Artikel top billede

Foto: Charlie Bibby. (Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Google svarer igen på heftige anklager fra EU: Derfor er der slet ikke noget at komme efter

Google mener, at EU tager fuldstændig fejl med de mange anklager, der udgør fundamentet i et stort sagskompleks mod Google.

Google har nu reageret formelt på EU's anklager og sag mod selskabet, der blandt andet går på ulovlig promovering af selskabets egne services i Google-søgningerne og for at give rivaler en dårligere rangering i søgemaskinen.

Googles chef-rådgiver, Kent Walker, skriver i et blogindlæg, at selskabet har taget EU's bekymringer meget seriøst, og at der nu er sendt et svar tilbage til EU:

"Svaret, som vi i dag har sendt, viser, hvorfor vi mener, at disse anklager ikke er korrekte, og hvorfor vi mener, at Google øger valgmulighederne for europæiske forbrugere og tilbyder værdifulde muligheder for virksomheder i alle størrelser," skriver Kent Walker.

Han forklarer, at det såkaldte Statement of Objections (SO) fra EU indeholder forskellige anklager om måden, Google håndterer betalte annoncer og søgeresultater på.

"Men det bakker ikke den anklage op med noget, tager ikke de signifikante fordele for forbrugere og annoncører i betragtning og kommer ikke med en klar juridisk teori, der kan koble anklagerne med de foreslåede løsninger."

"Vores svar giver beviser og data, der viser, hvorfor SO-bekymringerne er ubegrundede," lyder det videre fra Kent Walker, der herefter forklarer, hvordan Googles søge- og annonce-maskine (ifølge Google) fungerer.

EU's mange sager mod it-giganter

I april meddelte EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager, at der ville blive indledt et sag mod Google på grund af fremgangsmåderne med Android og Googles egne mobil-apps.

"Kommissionen har underrettet Google om, at den foreløbig er af den opfattelse, at selskabet, i strid med EU's konkurrenceregler, har misbrugt sin dominerende stilling ved at indføre restriktioner for producenter af Android-enheder og mobilnetoperatører," lød beskeden blandt. Læs mere om det her.

Google har dog helt tilbage fra 2010 været i søgelyset for misbruge sin dominerende position på markedet for søgninger på interrnettet til at fremme egne produkter og services.

Få hele overblikket over anklagerne mod Google her:

Læs også: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen

Det er langt fra første gang, at EU forsøger at gå efter en af de helt store it-giganter.

Får år tilbage kørte EU flere sager mod Microsoft, der også endte med at måtte betale milliard-bøder for selskabets måde at drive forretning på med blandt andet Windows og Internet Explorer.

Tidligere i år fik Apple et gigantisk skattesmæk for en ulovlig skatteaftale med Irland, så selskabet står til at skulle betale 97 milliarder kroner tilbage i skat.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at Google har tænkt sig at føje EU lige med det samme, for Googles Kent Walker slutter sit indlæg af med at gentage, at EU-anklagerne hviler på et forkert grundlag:

"Vi ser frem til at diskutere vores svar og beviser med Kommissionen med interessen for at fremme brugernes valgmuligheder og den åbne konkurrence," lyder det fra Google.

Læs også:

Overblik: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen: Flere vigtige spørgsmål står åbne

EU åbner stor Android-sag mod Google

EU gør klar til sidste fase: Ny kæmpebøde til Google på trapperne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere