Foto: Charlie Bibby.

Google svarer igen på heftige anklager fra EU: Derfor er der slet ikke noget at komme efter

Google mener, at EU tager fuldstændig fejl med de mange anklager, der udgør fundamentet i et stort sagskompleks mod Google.

Google har nu reageret formelt på EU's anklager og sag mod selskabet, der blandt andet går på ulovlig promovering af selskabets egne services i Google-søgningerne og for at give rivaler en dårligere rangering i søgemaskinen.

Googles chef-rådgiver, Kent Walker, skriver i et blogindlæg, at selskabet har taget EU's bekymringer meget seriøst, og at der nu er sendt et svar tilbage til EU:

"Svaret, som vi i dag har sendt, viser, hvorfor vi mener, at disse anklager ikke er korrekte, og hvorfor vi mener, at Google øger valgmulighederne for europæiske forbrugere og tilbyder værdifulde muligheder for virksomheder i alle størrelser," skriver Kent Walker.

Han forklarer, at det såkaldte Statement of Objections (SO) fra EU indeholder forskellige anklager om måden, Google håndterer betalte annoncer og søgeresultater på.

"Men det bakker ikke den anklage op med noget, tager ikke de signifikante fordele for forbrugere og annoncører i betragtning og kommer ikke med en klar juridisk teori, der kan koble anklagerne med de foreslåede løsninger."

"Vores svar giver beviser og data, der viser, hvorfor SO-bekymringerne er ubegrundede," lyder det videre fra Kent Walker, der herefter forklarer, hvordan Googles søge- og annonce-maskine (ifølge Google) fungerer.

EU's mange sager mod it-giganter
I april meddelte EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager, at der ville blive indledt et sag mod Google på grund af fremgangsmåderne med Android og Googles egne mobil-apps.

"Kommissionen har underrettet Google om, at den foreløbig er af den opfattelse, at selskabet, i strid med EU's konkurrenceregler, har misbrugt sin dominerende stilling ved at indføre restriktioner for producenter af Android-enheder og mobilnetoperatører," lød beskeden blandt. Læs mere om det her.

Google har dog helt tilbage fra 2010 været i søgelyset for misbruge sin dominerende position på markedet for søgninger på interrnettet til at fremme egne produkter og services.

Få hele overblikket over anklagerne mod Google her:

Læs også: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen

Det er langt fra første gang, at EU forsøger at gå efter en af de helt store it-giganter.

Får år tilbage kørte EU flere sager mod Microsoft, der også endte med at måtte betale milliard-bøder for selskabets måde at drive forretning på med blandt andet Windows og Internet Explorer.

Tidligere i år fik Apple et gigantisk skattesmæk for en ulovlig skatteaftale med Irland, så selskabet står til at skulle betale 97 milliarder kroner tilbage i skat.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at Google har tænkt sig at føje EU lige med det samme, for Googles Kent Walker slutter sit indlæg af med at gentage, at EU-anklagerne hviler på et forkert grundlag:

"Vi ser frem til at diskutere vores svar og beviser med Kommissionen med interessen for at fremme brugernes valgmuligheder og den åbne konkurrence," lyder det fra Google.

Læs også:

Overblik: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen: Flere vigtige spørgsmål står åbne

EU åbner stor Android-sag mod Google

EU gør klar til sidste fase: Ny kæmpebøde til Google på trapperne

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.