Artikel top billede

FBI-chef advarer: Du bør altid sætte tape over dit webcam

At komme tape over sit webkamera svarer til at låse sin hoveddør, mener chefen for det amerikanske forbundspoliti FBI.

Du bør altid sætte tape over webkameraet på din computer, mener James Comey, der er den øverste chef for det amerikanske forbundspoliti FBI.

Det fortalte han ifølge erhvervsmediet Business Insider, da han tidligere på ugen blev interviewet på scenen til en konference hos den amerikanske tænketank Center for Strategic and International Studies.

Det er ikke første gang, at James Comey har omtalt brugen af tape på sin computer. Under konferencen blev han derfor spurgt, om det er noget, som han stadigvæk gør.

"Ja for pokker. Ja for pokker," svarede han og uddybede:

"Det er ikke skørt, at chefen for FBI går op i sin personlige sikkerhed. Jeg mener, at folk bør tage ansvar for deres egen tryghed og sikkerhed, og her findes der en del fornuftige tiltag, som man bør benytte sig af. Dette er et af dem," siger han.

Som at låse døren

I interviewet til konferencen sammenligner James Comey det at putte tape på sit webcam med at låse sin bil og sin hoveddør eller have en alarm installeret i sit hjem.

James Comey er kendt for at være kritisk overfor kryptering og folk der ønsker, hvad han omtaler som "absolut privacy". Eksempelvis gik han forrest i kampen for, at Apple burde oplåse en krypteret iPhone, der har tilhørt den formodede terrorist Syad Rizwan Farook.

Derfor blev han tidligere på året beskyldt for at være en hykler, da han indrømmede, at han havde tape over sit webkamera.

Dengang fortalte han:

"Jeg kommer et stykke tape over webkameraet, fordi jeg på et tidspunkt så, at en der er klogere, end jeg er, gjorde det," sagde han.

James Comey er langt fra den eneste indflydelsesrige person, der sætter tape over webkameraet på sin computer.

Tidligere lagde Facebook-stifteren Mark Zuckerberg et billede på sociale medier, hvor hans Macbook Pro i baggrunden var synlig. Her kunne vi se, at han både havde tape over webcam på computeren.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere