Artikel top billede

DI Digital om valget af Donald Trump: "Det er svært at se noget som helst positivt ved det"

Interview: Valget af Donald Trump er stærkt bekymrende, lyder det fra den danske it-erhvervsorganisation, DI Digital. "Vi opfordrer til, at de virksomheder, der er eksponeret for det amerikanske marked, anlægger en ‘vent og se holdning," siger direktør Adam Lebech.

Den danske it-brancheorganisation DI Digital frygter for konsekvenserne af valget af Donald J. Trump som den næste amerikanske præsident.

Adam Lebech, branchedirektør fo DI Digital, frygter især, at USA vil slå ind på en protektionistisk linje, der kan gå ud over danske it-virksomheders eksport til USA.

"Hvis Donald Trump ønsker at gennemføre den politik, som han er gået til valg på er det stærkt bekymrende. Det vil betyde, at USA bevæger sig i retning af mindre frihandel, og det kan få konsekvenser for den danske eksport. Jeg har meget svært ved at se noget som helst positivt i det," siger Adam Lebech, der er branchedirektør for DI Digital.

Det kan især ramme it-virksomheder, som enten eksporterer til USA eller som har afdelinger i USA, der som bekendt er hjemsted for it-verdens epicenter, Silicon Valley.

Læs også: Silicon Valley i chok: Hvad vil der ske med it-industrien med 'The Donald' som præsident?

Erhvervsorganisationen opfordrer dog sine medlemmer til at afvente meldinger om, hvilken politik Donald Trumps administration har tænkt sig føre i praksis. 

"Vi kan håbe, at vi kommer til at se en mere forsonlig og pragmatisk linje fra Trump og at han måske vil trække i land på nogle af de markante udmeldinger, som han kom med i valgkampen," lyder det fra Adam Lebech.

Betyder det dermed også, at I opfordrer virksomhederne til at være mere påholdende i forhold til nyinvesteringer i den kommende tid? 

"Vi opfordrer til, at de virksomheder, der er eksponeret for det amerikanske marked, anlægger en ‘vent og se holdning." 

Giver det her danske virksomheder grund til at overveje, om de skal orientere sig mod andre markeder end USA? 

"Jeg synes, at det for tidligt at sige. Trumps udtalelser om frihandel har især rettet sig mod Mexico og Asien. Vi ved endnu ikke, hvordan en Trump-regering vil forholde sig i forhold til samhandel med EU," siger han. 

Kan det her føre til et chok i stil med det, som vi så med finanskrisen eller dot-com-boblen i begyndelsen af årtusindet? 

"Det er for tidligt at sige. Det afhænger igen af, hvad Trump kommer til at føre ud i livet i praksis. Men vi kan være bekymrede for, at en mindre frihandelsorienteret politik vil være særdeles skidt for verdensøkonomien, hvor vi kommer til at se en negativ spiral, hvor den internationale handel falder og varerne bliver dyrere," siger han. 

Frygter større teknologi-skepsis

Adam Lebech mener ligeledes, at der er grund til at været bekymret for tendenserne til en mere teknologi-skeptisk linje fra Donald Trump. 

"Der synes at være en vis nervøsitet for effekten af ny teknologi og globalisering hos mange af Trumps vælgere, og det vil være stærkt bekymrende, hvis vi i de kommende år kommer til at se en udvikling, hvor teknologiske forandringer ikke længere ses som en positiv udvikling," lyder det fra Adam Lebech.

Læs også:
Donald Trump: Apple skal tvinges til at flytte al produktion hjem til USA 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere