Artikel top billede

FBI-chef advarer: Du bør altid sætte tape over dit webcam

At komme tape over sit webkamera svarer til at låse sin hoveddør, mener chefen for det amerikanske forbundspoliti FBI.

Du bør altid sætte tape over webkameraet på din computer, mener James Comey, der er den øverste chef for det amerikanske forbundspoliti FBI.

Det fortalte han ifølge erhvervsmediet Business Insider, da han tidligere på ugen blev interviewet på scenen til en konference hos den amerikanske tænketank Center for Strategic and International Studies.

Det er ikke første gang, at James Comey har omtalt brugen af tape på sin computer. Under konferencen blev han derfor spurgt, om det er noget, som han stadigvæk gør.

"Ja for pokker. Ja for pokker," svarede han og uddybede:

"Det er ikke skørt, at chefen for FBI går op i sin personlige sikkerhed. Jeg mener, at folk bør tage ansvar for deres egen tryghed og sikkerhed, og her findes der en del fornuftige tiltag, som man bør benytte sig af. Dette er et af dem," siger han.

Som at låse døren

I interviewet til konferencen sammenligner James Comey det at putte tape på sit webcam med at låse sin bil og sin hoveddør eller have en alarm installeret i sit hjem.

James Comey er kendt for at være kritisk overfor kryptering og folk der ønsker, hvad han omtaler som "absolut privacy". Eksempelvis gik han forrest i kampen for, at Apple burde oplåse en krypteret iPhone, der har tilhørt den formodede terrorist Syad Rizwan Farook.

Derfor blev han tidligere på året beskyldt for at være en hykler, da han indrømmede, at han havde tape over sit webkamera.

Dengang fortalte han:

"Jeg kommer et stykke tape over webkameraet, fordi jeg på et tidspunkt så, at en der er klogere, end jeg er, gjorde det," sagde han.

James Comey er langt fra den eneste indflydelsesrige person, der sætter tape over webkameraet på sin computer.

Tidligere lagde Facebook-stifteren Mark Zuckerberg et billede på sociale medier, hvor hans Macbook Pro i baggrunden var synlig. Her kunne vi se, at han både havde tape over webcam på computeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere