Artikel top billede

Kunderne er klar: Fingeraftrykket kan blive nøglen til digitale betalinger

Kunderne i de digitale butikker er klar til at bruge biometri for at højne sikkerheden. Specielt én model er populær.

Biometri og to-faktor sikkerhed er to områder, vi ikke kommer udenom i fremtidens digitale betalingsformer.

På trods af at NemID i to-faktorløsninger er udskældt, og biometrien måske ikke helt er slået igennem endnu, så viser brugerne velvilje over for de to begreber i forbindelse med digitale betalinger.

Det viser en undersøgelse som kreditkort-giganten Visa har foretaget blandt 14.236 adspurgte personer i syv europæiske lande.

Undersøgelsen viser, at 2/3 af forbrugere gerne vil anvende biometrik, når de skal betale, og at 75 procent faktisk anser to-faktorgodkendelse som en sikker løsning, gerne i forbindelse med en biometrisk kobling.

To-trinsgodkendelse inkluderer noget, du har, som et kort eller en mobilenhed noget du er, som en biometrik eller noget du ved, som en pinkode eller et password.

Fingeraftryksgenkendelse er nok den mest populære form for biometrik, men der er flere forskellige svar på, hvordan man kan tackle den udfordring.

Det kan du læse mere om her: Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Også modtagerne af de digitale betalinger ser en fordel i større sikkerhed i betalingerne.

Både fordi, der svindles i forbindelse med køb, og så har online-butikker også meget at vinde, da næsten hver tredje kunde opgiver et browser-baseret køb på grund af processen for betalingssikkerhed.

"En af de største udfordringer for biometrik er de situationer, hvor biometrien er den eneste form for godkendelse. Det kan resultere i et falsk positiv eller falsk negativ resultat, fordi biometrik, i modsætning til en pinkode, som enten tastes korrekt eller forkert, ikke er en binær måling men er baseret på sandsynligheden for et match," fortæller Jonathan Vaux, chef for innovationspartnerskaber i Visa og fortsætter:

"Biometrik fungerer bedst, når det er kombineret med andre faktorer, som enheden, geolokationsteknologi eller med en supplerende verifikation."

Han mener altså, at der vi skal tage en lang række teknologier i betragtning, som kan bidrage til bedre start-til-slut-oplevelse for de digitale betalinger.

Læs også: Atea leverer it-løsning i Somaliland: "En stor og meget anderledes oplevelse at arbejde i et så fremmed land"

Hælder mest til iris og fingeren

En af konklusionerne i undersøgelsen viser, at diskretion og fortrolighed med biometriske metoder er vigtige faktorer.

Med mobile betalinger er fingeraftryksgenkendelse nok den mest fordelagtige form for biometrisk betaling på grund af den enkle tilgang og gode sikkerhed.

Hovedparten af forbrugere ser da også fingeraftryk som den mest sikre efterfulgt af iris-scanning.

Teknologier, der anvendes af henholdsvis Apple og Samsung på telefonerne.

Læs også: Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Ansigtsgenkendelse som Microsoft eksempelvis anvender, opnår knap så meget tillid.

Cirka 15 procent anser denne form for sikker nok.

Læs også:

Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Atea leverer it-løsning i Somaliland: "En stor og meget anderledes oplevelse at arbejde i et så fremmed land"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje