Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Handlen er gennemført: Nu kan TDC sætte en lille milliard kroner ekstra ind på kontoen

TDC's frasalg af TDC Sverige er netop gennemført. Dermed er det blevet tid til at gøre det endelige regnestykke op på milliard-salget.

Salget af TDC Sverige er nu gennemført, og dermed kan TDC indkassere en lille milliard kroner.

Det skriver TDC i en netop udsendt fondsbørsmeddelelse.

"TDC A/S meddeler i dag, at salget af samtlige aktier i sit svenske datterselskab TDC Sverige AB til Tele2 AB til den samlede kontantpris af SEK 2,9 mia. (ca. DKK 2,3 mia.) på kontant- og gældfri basis er gennemført."

"Salget medførte en gevinst efter skat på ca. DKK 0,9 mia., der vil blive indregnet som særlige poster vedrørende ophørte aktiviteter i 4. kvartal 2016," oplyser TDC.

Samtidig meddeler TDC, at Erik Heilborn, administerende direktør i TDC Sverige AB og koncerndirektør for Sverige, nu også er udtrådt af TDC's direktion.

Vil fokusere på Danmark og Norge

Frasalget af TDC Sverige til Tele2 blev godkendt af EU Kommissionen i sidste måned.

"Overtagelsen er ikke betinget af andre godkendelser, og parterne forventer, at gennemførelse af transaktionen vil ske i henhold til parternes aftale ved udgangen af oktober," skrev TDC dengang.

Det var i slutningen af juni, at TDC meddelte, at selskabet ville frasælge sit svenske datterselskab til Tele2 Sverige.

Prisen lød på på 2,3 milliarder danske kroner - hvilket du kan læse mere om her.

Læs også: Danske forhold tvinger TDC til frasalg: Derfor må TDC skille sig af med sin svenske milliard-forretning

TDC forklarede dengang, at frasalget afsluttede TDC's strategiske gennemgang af selskabet, som blev offentliggjort den 27. januar 2016 i forbindelse med TDC's kapitalmarkedsdag.

"Den strategiske gennemgang har vist, at Tele2 Sverige AB er en bedre langsigtet ejer af TDC Sverige AB, og den opnåede pris overstiger værdien ved fortsat TDC ejerskab," lød det fra TDC.

"TDC vil i fremtiden fokusere på sine aktiviteter i Danmark og Norge og vil fortsætte med at understøtte selskabets danske og norske B2B og Wholesale kunder med tilstedeværelse i Sverige gennem partnerskaber," forklarede TDC desuden.

I det seneste årsregnskab fra TDC-koncernen var omsætningen i den svenske forretning på 2,7 milliarder danske kroner, og selskabet havde 810 ansatte.

Læs også:

Danske forhold tvinger TDC til frasalg: Derfor må TDC skille sig af med sin svenske milliard-forretning

Kæmpe frasalg hos TDC: Sælger forretning fra for 2,3 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere