Artikel top billede

Ny direktør i Google Danmark - skifter fra Microsoft til Google

Opdateret: Malou Aamund bliver ny direktør i Google Danmark og forlader dermed sin toppost i Microsoft.

Google Danmark har efter mere end tre måneders søgning nu fundet en ny direktør.

Det bliver tidligere medlem af Folketinget og nuværende Microsoft-topchef Malou Aamund, der fremover skal stå i spidsen for Google. 

"Malou Aamund kommer per 5. december 2016 til at lede Googles danske initiativer fra kontoret i København," meddeler Google. 

"En opgave, der indebærer ledelse af Googles team i Danmark, det overordnede ansvar for relationen med danske kunder og partnere, samt at fortsætte Googles aktive stemme i digitaliseringsdebatten i Danmark," lyder det videre i en pressemeddelelse.  

Malou Aamund skifter dermed til Google efter en årrække med flere topposter hos Microsoft, både lokalt her i Danmark og internationalt.

Hun blev så sent som i marts i år forfremmet i Microsoft, da hun fik ansvaret for Windows i 12 vesteuropæiske lande.

Malou Aamund har tidligere også haft en række topposter i IBM.

Google-direktør sagde selv op

Stillingen som direktør i Google Danmark blev ledig, da Peter Friis efter næsten 11 år som direktør i maj meddelte, at det var blevet tid til at give faklen videre.

Peter Friis skal i stedet være chef for Google i Nordeuropa - læs mere om det her.

"Jeg er umådeligt glad for, at Malou har takket ja til jobbet. Med Malou ved styrepinden har vi en enormt stærk og alsidig holdopstilling i Danmark, der for alvor kan gøre en forskel for Googles danske kunder og partnere, og forhåbentligt også for Danmarks digitale fremtid," udtaler Peter Friis.

"Netop digitaliseringen har stået højt på min dagsorden længe, og kommer også til at gøre det for både Malou og mig selv fremadrettet. Jeg glæder mig til at give stafetten videre, og kunne ikke forestille mig en bedre person at give den videre til," lyder det fra Peter Friis.

Vil først tale om Google den 5. december

Jobskiftet fra Microsoft til Google er ekstra interessant, da de to it-giganter på en lang række områder er konkurrenter.

Det er formentlig også forklaringen på, at Malou Aamund ifølge pressemeddelelsen først vil udtale sig om det nye job den 5. december, når hun tiltræder hos Google. 

Læs også:

Direktør stopper i Google Danmark - Google søger ny dansk topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere