Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger

Ericsson fortsætter den voldsomme slankekur. Nu skal yderligere 3.000 stillinger skæres væk i Sverige. Også den danske del af Ericsson skrumper.

I slutningen af juli blev CEO i Ericsson siden januar 2010, Hans Vestberg, fyret med omgående virkning.

Det skete, efter at den svenske tele- og netværksgigant i flere år havde været i gang med spareøvelser i milliardklassen.

De mange spare-tiltag var dog ikke nok, og kom ikke hurtigt nok, og derfor blev der sagt farvel og tak til Hans Vestberg, hvis efterfølger blev Jan Frykhammar.

Læs mere om det her: Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Den dramatiske udvikling i Ericsson får nu tilføjet endnu et kapitel, for der er nye massefyringer på vej.

"Ericsson vil reducere med 3.000 stillinger i produktionen, research and development (R&D) og salg og administration - en kombination af frivillige og tvungne fratrædelser og andre tiltag som outsourcing," meddeler Ericsson.

Selskabet skriver, at der vil ske signifikante reduktioner i medarbejderstaben i Borås, Göteborg, Karlskrona, Kumla, Linköping og Stockholm.

Selskabet skriver samtidig, at der vil skulle ansættes 1.000 nye medarbejdere til research og development i de kommende tre år, primært fra universiteterne, for at udvikle nye teknologier og sikre nye kundeområder for Ericsson.

Omfattende transformation
Det er dog ikke noget, der vil kunne opveje de dramatiske nedskæringer, Ericsson har foretaget over de seneste år over hele verden.

"Ericsson gennemgår en stor transformation. Vi fortsætter med at have et stærkt fokus på R&D, og i mange år har de fleste Ericsson-medarbejdere arbejdet med softwareudvikling og services snarere end hardware-produktion," udtaler Jan Frykhammar, president og CEO i Ericsson.

"Tiltagene er nødvendige for at sikre Ericssons langsigtede konkurrencedygtighed og lederskab inden for teknologi og services."

Ericsson Danmark skrumper også
Ericsson har i flere år været i gang med omfattende sparetiltag i milliardklassen, samtidig med at selskabet altså forsøger at omstille sig til nye teknologier og services.

Ericsson har omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner.

I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Ercisson Danmark er også skrumpet betydeligt i de seneste 10 år. I 2009 blev afdelingen i Struer lukket ned, og cirka 200 medarbejdere mistede dengang jobbet.

Så sent som i 2011 var der dog stadig 368 ansatte i Ericsson i Danmark.

Det antal var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014 og yderligere til 128 i 2015.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.