Artikel top billede

Ny direktør i Google Danmark - skifter fra Microsoft til Google

Opdateret: Malou Aamund bliver ny direktør i Google Danmark og forlader dermed sin toppost i Microsoft.

Google Danmark har efter mere end tre måneders søgning nu fundet en ny direktør.

Det bliver tidligere medlem af Folketinget og nuværende Microsoft-topchef Malou Aamund, der fremover skal stå i spidsen for Google. 

"Malou Aamund kommer per 5. december 2016 til at lede Googles danske initiativer fra kontoret i København," meddeler Google. 

"En opgave, der indebærer ledelse af Googles team i Danmark, det overordnede ansvar for relationen med danske kunder og partnere, samt at fortsætte Googles aktive stemme i digitaliseringsdebatten i Danmark," lyder det videre i en pressemeddelelse.  

Malou Aamund skifter dermed til Google efter en årrække med flere topposter hos Microsoft, både lokalt her i Danmark og internationalt.

Hun blev så sent som i marts i år forfremmet i Microsoft, da hun fik ansvaret for Windows i 12 vesteuropæiske lande.

Malou Aamund har tidligere også haft en række topposter i IBM.

Google-direktør sagde selv op

Stillingen som direktør i Google Danmark blev ledig, da Peter Friis efter næsten 11 år som direktør i maj meddelte, at det var blevet tid til at give faklen videre.

Peter Friis skal i stedet være chef for Google i Nordeuropa - læs mere om det her.

"Jeg er umådeligt glad for, at Malou har takket ja til jobbet. Med Malou ved styrepinden har vi en enormt stærk og alsidig holdopstilling i Danmark, der for alvor kan gøre en forskel for Googles danske kunder og partnere, og forhåbentligt også for Danmarks digitale fremtid," udtaler Peter Friis.

"Netop digitaliseringen har stået højt på min dagsorden længe, og kommer også til at gøre det for både Malou og mig selv fremadrettet. Jeg glæder mig til at give stafetten videre, og kunne ikke forestille mig en bedre person at give den videre til," lyder det fra Peter Friis.

Vil først tale om Google den 5. december

Jobskiftet fra Microsoft til Google er ekstra interessant, da de to it-giganter på en lang række områder er konkurrenter.

Det er formentlig også forklaringen på, at Malou Aamund ifølge pressemeddelelsen først vil udtale sig om det nye job den 5. december, når hun tiltræder hos Google. 

Læs også:

Direktør stopper i Google Danmark - Google søger ny dansk topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere