Overvågede og anholdt demonstranter via åbne API'er på Facebook og Twitter

Den amerikanske virksomhed Geofeedia har solgt sin overvågningsplatform af sociale medier til det amerikanske politi, der har brugt det i forbindelse med præventive anholdelser.

Facebook, Twitter, Flickr, Instagram og andre sociale medier har fodret amerikanske myndigheder med lokationsdata på demonstranter i forbindelse med protester i USA.  

Det fortæller American Civil Liberties Union (ACLU) via Computerworlds søstermagasin PC World.

Facebook og resten af de sociale medier har API'er, som udviklere kan få adgang til og udvikle apps op mod tjenesternes funktioner.

Det blev udnyttet af virksomheden Geofeedia med et produkt af samme navn.
 

Geofeedia var et SoMe-overvågningsværktøj, hvor du kunne markere et geografisk område på et kort, hvorefter samtlige opslag, billeder, tweets og posts kunne findes og spores. Over 500 myndigheder i USA benyttede sig af værktøjet, forklarer ACLU. 

Facebook og Twitter har allerede lukket for Geofeedias adgang til sine brugerdata, men inden da blev Geofeedia blandt andet brugt i forbindelse med overvågningsopgaver af store demonstrationer omkring politidrabet på Mike Brown i byen Ferguson i den amerikanske delstat Missouri.

I en videodemonstration herunder kan du se, hvordan Geofeedia fungerer via Geofeedias egen YouTube-side.  Big Brother?
Det lyder som noget fra dystopien Brave New World, men overvågning via sociale medier er unægteligt en del af vores virkelighed. 

I forbindelse med optøjer i Baltimore benyttede amerikansk politi specifikt Geofeedia til at vide, hvornår optøjer ville gå til angreb på politikøretøjer ud fra offentlige opslag fra sociale medier, hvilken har været en almindelig måde at organisere demonstrationer på. 

Politiet benyttede også Geofeedia til hurtigt at udpege og stoppe en gruppe unge, der med tasker fyldte af brosten og flasker var på vej for at deltage i demonstrationerne, De unge blev anholdt, inden de ankom. 

"I nogle tilfælde kunne politiet bruge ansigtsgenkendelses-software sammen med Geofeedia til at udpege demonstranter med arrestordre, og anholde dem direkte fra gruppen af protestanter," skriver ACLU i en casestudy. 

Facebook, Twitter, Instagram og andre har allerede lukket for Geofeedias kommercielle adgang til sine API'er, og beretter, at det er i strid med retningslinjerne at overvåge sine brugere, ligesom du ikke må videresælge data indsamlet fra Facebook.

Det er kun Facebook, Twitter, Instagram og andre, der må det. 

Læs også: 

Microsoft siger stop: Myndigheders overvågning af vores brugere skal frem i lyset

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.