Zero koster blot 35 kroner - og den fungerer

Nu får Raspberry Pi sin helt egen harddisk i husmandsstørrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere


Strategisk IT-sikkerhedsdag 2022 - identificer, beskyt og forsvar

IT-sikkerhedstruslerne mod virksomhederne er i takt med tiden blevet større og værre, fordi virksomhederne er mere end nogensinde før afhængige af data og IT. Det stiller krav til de IT-ansvarlige, der konstant skal tage bestik af det skiftende trusselniveau. Det kræver blandt andet, at it-sikkerhed bliver sat på den strategiske dagsorden i virksomhederne – men hvordan?

25. januar 2022 | Læs mere