Artikel top billede

Kriseramte Ericsson hyrer ny CEO: Skal bringe netværksgiganten tilbage på sporet

Efter massefyringer, milliardbesparelser og et omgående farvel til topchefen midt under stor transformation, har den kriseramte netværksgigant Ericsson nu hyret en ny CEO.

Netværksgiganten Ericsson har fyret mange tusinde medarbejdere i forsøget på at opnå milliardbesparelser og i arbejdet med at fremtidssikre selskabet.

Men det var ikke nok, og i slutningen af juli blev CEO i Ericsson siden januar 2010, Hans Vestberg, fyret med omgående virkning. Læs mere om det her.

Den midlertidige CEO i Ericsson blev en anden gammel kending fra selskabet, Jan Frykhammar, men nu meddeler Ericsson, at der er ansat en helt ny CEO.

"Bestyrelsen har udpeget Börje Ekholm som president og CEO med start den 16. januar, 2017," lyder det fra Ericsson.

Börje Ekholm sidder allerede i dag i Ericssons bestyrelse, hvor han også bevarer sin plads, lyder det.

"Efter at have været i bestyrelsen i de seneste 10 år, har Börje Ekholm en komplet forståelse af de udfordringer og muligheder, Ericsson har i øjeblikket," udtaler bestyrelsesformand Leif Johansson i en pressemeddelelse.

"Midt under en omfattende transformation af virksomheden er jeg sikker på, at Ericsson vil få gavn af Börje Ekholms verdensklasse-evner til sikkert at eksekvere på strategiske beslutninger og planer," siger han videre.

Börje Ekholm er i øjeblikket CEO Patricia Industries og har tidligere været CEO i Investor AB, ligesom han også har haft leder-poster i Novare Kapital AB og McKinsey & Co, oplyser Ericsson.

Læs også: Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger

Den nye Ericsson-topchef er årgang 1963, er oprindeligt uddannet elektronik-ingeniør og har en master of science-titel og sammen med titlen master of business administration fra INSEAD i Frankrig.

Ericssons omfattende sparetiltag i milliardklassen har stået på i flere år, samtidig med at selskabet forsøger at omstille sig til nye teknologier og services - ikke mindst inden for 5G.  

Ericsson har omkring 115.000 ansatte fordelt på 180 lande. I det seneste årsregnskab var omsætningen på omkring 192 milliarder danske kroner. I 2012 var der næsten 128.000 ansatte i selskabet.

Så sent som i 2011 var der 368 ansatte i Ericsson i Danmark. Det antal var skrumpet til 145 i årsregnskabet for 2014 og yderligere til 128 i 2015.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

Topchef sat på porten i kriseramte Ericsson: Stopper med omgående virkning

Først blev topdirektøren fyret - nu svinger Ericsson (igen) sparekniven og fjerner 3.000 stillinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere