Artikel top billede

Priskrig på vej? Nvidia klar med to nye budgetvenlige grafikkort

Nividia har annonceret sit nye budgetkort, GTX 1050 og lover acceptabel 1080p-gaming til en fordelagtig pris.

Nvidia sadler op til endnu en gang at presse AMD. 

Efter lanceringen af selskabets GTX 1070 og 1080-kort med den nye Pascal-arkitektur, har Nvidia mere eller mindre sat sig på markedet for high- og mid-end grafikkort. 

AMD sad derefter på det billigere budget-segment med sit RX 460-kort/RX 470-kort, men heller ikke her lader Nvidia AMD være i fred. 

Nvidia har annonceret sine nye GTX 1050- og 1050 Ti-kort, der ifølge Nvidia er mindst halvanden gange så kraftfuld som sidste års tilsvarende GTX 950-kort med en stærk pris på 109 og 139 dollar - Den danske pris ser ud til at lande på omkring 1.000 kroner for GTX 1050 og 1.300 kroner for 1050 Ti.

Til sammenligning koster AMD's RX 460 og RX 470 i danske butikker omkring 1.100 kroner og 1.700 kroner. 

GTX 1050 byder på 2 GB DDR5-RAM, hvor GTX 1050 Ti ligger inde med det dobbelte, og kortene har henholdsvis 640 og 768 CUDA-kerner. 

Er ikke VR-ready

Kortene er ikke "VR-ready" og derfor ikke klar til at køre med Oculus Rift eller HTC Vice, men burde  allgevel give en acceptabel spilleoplevelse i 1080p-opløsning. Men forvent ikke at ramme 60fps i de nyeste spil. 

Læs også: Her er årets nye vilde grafikkort

Vil du have en bedre spiloplevelse, kan du sigte efter Nvidias GTX 1060-kort til godt 1.800 kroner, der byder på både mere hukommelse, flere CUDA-kerner og hurtigere hastigheder. 

Det er endnu uvist, hvilke af de to producenters grafikkort, der tager sejren hjem i budgetklassen, men Nvidias andre Pascal-kort har vist tidligere sig at imponerende.

GTX 1050 Ti er udkommet den 25. oktober og GTX 1050 udkommer omkring den 8 november. 

Læs også: Nye grafikkort fra Nvidia: Bedre og billigere end de bedste på markedet i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere