Artikel top billede

Microsoft fyrer - igen - medarbejdere: Her rammer fyringsrunderne denne gang

Ny omgang fyringer i Microsoft koster Skype-kontor livet. Det er dog blot en lille brik i det store Microsoft-puslespil, der i de seneste år har kostet mange tusinde medarbejdere jobbet - selvom Microsoft skovler penge ind.

Microsoft har over den seneste uge igen haft travlt med at udstede fyresedler til ansatte.

Mest opsigtsvækkende er det, at Microsoft ganske enkelt lukker ned for Skype-afdelingen i London.

Til Financial Times udtaler Microosoft, at selskabet har besluttet at forene nogle af de roller, der er forbundet med Skype og Yammer.

Det koster 220 af de omkring 400 Microsoft-medarbejdere i London jobbet, og det vækker ikke mindst opsigt, fordi Skype som bekendt blev født her i Europa, men altså nu ser ud til at skulle føres videre fra Microsofts hovedkvarter i Redmond i USA.

Ifølge ZDNet har Microsoft dog i sidste uge også afskediget yderligere 300 medarbejdere i blandt andet i Seattle-området.

Microsoft annoncerede i maj i år, at der skulle nedlægges 1.850 stillinger som følge af de ringe resultater i mobil-divisionen.

Læs om det her: Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Allerede i juli lød det så fra selskabet, at der skulle nedlægges yderligere 2.850 stillinger.

De nye fyringsrunder kommer efter, at Microsoft over de seneste år har skåret ned med omkring 18.000 stillinger under Satya Nadella.

Mens fyringerne har fundet sted en række steder i Microsofts enorme forretning, så er det ikke mindst i mobil-divisionen, at der er skåret ekstra dybt.

Blandt andet måtte Microsoft sidste år fyre 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet.

Læs også: Ingen vej uden om fyringer: Men tvivler Microsoft-ansatte på Satya Nadella?

Da det skete i juli sidste år, foretog Microsoft samtidig en kæmpe-afskrivning på omkring 51 milliarder kroner på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Microsoft skovler milliarder ind

Fyringsrunderne i Microsoft betyder dog ikke, at softwaregiganten ikke generelt er godt kørende.

I det seneste årsregnskab havde Microsoft en global omsætning på over 85 milliarder dollars - omkring 561 milliarder kroner - og selskabet landede et nettoresultat på godt 111 milliarder danske kroner.

Antallet af ansatte i Microsoft var i det seneste årsregnskab registreret til at være 114.000.

Her i Danmark har Microsoft Danmark 550 medarbejdere og Microsoft Business Solutions har 300 medarbejdere.

De to afdelinger blev sidste år samlet i Microsofts nye danske hovedkvarter i Lyngby:

Læs om det her:

Store forandringer i Microsoft Danmarks nye hovedkvarter: Sådan bliver hverdagen for de ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere