Artikel top billede

FBI-chef advarer: Du bør altid sætte tape over dit webcam

At komme tape over sit webkamera svarer til at låse sin hoveddør, mener chefen for det amerikanske forbundspoliti FBI.

Du bør altid sætte tape over webkameraet på din computer, mener James Comey, der er den øverste chef for det amerikanske forbundspoliti FBI.

Det fortalte han ifølge erhvervsmediet Business Insider, da han tidligere på ugen blev interviewet på scenen til en konference hos den amerikanske tænketank Center for Strategic and International Studies.

Det er ikke første gang, at James Comey har omtalt brugen af tape på sin computer. Under konferencen blev han derfor spurgt, om det er noget, som han stadigvæk gør.

"Ja for pokker. Ja for pokker," svarede han og uddybede:

"Det er ikke skørt, at chefen for FBI går op i sin personlige sikkerhed. Jeg mener, at folk bør tage ansvar for deres egen tryghed og sikkerhed, og her findes der en del fornuftige tiltag, som man bør benytte sig af. Dette er et af dem," siger han.

Som at låse døren

I interviewet til konferencen sammenligner James Comey det at putte tape på sit webcam med at låse sin bil og sin hoveddør eller have en alarm installeret i sit hjem.

James Comey er kendt for at være kritisk overfor kryptering og folk der ønsker, hvad han omtaler som "absolut privacy". Eksempelvis gik han forrest i kampen for, at Apple burde oplåse en krypteret iPhone, der har tilhørt den formodede terrorist Syad Rizwan Farook.

Derfor blev han tidligere på året beskyldt for at være en hykler, da han indrømmede, at han havde tape over sit webkamera.

Dengang fortalte han:

"Jeg kommer et stykke tape over webkameraet, fordi jeg på et tidspunkt så, at en der er klogere, end jeg er, gjorde det," sagde han.

James Comey er langt fra den eneste indflydelsesrige person, der sætter tape over webkameraet på sin computer.

Tidligere lagde Facebook-stifteren Mark Zuckerberg et billede på sociale medier, hvor hans Macbook Pro i baggrunden var synlig. Her kunne vi se, at han både havde tape over webcam på computeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere