Artikel top billede

Havde forventet et salg på 10.000 styk - nu runder Raspberry Pi eksemplar nummer 10 millioner

Den lille Raspberry Pi-computer runder 10 millioner solgte eksemplarer fire år efter lanceringen - 1.000 gange flere end forventet.

Egentlig havde folkene bag den lille, simple Raspberry Pi-computer forventet, at den lille maskine ville sælge i omkring 10.000 eksemplarer i alt, da den blev lanceret for fire år siden.

Den simple computer vist sig imidlertid at ramme rent i et uopfyldt behov, som blev åbenlyst allerede kort efter præsentationen.

Her måtte selskabet bag Raspberry Pi, Raspberry Pi Foundation, på grund af stor efterspørgsel midlertidigt suspendere en del ordrer.

Fornylig rundende salget nummer 10 millioner solgte Raspberry Pi-computer. Og der er fortsat ingen tegn på, at efterspørgslen er begyndt at falde.

"Da vi lancerede troede vi, at vi i hele enhedens levetid ville nå op på omkring 10.000 enheder -hvis vi var heldige," skriver stifter Eben Upton i en blogpost.

Dengang var forventningen, at Raspberry Pi primært ville vinde gehør hos børn.

"Der var ingen forventning om, at voksne ville anvende Raspberry Pi, ingen forventning om kommerciel succes og helt sikkert ingen forventning om, at vi efter fire år ville producere titusinder af enheder hver dag og eksportere Raspberry Pi til hele verden," skriver han.

Læs også:

10 enkle - men praktiske - opgaver, som alle kan udføre med en Raspberry Pi

Revolutionerende lommecomputer: Sådan bringer Raspberry Pi programmering ned i øjenhøjde

Ny Raspberry Pi 3 er 10 gange hurtigere end den første Pi

Ny ekstremt billig computer klar: Raspberry Pi Zero koster blot 35 kroner - og den fungerer

Nu får Raspberry Pi sin helt egen harddisk i husmandsstørrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere