Artikel top billede

Microsoft fyrer - igen - medarbejdere: Her rammer fyringsrunderne denne gang

Ny omgang fyringer i Microsoft koster Skype-kontor livet. Det er dog blot en lille brik i det store Microsoft-puslespil, der i de seneste år har kostet mange tusinde medarbejdere jobbet - selvom Microsoft skovler penge ind.

Microsoft har over den seneste uge igen haft travlt med at udstede fyresedler til ansatte.

Mest opsigtsvækkende er det, at Microsoft ganske enkelt lukker ned for Skype-afdelingen i London.

Til Financial Times udtaler Microosoft, at selskabet har besluttet at forene nogle af de roller, der er forbundet med Skype og Yammer.

Det koster 220 af de omkring 400 Microsoft-medarbejdere i London jobbet, og det vækker ikke mindst opsigt, fordi Skype som bekendt blev født her i Europa, men altså nu ser ud til at skulle føres videre fra Microsofts hovedkvarter i Redmond i USA.

Ifølge ZDNet har Microsoft dog i sidste uge også afskediget yderligere 300 medarbejdere i blandt andet i Seattle-området.

Microsoft annoncerede i maj i år, at der skulle nedlægges 1.850 stillinger som følge af de ringe resultater i mobil-divisionen.

Læs om det her: Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Allerede i juli lød det så fra selskabet, at der skulle nedlægges yderligere 2.850 stillinger.

De nye fyringsrunder kommer efter, at Microsoft over de seneste år har skåret ned med omkring 18.000 stillinger under Satya Nadella.

Mens fyringerne har fundet sted en række steder i Microsofts enorme forretning, så er det ikke mindst i mobil-divisionen, at der er skåret ekstra dybt.

Blandt andet måtte Microsoft sidste år fyre 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet.

Læs også: Ingen vej uden om fyringer: Men tvivler Microsoft-ansatte på Satya Nadella?

Da det skete i juli sidste år, foretog Microsoft samtidig en kæmpe-afskrivning på omkring 51 milliarder kroner på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Microsoft skovler milliarder ind

Fyringsrunderne i Microsoft betyder dog ikke, at softwaregiganten ikke generelt er godt kørende.

I det seneste årsregnskab havde Microsoft en global omsætning på over 85 milliarder dollars - omkring 561 milliarder kroner - og selskabet landede et nettoresultat på godt 111 milliarder danske kroner.

Antallet af ansatte i Microsoft var i det seneste årsregnskab registreret til at være 114.000.

Her i Danmark har Microsoft Danmark 550 medarbejdere og Microsoft Business Solutions har 300 medarbejdere.

De to afdelinger blev sidste år samlet i Microsofts nye danske hovedkvarter i Lyngby:

Læs om det her:

Store forandringer i Microsoft Danmarks nye hovedkvarter: Sådan bliver hverdagen for de ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere