Artikel top billede

Microsoft skruer ned: Windows 10-opdateringer bliver meget mindre i fremtiden

Fremtidige Windows 10-opdateringer bliver meget mindre end det er tilfældet i dag.

I fremtiden vil det være knap så omfangsrigt at opdatere din Windows 10-computer til en nyere version. 

Det fortæller Microsoft i en blogpost, hvor selskabet tillige peger po, at selskabet indtil videre har opdateret over 400 millioner computere med Windows 10.

Helt præcist vil de større "feature updates" - der er opdateringer i stil med denne sommers Aniversary Update eller den kommende "Creator Update" - blive markant mindre end hidtil.

Det skyldes det, som Microsoft kalder for 'UUP.'

UUP står får Unified Update Platform, der er en ny generation af Microsofts opdateringsværktøj til at udsende updates til Windows 10-enheder, hvad end det er computere, tablets, telefoner eller HoloLens. 

Læs også: Satser benhårdt på 3D: Her er nyhederne i den næste store Windows 10-opdatering

Indtil nu har Microsoft udsendt fulde versioner af Windows 10, de såkaldte builds, hver gang der skal opdateres, men i fremtiden vil Microsoft i stedet udsende en update med de ændringer, der skal indkodes i Windows 10.

Det resulterer i markant mindre filer, som din computer skal hente. 

Den næste store update, Creator Update, vil stadig være et fuldt image af Windows 10 på tre-fire gigabyte, men derefter vil de store opdateringer være en tredjedel mindre.

Den næste opdatering efter Creator Update forventes at blive udsendt efter sommeren 2017.  

Microsofts nye UUP-opdateringsplatform mindsker også den mængde data, der udveksles mellem din computer og Microsofts servere.

Din computer vil også være markant hurtigere til at tjekke for opdateringer, da en større del af regnekraften nu er placeret hos Microsofts servere. 

Den nye opdateringsplatform rammer i første omgang Microsofts beta-testere, Microsoft Insiders, i løbet af året og resten af os efter marts. 

Læs også: Microsoft: Med denne splinternye teknologi bliver Edge den mest sikre browser i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere