Artikel top billede

Microsoft skruer ned: Windows 10-opdateringer bliver meget mindre i fremtiden

Fremtidige Windows 10-opdateringer bliver meget mindre end det er tilfældet i dag.

I fremtiden vil det være knap så omfangsrigt at opdatere din Windows 10-computer til en nyere version. 

Det fortæller Microsoft i en blogpost, hvor selskabet tillige peger po, at selskabet indtil videre har opdateret over 400 millioner computere med Windows 10.

Helt præcist vil de større "feature updates" - der er opdateringer i stil med denne sommers Aniversary Update eller den kommende "Creator Update" - blive markant mindre end hidtil.

Det skyldes det, som Microsoft kalder for 'UUP.'

UUP står får Unified Update Platform, der er en ny generation af Microsofts opdateringsværktøj til at udsende updates til Windows 10-enheder, hvad end det er computere, tablets, telefoner eller HoloLens. 

Læs også: Satser benhårdt på 3D: Her er nyhederne i den næste store Windows 10-opdatering

Indtil nu har Microsoft udsendt fulde versioner af Windows 10, de såkaldte builds, hver gang der skal opdateres, men i fremtiden vil Microsoft i stedet udsende en update med de ændringer, der skal indkodes i Windows 10.

Det resulterer i markant mindre filer, som din computer skal hente. 

Den næste store update, Creator Update, vil stadig være et fuldt image af Windows 10 på tre-fire gigabyte, men derefter vil de store opdateringer være en tredjedel mindre.

Den næste opdatering efter Creator Update forventes at blive udsendt efter sommeren 2017.  

Microsofts nye UUP-opdateringsplatform mindsker også den mængde data, der udveksles mellem din computer og Microsofts servere.

Din computer vil også være markant hurtigere til at tjekke for opdateringer, da en større del af regnekraften nu er placeret hos Microsofts servere. 

Den nye opdateringsplatform rammer i første omgang Microsofts beta-testere, Microsoft Insiders, i løbet af året og resten af os efter marts. 

Læs også: Microsoft: Med denne splinternye teknologi bliver Edge den mest sikre browser i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere