Artikel top billede

Kriseramte Ericsson hyrer ny CEO: Skal bringe netværksgiganten tilbage på sporet

Efter massefyringer, milliardbesparelser og et omgående farvel til topchefen midt under stor transformation, har den kriseramte netværksgigant Ericsson nu hyret en ny CEO.

Netværksgiganten Ericsson har fyret mange tusinde medarbejdere i forsøget på at opnå milliardbesparelser og i arbejdet med at fremtidssikre selskabet.

Men det var ikke nok, og i slutningen af juli blev CEO i Ericsson siden januar 2010, Hans Vestberg, fyret med omgående virkning. Læs mere om det her.

Den midlertidige CEO i Ericsson blev en anden gammel kending fra selskabet, Jan Frykhammar, men nu meddeler Ericsson, at der er ansat en helt ny CEO.

"Bestyrelsen har udpeget Börje Ekholm som president og CEO med start den 16. januar, 2017," lyder det fra Ericsson.

Börje Ekholm sidder allerede i dag i Ericssons bestyrelse, hvor han også bevarer sin plads, lyder det.

"Efter at have været i bestyrelsen i de seneste 10 år, har Börje Ekholm en komplet forståelse af de udfordringer og muligheder, Ericsson har i øjeblikket," udtaler bestyrelsesformand Leif Johansson i en pressemeddelelse.

"Midt under en omfattende transformation af virksomheden er jeg sikker på, at Ericsson vil få gavn af Börje Ekholms verdensklasse-evner til sikkert at eksekvere på strategiske beslutninger og planer," siger han videre.

Börje Ekholm er i øjeblikket CEO Patricia Industries og har tidligere været CEO i Investor AB, ligesom han også har haft leder-poster i Novare Kapital AB og McKinsey & Co, oplyser Ericsson.

Læs også: Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger

Den nye Ericsson-topchef er årgang 1963, er oprindeligt uddannet elektronik-ingeniør og har en master of science-titel og sammen med titlen master of business administration fra INSEAD i Frankrig.

Ericssons omfattende sparetiltag i milliardklassen har stået på i flere år, samtidig med at selskabet forsøger at omstille sig til nye teknologier og services - ikke mindst inden for 5G.  

Ericsson har omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner. I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Så sent som i 2011 var der 368 ansatte i Ericsson i Danmark. Det antal var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014 og yderligere til 128 i 2015.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere