Foto: Anders Engelbøl.

Dansk antenneforening kæmper med Stofa om overtagelse af 8.500 kunder: "Stofa sætter den ene tekniske og juridiske forhindring op efter den anden"

Stofa får hård kritik af antenneforeningen Glenten, der skal overtage 8.500 Stofa-kunder om få måneder. Striden drejer sig blandt andet om vigtige konfigurationsfiler. "Vi føler, at Stofa sætter den ene tekniske og juridiske forhindring op efter den anden, så vi ikke rigtig kan komme videre."

Den uafhængige antenneforening Glenten, der holder til i Skibhuskvarteret i Odense og har cirka 30.000 medlemmer og 75.000 tv-seere, retter nu en hård kritik mod Stofa.

Stridspunktet er 8.500 internetkunder, der skal overdrages fra Stofa til Glenten ved udgangen af 2016.

"Vi føler, at Stofa sætter den ene tekniske og juridiske forhindring op efter den anden, så vi ikke rigtig kan komme videre," forklarer Glentens direktør, Lars J. Knudsen, til Computerworld.

"Det er en gammel aftale, der nu udløber. Som kommerciel udbyder kan man leje sig ind på antenneforeningers infrastruktur. Så Stofa lejer sig kva en gammel aftale ind på vores infrastuktur - og den er den, der udløber nu til årsskiftet."

Frygter nul internet ved årsskiftet
Glenten er dog så utilfreds med sagens forløb, at antenneforeningen har udsendt en pressemeddelelse, hvor der blandt andet står: 

"Glenten har haft planlægningen på plads i halvandet år. Siden starten af juli (2016) har vi forsøgt at få et møde med Stofa for at få detaljerne på plads, så vores medlemmer mærker så lidt som muligt til overdragelsen. Det er ikke lykkedes - og vi får kun henholdende, langsommelige eller slet ingen svar fra Stofa."

"Som jeg ser det, bliver medlemmerne gidsler for Stofas adfærd, fordi den har gjort det meget mere besværligt end det er nødvendigt. Det kan i allerværste fald betyde, at nogle medlemmer ikke har internet den 1. januar 2017, men vi vil gøre alt for vores medlemmer for at tingene skal lykkedes."

Computerworld har kort talt med Stofa, der ikke mener, at Glenten har ret i kritikken, og at der er tale om flere misforståelser. Læs et længere interview med Stofa senere.

Konfigurationsfiler
Samtidig har vi bedt Glentens direktør uddybe, hvad Stofa skulle gøre anderledes på nuværende tidspunkt, når der jo endnu ikke har været skæringsdato for overdragelsen af internetkunderne?

"Med den her gamle aftale tilfalder alt udstyr Glenten," forklarer Lars J. Knudsen og uddyber: 

"Så har vi indgået nogle sideløbende aftaler med Stofa - blandt andet en telehousing-aftale, hvor Stofa har lejet sig ind her, så det er lettere at få overdraget de her kunder nu, når tiden nærmer sig."

"Det vil sige, at Stofa har en masse udstyr stående hernede i vores hovedstation, sådan at det skulle kunne gå let." 

Lars J. Knudsen fremhæver, at der i den første bestemmelse i denne telehousing-aftale står følgende:

"Med henblik på at arbejde hen imod en konstruktiv og smidig overdragelse af internetporteføljen den 31. december 2016 har Stofa A/S og Glentevejs Antennelaug indgået nærværende kontrakt om telehousing."

Alligevel mener Lars J. Knudsen, at Stofa forsøger at gøre overdragelsen langt mere besværlig end nødvendigt:

"Stofa har skrevet til os, at de ikke vil overdrage nogle konfigurationsfiler til os, sådan at vi sørge for, at medlemmernes modemmer kører den 1. januar."

"Stofa siger, at der er personfølsomme data i de her konfigurationsfiler - og det er der altså ikke."

"Der er ikke knyttet nogen navne og adresser op på de konfigurationsfiler, så vi ved ikke, hvor de står henne. Vi skal bare bruge dem, fordi vi ved, hvor modemmet står."

Voldgiftssag
Der er dog flere ting, som de to parter tilsyneladende ikke er helt enige om.

Blandt andet fremfører Glenten, at Stofa ikke har svaret Glenten på hvordan, hvornår, og hvilket teknisk udstyr der overdrages.

"Det drejer sig bl.a. om modemmer og tekniske komponenter. Og Stofa har heller ikke informeret egne "Glenten-kunder" om overdragelsen endnu," forklares det i pressemeddelelsen.

Baggrunden for kundeoverdragelsen er ifølge Glenten, at man oprindeligt var uenige om, hvornår en kontrakt om internet-leverancen skulle udløbe.

Det førte i 2014 til en voldgiftssag, som Glenten vandt.

"Stofa tabte voldgiftsagen, og skal derfor overdrage al internetforretning til Glenten ved udløbet af 2016," forklarer Glenten, der dog overfor Computerworld giver udtryk for, at overdragelsen ikke ligefrem forløber, sådan som Glenten ønsker: 

"Der har været langsommelige mails og mails, der slet ikke er svaret på. Vi føler lidt, at Stofa siger tak for sidst med denne her voldgiftssag," siger Glentens direktør til Computerworld.
 
Læs Stofas kommentar til kritikken senere i dag på Computerworld.dkLæs også:

Stofa-direktør om flytning af hovedsæde: Nødvendigt i kampen om softwareudviklere og digitale medarbejdere

Hård kamp om digitale talenter får Stofa til at flytte hovedkontoret: 400 medarbejdere skal samles i Aarhus

Stofa i direkte angreb på YouSee: Kopierer opsigtsvækkende bredbånds-tilbud - men lancerer det før YouSee
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.