Priskrig på vej? Nvidia klar med to nye budgetvenlige grafikkort

Nividia har annonceret sit nye budgetkort, GTX 1050 og lover acceptabel 1080p-gaming til en fordelagtig pris.

Nvidia sadler op til endnu en gang at presse AMD. 

Efter lanceringen af selskabets GTX 1070 og 1080-kort med den nye Pascal-arkitektur, har Nvidia mere eller mindre sat sig på markedet for high- og mid-end grafikkort. 

AMD sad derefter på det billigere budget-segment med sit RX 460-kort/RX 470-kort, men heller ikke her lader Nvidia AMD være i fred. 

Nvidia har annonceret sine nye GTX 1050- og 1050 Ti-kort, der ifølge Nvidia er mindst halvanden gange så kraftfuld som sidste års tilsvarende GTX 950-kort med en stærk pris på 109 og 139 dollar - Den danske pris ser ud til at lande på omkring 1.000 kroner for GTX 1050 og 1.300 kroner for 1050 Ti.

Til sammenligning koster AMD's RX 460 og RX 470 i danske butikker omkring 1.100 kroner og 1.700 kroner. 

GTX 1050 byder på 2 GB DDR5-RAM, hvor GTX 1050 Ti ligger inde med det dobbelte, og kortene har henholdsvis 640 og 768 CUDA-kerner. 

Er ikke VR-ready
Kortene er ikke "VR-ready" og derfor ikke klar til at køre med Oculus Rift eller HTC Vice, men burde  allgevel give en acceptabel spilleoplevelse i 1080p-opløsning. Men forvent ikke at ramme 60fps i de nyeste spil. 

Læs også: Her er årets nye vilde grafikkort

Vil du have en bedre spiloplevelse, kan du sigte efter Nvidias GTX 1060-kort til godt 1.800 kroner, der byder på både mere hukommelse, flere CUDA-kerner og hurtigere hastigheder. 

Det er endnu uvist, hvilke af de to producenters grafikkort, der tager sejren hjem i budgetklassen, men Nvidias andre Pascal-kort har vist tidligere sig at imponerende.

GTX 1050 Ti er udkommet den 25. oktober og GTX 1050 udkommer omkring den 8 november. 

Læs også: Nye grafikkort fra Nvidia: Bedre og billigere end de bedste på markedet i dag

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.