Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger

Ericsson fortsætter den voldsomme slankekur. Nu skal yderligere 3.000 stillinger skæres væk i Sverige. Også den danske del af Ericsson skrumper.

I slutningen af juli blev CEO i Ericsson siden januar 2010, Hans Vestberg, fyret med omgående virkning.

Det skete, efter at den svenske tele- og netværksgigant i flere år havde været i gang med spareøvelser i milliardklassen.

De mange spare-tiltag var dog ikke nok, og kom ikke hurtigt nok, og derfor blev der sagt farvel og tak til Hans Vestberg, hvis efterfølger blev Jan Frykhammar.

Læs mere om det her: Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Den dramatiske udvikling i Ericsson får nu tilføjet endnu et kapitel, for der er nye massefyringer på vej.

"Ericsson vil reducere med 3.000 stillinger i produktionen, research and development (R&D) og salg og administration - en kombination af frivillige og tvungne fratrædelser og andre tiltag som outsourcing," meddeler Ericsson.

Selskabet skriver, at der vil ske signifikante reduktioner i medarbejderstaben i Borås, Göteborg, Karlskrona, Kumla, Linköping og Stockholm.

Selskabet skriver samtidig, at der vil skulle ansættes 1.000 nye medarbejdere til research og development i de kommende tre år, primært fra universiteterne, for at udvikle nye teknologier og sikre nye kundeområder for Ericsson.

Omfattende transformation

Det er dog ikke noget, der vil kunne opveje de dramatiske nedskæringer, Ericsson har foretaget over de seneste år over hele verden.

"Ericsson gennemgår en stor transformation. Vi fortsætter med at have et stærkt fokus på R&D, og i mange år har de fleste Ericsson-medarbejdere arbejdet med softwareudvikling og services snarere end hardware-produktion," udtaler Jan Frykhammar, president og CEO i Ericsson.

"Tiltagene er nødvendige for at sikre Ericssons langsigtede konkurrencedygtighed og lederskab inden for teknologi og services."

Ericsson Danmark skrumper også

Ericsson har i flere år været i gang med omfattende sparetiltag i milliardklassen, samtidig med at selskabet altså forsøger at omstille sig til nye teknologier og services.

Ericsson har omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner.

I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Ercisson Danmark er også skrumpet betydeligt i de seneste 10 år. I 2009 blev afdelingen i Struer lukket ned, og cirka 200 medarbejdere mistede dengang jobbet.

Så sent som i 2011 var der dog stadig 368 ansatte i Ericsson i Danmark.

Det antal var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014 og yderligere til 128 i 2015.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere