Artikel top billede

Kunderne er klar: Fingeraftrykket kan blive nøglen til digitale betalinger

Kunderne i de digitale butikker er klar til at bruge biometri for at højne sikkerheden. Specielt én model er populær.

Biometri og to-faktor sikkerhed er to områder, vi ikke kommer udenom i fremtidens digitale betalingsformer.

På trods af at NemID i to-faktorløsninger er udskældt, og biometrien måske ikke helt er slået igennem endnu, så viser brugerne velvilje over for de to begreber i forbindelse med digitale betalinger.

Det viser en undersøgelse som kreditkort-giganten Visa har foretaget blandt 14.236 adspurgte personer i syv europæiske lande.

Undersøgelsen viser, at 2/3 af forbrugere gerne vil anvende biometrik, når de skal betale, og at 75 procent faktisk anser to-faktorgodkendelse som en sikker løsning, gerne i forbindelse med en biometrisk kobling.

To-trinsgodkendelse inkluderer noget, du har, som et kort eller en mobilenhed noget du er, som en biometrik eller noget du ved, som en pinkode eller et password.

Fingeraftryksgenkendelse er nok den mest populære form for biometrik, men der er flere forskellige svar på, hvordan man kan tackle den udfordring.

Det kan du læse mere om her: Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Også modtagerne af de digitale betalinger ser en fordel i større sikkerhed i betalingerne.

Både fordi, der svindles i forbindelse med køb, og så har online-butikker også meget at vinde, da næsten hver tredje kunde opgiver et browser-baseret køb på grund af processen for betalingssikkerhed.

"En af de største udfordringer for biometrik er de situationer, hvor biometrien er den eneste form for godkendelse. Det kan resultere i et falsk positiv eller falsk negativ resultat, fordi biometrik, i modsætning til en pinkode, som enten tastes korrekt eller forkert, ikke er en binær måling men er baseret på sandsynligheden for et match," fortæller Jonathan Vaux, chef for innovationspartnerskaber i Visa og fortsætter:

"Biometrik fungerer bedst, når det er kombineret med andre faktorer, som enheden, geolokationsteknologi eller med en supplerende verifikation."

Han mener altså, at der vi skal tage en lang række teknologier i betragtning, som kan bidrage til bedre start-til-slut-oplevelse for de digitale betalinger.

Læs også: Atea leverer it-løsning i Somaliland: "En stor og meget anderledes oplevelse at arbejde i et så fremmed land"

Hælder mest til iris og fingeren

En af konklusionerne i undersøgelsen viser, at diskretion og fortrolighed med biometriske metoder er vigtige faktorer.

Med mobile betalinger er fingeraftryksgenkendelse nok den mest fordelagtige form for biometrisk betaling på grund af den enkle tilgang og gode sikkerhed.

Hovedparten af forbrugere ser da også fingeraftryk som den mest sikre efterfulgt af iris-scanning.

Teknologier, der anvendes af henholdsvis Apple og Samsung på telefonerne.

Læs også: Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Ansigtsgenkendelse som Microsoft eksempelvis anvender, opnår knap så meget tillid.

Cirka 15 procent anser denne form for sikker nok.

Læs også:

Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Atea leverer it-løsning i Somaliland: "En stor og meget anderledes oplevelse at arbejde i et så fremmed land"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere