Artikel top billede

Foto: Charlie Bibby.

Google svarer igen på heftige anklager fra EU: Derfor er der slet ikke noget at komme efter

Google mener, at EU tager fuldstændig fejl med de mange anklager, der udgør fundamentet i et stort sagskompleks mod Google.

Google har nu reageret formelt på EU's anklager og sag mod selskabet, der blandt andet går på ulovlig promovering af selskabets egne services i Google-søgningerne og for at give rivaler en dårligere rangering i søgemaskinen.

Googles chef-rådgiver, Kent Walker, skriver i et blogindlæg, at selskabet har taget EU's bekymringer meget seriøst, og at der nu er sendt et svar tilbage til EU:

"Svaret, som vi i dag har sendt, viser, hvorfor vi mener, at disse anklager ikke er korrekte, og hvorfor vi mener, at Google øger valgmulighederne for europæiske forbrugere og tilbyder værdifulde muligheder for virksomheder i alle størrelser," skriver Kent Walker.

Han forklarer, at det såkaldte Statement of Objections (SO) fra EU indeholder forskellige anklager om måden, Google håndterer betalte annoncer og søgeresultater på.

"Men det bakker ikke den anklage op med noget, tager ikke de signifikante fordele for forbrugere og annoncører i betragtning og kommer ikke med en klar juridisk teori, der kan koble anklagerne med de foreslåede løsninger."

"Vores svar giver beviser og data, der viser, hvorfor SO-bekymringerne er ubegrundede," lyder det videre fra Kent Walker, der herefter forklarer, hvordan Googles søge- og annonce-maskine (ifølge Google) fungerer.

EU's mange sager mod it-giganter

I april meddelte EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager, at der ville blive indledt et sag mod Google på grund af fremgangsmåderne med Android og Googles egne mobil-apps.

"Kommissionen har underrettet Google om, at den foreløbig er af den opfattelse, at selskabet, i strid med EU's konkurrenceregler, har misbrugt sin dominerende stilling ved at indføre restriktioner for producenter af Android-enheder og mobilnetoperatører," lød beskeden blandt. Læs mere om det her.

Google har dog helt tilbage fra 2010 været i søgelyset for misbruge sin dominerende position på markedet for søgninger på interrnettet til at fremme egne produkter og services.

Få hele overblikket over anklagerne mod Google her:

Læs også: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen

Det er langt fra første gang, at EU forsøger at gå efter en af de helt store it-giganter.

Får år tilbage kørte EU flere sager mod Microsoft, der også endte med at måtte betale milliard-bøder for selskabets måde at drive forretning på med blandt andet Windows og Internet Explorer.

Tidligere i år fik Apple et gigantisk skattesmæk for en ulovlig skatteaftale med Irland, så selskabet står til at skulle betale 97 milliarder kroner tilbage i skat.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at Google har tænkt sig at føje EU lige med det samme, for Googles Kent Walker slutter sit indlæg af med at gentage, at EU-anklagerne hviler på et forkert grundlag:

"Vi ser frem til at diskutere vores svar og beviser med Kommissionen med interessen for at fremme brugernes valgmuligheder og den åbne konkurrence," lyder det fra Google.

Læs også:

Overblik: Sådan hænger EU's kæmpesag mod Google sammen: Flere vigtige spørgsmål står åbne

EU åbner stor Android-sag mod Google

EU gør klar til sidste fase: Ny kæmpebøde til Google på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere