Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Den falske besked, der ser ud til at komme fra Microsoft.

Microsoft advarer: Fupmagere på spil netop nu - sådan afslører du falsk Windows-besked

It-kriminelle forsøger netop nu at narre Windows-brugerne med en falsk besked, der ser ud til at komme fra Microsoft.

Hvis du kører med Windows og anvender Microsofts antivirus-løsning, er der god grund til at være ekstra på vagt.

It-kriminelle har netop nu gang i et fupnummer, der går under navnet Hicurdismos.

Det består af en besked, der ser ud til at komme fra Microsoft selv, men i stedet har til formål narre brugerne af Windows og Microsofts egen anitivirus-løsning til at ringe til et falsk supportnummer.

"Hicurdismos vildleder brugerne og narrer dem til at ringe et nummer, der kan føre til falsk teknisk support," forklarer Microsoft i et blogindlæg.

"Vi opdagede for nylig en trussel kendt som SupportScam:MSIL/Hicurdismos.A, der ser ud til at være en Microsoft Security Essentials installationsfil," forklarer Microsoft.

Hicurdismos anvender en falsk Windows-fejlmeddelelse i form af "blue screen of death" til at starte fupnummeret, hvor man altså opfordres til at kontakte den tekniske support, men som Microsoft skriver:

"En ægte blue screen of death er en fatal fejl, hvor skærmen bliver blå, og computeren går ned."

Selskabet forklarer, at det jo er Windows Defender, der anvendes i Windows 10 og 8, mens Security Essentials er antivirus-løsningen i Windows 7 og tidligere.

Alle Windows-versionerne kan dog være i risikozonen - også selvom man måske har Windows 10 og slet ikke har brug for Security Essentials.

"Nogle brugere tror måske, at de også er nødt til at downloade og installere Microsoft Security Essentials."

Sådan afslører du fupnummeret

Microsoft skriver samtidig, at det er relativt nemt at afsløre, om man har modtaget den falske besked.

Vær især opmærksom på, at:

- "Ægte fejl-beskeder inkluderer ikke et support-telefonnummer, men vil i stedet give dig en fejlkode og instruktioner om at søge efter yderligere information."

- "På Windows 10 er Windows Defender indbygget, så der er ikke noget behov for at installere Microsoft Security Essentials."

- "Microsoft-installationsfiler er udstyret med et Microsoft-certifikat."

Microsoft skriver samtidig, at man generelt ikke skal besvare telefonopkald eller pop-up-vinduer, hvis man er i tvivl om, hvorvidt Microsoft står bag.

I stedet er det bedre selv at tage kontakt til Microsofts support.

Læs også:

Microsoft springer ud som sikkerhedsselskab: Derfor kan ny løsning få stor betydning

Microsoft: Pas på vores antivirus-software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere