Microsoft lancerer sin første desktop-computer: Her er Surface Studio

Microsoft lancerer en ny computer til professionelle med navnet Surface Studio: En alt-i-en-computer med et par unikke evner.

Præcis som rygterne forudsagde, lancerede Microsoft en stationær computer onsdag eftermiddag dansk tid.  

Surface Studio er navnet: En alt-i-en computer med en 28 tommer skærm i UHD-opløsning til kreative. 

Skærmen er den tyndeste LCD-computerskærm nogensinde på en stationær computer, der kun måler 12,5 millimeter, og holdes oppe af et par hængsler, så computeren han lægges næsten fladt på bordet. 


Skærmen har 13,5 millioner pixels fordelt på 28 tommer med Microsofts egen Truecolor-teknologi, der lyder til at minde om HDR, der viser farver mere intenst og kontastfyldt.

Skærmen er selvfølgelig en touchskærm.


I bunden af standen sidder resten af computeren, der absolut er i den vilde ende: En Intel Core i7-processor, 32 gigabyte RAM, to terabyte hybrid-harddisk, Nvidia GTX 980M samt en lang række porte på bagsiden. 

980M-grafikkortet stikker lidt ud, når nu Nvidia lancerede sine nye Pascal-kort, GTX 1070 og GTX 1080, før sommerferien, der er dobbelt så kraftulde som et 980M-kort. 

Computeren er bygget i aluminium og glas, og hængslet får skærmen til at føles vægtløs. Det er uden tvivl en computer i samme høje kategori, både hvad angår hardware (ved lancering), design og materialer som Apples iMac, der også er rettet mod kreative individer. 
Et kreativt atalier
Der er på sin vis intet nyt i en alt-i-en-computer. Det har Apple, Lenovo, HP, Acer og Asus produceret i mange år. 

Men Studio er anderledes fra andre alt-i-en-computere med muligheden for at lægge skærmen ned og benytte den sammen med den tilhørende stylus sammen med  Microsoft Dial. 

Den høje opløsning, Microsofts Truecolor og nøjagtigheden med stylus-pennen skulle ifølge Microsoft gøre Studio ideelt til det kreative kontor. Det var da også hovedsageligt kunstnere og tegnere, der blev fremvist i demovideoerne.

Microsoft Dial er en lille cylinder, der er et nyt input-redskab i stil med din mus.

Cylinderen kan roteres eller trykkes på og interagerer med en lang række Windows-programmer. Blandt andet kan du bladre i Word-dokumenter eller vælge menufelter i SketchUP.

Magien sker dog først, når du placerer Dial på skærmen. Omkring Dial vises der valgmuligheder, så du for eksempel har farver, pensler eller lag ved hånden i Photoshop. 

Dial fungerer også til Surface Pro 4 og Surface Book, men drager nytte at Surface Studios store skærmstørrelse. 

Prisen for en Surface Studio er 3.000 dollar - 20.000 kroner før moms. 

Der er endnu intet nyt om, hvorvidt Surface Studio kommer til Danmark, men eftersom Microsofts Surface Book endnu ikke har nået de danske kyster, skal du ikke regne med at se Surface Studio til salg i danske butikker foreløbig.

Ny Surface Book
En ekstra overraskelse var, da Microsoft lancerede en ny version af sin Surface Book, specifik sin i7-model. Den originale Surface Book blev både rost og kritiseret for et mellemrum mellem skærm og tastatur, der kendetegner Surface Book-computeren. Den plads har Microsoft udnyttet til at tilføje mere køling og bedre hardware, så computeren kan yde mere. 

Den skulle ifølge Panos Panay, chef for Surface-afdelingen hos Microsoft, være dobbelt så kraftig rent grafisk som sidste års model. Microsoft kom dog ikke nærmere ind på specifikationer. 

Ud over at være mere kraftfuld, har Surface-holdet også fyldt computeren til randen med batterier, så den nye computer har 30 procent bedre batterilevetid end sidste års model og når op på 16 timer.

Vi kan dog stadig ikke købe Surface Book i Danmark. 
mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.