Artikel top billede

Bliv klar til Microsofts nye opdateringsmodel: Sådan vil din software blive opdateret fremover

Microsoft indfører i denne uge en række vigtige ændringer af måden, som selskabets software bliver opdateret på.

Softwareopdateringerne fra Microsoft kommer i stigende grad i mindre bidder, der leveres løbende, frem for som store opdateringspakker med lav frekvens.

Også hvad angår sikkerheds-opdateringerne, har Microsoft taget nye opdateringsmodeller i brug. 

De mangee opdaterings-ændringer rummer mange fordele for brugerne, men det giver også den udfordring, at man næsten kan miste både pusten og overblikket i forhold til hvilke opdateringer, der hentes ned, og hvad de indeholder af rettelser og nye funktioner.

Samtidig skaber det lidt forvirring, når ældre Microsoft-produkter også skal opdateres, for sker det så efter den nye eller den gamle model?

Nu forsøger Microsoft selv at skabe mere klarhed over, hvordan kommende opdateringer til Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 og Windows Server 2012 R2 vil blive leveret.

Ændringerne træder i kraft i forbindelse med den næste opdaterings-tirsdag, og det er såmænd i denne uge, den 11. oktober.

"Alle supporterede versioner af Windows vil nu følge den samme opdaterings-servicemodel, hvilket giver en mere konsistent og simpel serviceoplevelse."

"For dem af jer, der håndterer Windows-opdateringer i jeres organisation er det vigtigt at forstå de valg, der vil være tilgængelige," skriver Microsoft.

Blandt andet skriver Microsoft:

"Hver måned vil der være separate opdateringer af en række grunde (eksempelvis ændringer af DST-tidszone (Daylight Saving Time), ekstraordinære sikkerhedslapper). Mange af disse vil blive opsamlet i den næste månedlige opsamling, selvom nogle vil forblive separate - inklusive Office, Flash og Silverlight-opdateringer."

Microsoft forklarer de forskellige opdateringsmodeller, man som it-organisation kan vælge at arbejde efter og illustrerer blandt andet et typisk opdateringsscenarie således:

"Da alle de nye sikkerhedsopdateringer i en given måned er tilgængelige som både en ren sikkerhedsopdatering og i den månedlige opdatering, er det vigtigt at forstå, hvad der vil ske, hvis du udruller begge opdateringer i den samme måned."

Microsoft forklarer, at det blandt andet kan skabe unødig trafik på netværket, hvis man lader pc'erne i virksomheden hente og installere begge opdateringer.

Selvom de mange opdateringer muligvis godt kan skabe lidt forvirring, indfører Microsoft ikke den nye opdateringsmodel for at genere kunderne, men derimod for at skabe en større ensartethed i Microsofts produktunivers:

"Disse ændringer vil yderligere simplificere din opdatering af computere med Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows Server 2012 og Windows Server 2012 R2 og samtidig forbedre scanne- og installationstiden og give fleksibilitet, afhængig af hvordan du typisk håndterer Windows-opdateringer i dag."

Du kan selv nærstudere Microsofts opdaterings-guide her.

Læs også:

Er du klar? Sådan skal Windows 10 blive en lækkerbidsken for virksomhederne

Nu gør Apple som Microsoft: Nyt styresystem tvangs-downloades automatisk på din Mac-computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere