Boom i cloud-indtægter trækker Microsoft op i skyerne, men på ét område går det katastrofalt

Et trægt pc-marked kan knap nok mærkes i regnskabet hos Redmond-giganten. 50 procent overskudsgrad i skyen hjælper nemlig en del på bundlinjen, men telefonerne styrtdykker stadig.

Resultatet for det kvartal, der slutter i september viser en flad omsætning og en svag nedgang i resultatet hos Microsoft.

Selv om det måske lyder lidt gråt, så er der en stribe ting i regnskabet, der kan glæde investorerne i kode-farbrikken.

En af dem er, at væksten i Azure-skytjenesten er vokset med 116 procentpoints i forhold til samme kvartal sidste år.

Det skriver PC World i USA.

Microsoft har for første gang fortalt, hvad overskudsgraden er for Azure-kunderne. Den ligger på hele 49 procent, hvilket et er udtryk for både en effektiv drift og muskler, der kan imødegå konkurrenternes tilbud.

Det kan der også være behov for.

Reviderede cloud-strategier hos Oracle og VMware samt den enorme Amazon-udbyder betyder, at der skal kæmpes fra hus til hus.

Plads til mere Office
Office er som bekendt også blevet flyttet ud i skyen, og væksten i abonnementerne er steget med 51 procentpoints målt overfor kvartalet sidste år.

Microsoft har således 85 millioner aktive månedlige brugere af Office 365.

Produktivitet- og forretningssystemer regnes i samme kategori med alle Office-produkter og Dynamics-familien. Der var samlet set en lille fremgang på seks procentpoints.

Det samlede antal brugere af Office ligger ifølge Microsoft på 1,2 milliarder, så der er stadig masser af potentielle kunder at tage af, når der skal sælges nye cloud-baserede kontorprodukter.

Det går godt med Surface
Tallene for Surface-salget bekræfter de tendenser, som både IDC og Gartner har spået om. Hybrid-pc'er i den dyre ende klarer sig ganske udmærket i et ellers vigende pc-marked.

For Microsoft betyder det, at Surface-divisionen steg med 37 procentpoints til 7,6 milliarder dollar eller 51 milliarder kroner. Katastrofal smartphone-udvikling
Til gengæld viser kvartalsregnskabet, at det ser særdeles skidt ud for Microsofts smartphone-forretning. I dag har Windows-telefonerne en markedsandel på mindre end én procent. 

Og regnskaber viser, at det går så sløvt med salget, at indtjeningen på Windows-telefoner er faldet med 72 procent siden sidste år, og med kun få nylancerede Windows-telefoner fra partnere, ser det ud til, at der ikke kommer liv i salget foreløbig. 

Microsoft samlede omsætning i tredje kvartal endte i 2016 - som i 2015 - på lige godt 20 milliarder dollar eller 135 milliarder danske kroner. Resultatet for kvartalet blev på 4,7 milliarder dollar eller 32 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på fire procentpoints.

Læs også:
Microsoft kobler millioner af indsamlede data fra Office 365 og Windows sammen til ny type sikkerhedsløsning

Microsoft køber LinkedIn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.