Artikel top billede

Den falske besked, der ser ud til at komme fra Microsoft.

Microsoft advarer: Fupmagere på spil netop nu - sådan afslører du falsk Windows-besked

It-kriminelle forsøger netop nu at narre Windows-brugerne med en falsk besked, der ser ud til at komme fra Microsoft.

Hvis du kører med Windows og anvender Microsofts antivirus-løsning, er der god grund til at være ekstra på vagt.

It-kriminelle har netop nu gang i et fupnummer, der går under navnet Hicurdismos.

Det består af en besked, der ser ud til at komme fra Microsoft selv, men i stedet har til formål narre brugerne af Windows og Microsofts egen anitivirus-løsning til at ringe til et falsk supportnummer.

"Hicurdismos vildleder brugerne og narrer dem til at ringe et nummer, der kan føre til falsk teknisk support," forklarer Microsoft i et blogindlæg.

"Vi opdagede for nylig en trussel kendt som SupportScam:MSIL/Hicurdismos.A, der ser ud til at være en Microsoft Security Essentials installationsfil," forklarer Microsoft.

Hicurdismos anvender en falsk Windows-fejlmeddelelse i form af "blue screen of death" til at starte fupnummeret, hvor man altså opfordres til at kontakte den tekniske support, men som Microsoft skriver:

"En ægte blue screen of death er en fatal fejl, hvor skærmen bliver blå, og computeren går ned."

Selskabet forklarer, at det jo er Windows Defender, der anvendes i Windows 10 og 8, mens Security Essentials er antivirus-løsningen i Windows 7 og tidligere.

Alle Windows-versionerne kan dog være i risikozonen - også selvom man måske har Windows 10 og slet ikke har brug for Security Essentials.

"Nogle brugere tror måske, at de også er nødt til at downloade og installere Microsoft Security Essentials."

Sådan afslører du fupnummeret

Microsoft skriver samtidig, at det er relativt nemt at afsløre, om man har modtaget den falske besked.

Vær især opmærksom på, at:

- "Ægte fejl-beskeder inkluderer ikke et support-telefonnummer, men vil i stedet give dig en fejlkode og instruktioner om at søge efter yderligere information."

- "På Windows 10 er Windows Defender indbygget, så der er ikke noget behov for at installere Microsoft Security Essentials."

- "Microsoft-installationsfiler er udstyret med et Microsoft-certifikat."

Microsoft skriver samtidig, at man generelt ikke skal besvare telefonopkald eller pop-up-vinduer, hvis man er i tvivl om, hvorvidt Microsoft står bag.

I stedet er det bedre selv at tage kontakt til Microsofts support.

Læs også:

Microsoft springer ud som sikkerhedsselskab: Derfor kan ny løsning få stor betydning

Microsoft: Pas på vores antivirus-software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere