Artikel top billede

Microsoft skruer ned: Windows 10-opdateringer bliver meget mindre i fremtiden

Fremtidige Windows 10-opdateringer bliver meget mindre end det er tilfældet i dag.

I fremtiden vil det være knap så omfangsrigt at opdatere din Windows 10-computer til en nyere version. 

Det fortæller Microsoft i en blogpost, hvor selskabet tillige peger po, at selskabet indtil videre har opdateret over 400 millioner computere med Windows 10.

Helt præcist vil de større "feature updates" - der er opdateringer i stil med denne sommers Aniversary Update eller den kommende "Creator Update" - blive markant mindre end hidtil.

Det skyldes det, som Microsoft kalder for 'UUP.'

UUP står får Unified Update Platform, der er en ny generation af Microsofts opdateringsværktøj til at udsende updates til Windows 10-enheder, hvad end det er computere, tablets, telefoner eller HoloLens. 

Læs også: Satser benhårdt på 3D: Her er nyhederne i den næste store Windows 10-opdatering

Indtil nu har Microsoft udsendt fulde versioner af Windows 10, de såkaldte builds, hver gang der skal opdateres, men i fremtiden vil Microsoft i stedet udsende en update med de ændringer, der skal indkodes i Windows 10.

Det resulterer i markant mindre filer, som din computer skal hente. 

Den næste store update, Creator Update, vil stadig være et fuldt image af Windows 10 på tre-fire gigabyte, men derefter vil de store opdateringer være en tredjedel mindre.

Den næste opdatering efter Creator Update forventes at blive udsendt efter sommeren 2017.  

Microsofts nye UUP-opdateringsplatform mindsker også den mængde data, der udveksles mellem din computer og Microsofts servere.

Din computer vil også være markant hurtigere til at tjekke for opdateringer, da en større del af regnekraften nu er placeret hos Microsofts servere. 

Den nye opdateringsplatform rammer i første omgang Microsofts beta-testere, Microsoft Insiders, i løbet af året og resten af os efter marts. 

Læs også: Microsoft: Med denne splinternye teknologi bliver Edge den mest sikre browser i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere