Artikel top billede

(Foto: Meincke Sif)

DI Digital om valget af Donald Trump: "Det er svært at se noget som helst positivt ved det"

Interview: Valget af Donald Trump er stærkt bekymrende, lyder det fra den danske it-erhvervsorganisation, DI Digital. "Vi opfordrer til, at de virksomheder, der er eksponeret for det amerikanske marked, anlægger en ‘vent og se holdning," siger direktør Adam Lebech.

Den danske it-brancheorganisation DI Digital frygter for konsekvenserne af valget af Donald J. Trump som den næste amerikanske præsident.

Adam Lebech, branchedirektør fo DI Digital, frygter især, at USA vil slå ind på en protektionistisk linje, der kan gå ud over danske it-virksomheders eksport til USA.

"Hvis Donald Trump ønsker at gennemføre den politik, som han er gået til valg på er det stærkt bekymrende. Det vil betyde, at USA bevæger sig i retning af mindre frihandel, og det kan få konsekvenser for den danske eksport. Jeg har meget svært ved at se noget som helst positivt i det," siger Adam Lebech, der er branchedirektør for DI Digital.

Det kan især ramme it-virksomheder, som enten eksporterer til USA eller som har afdelinger i USA, der som bekendt er hjemsted for it-verdens epicenter, Silicon Valley.

Læs også: Silicon Valley i chok: Hvad vil der ske med it-industrien med 'The Donald' som præsident?

Erhvervsorganisationen opfordrer dog sine medlemmer til at afvente meldinger om, hvilken politik Donald Trumps administration har tænkt sig føre i praksis. 

"Vi kan håbe, at vi kommer til at se en mere forsonlig og pragmatisk linje fra Trump og at han måske vil trække i land på nogle af de markante udmeldinger, som han kom med i valgkampen," lyder det fra Adam Lebech.

Betyder det dermed også, at I opfordrer virksomhederne til at være mere påholdende i forhold til nyinvesteringer i den kommende tid? 

"Vi opfordrer til, at de virksomheder, der er eksponeret for det amerikanske marked, anlægger en ‘vent og se holdning." 

Giver det her danske virksomheder grund til at overveje, om de skal orientere sig mod andre markeder end USA? 

"Jeg synes, at det for tidligt at sige. Trumps udtalelser om frihandel har især rettet sig mod Mexico og Asien. Vi ved endnu ikke, hvordan en Trump-regering vil forholde sig i forhold til samhandel med EU," siger han. 

Kan det her føre til et chok i stil med det, som vi så med finanskrisen eller dot-com-boblen i begyndelsen af årtusindet? 

"Det er for tidligt at sige. Det afhænger igen af, hvad Trump kommer til at føre ud i livet i praksis. Men vi kan være bekymrede for, at en mindre frihandelsorienteret politik vil være særdeles skidt for verdensøkonomien, hvor vi kommer til at se en negativ spiral, hvor den internationale handel falder og varerne bliver dyrere," siger han. 

Frygter større teknologi-skepsis

Adam Lebech mener ligeledes, at der er grund til at været bekymret for tendenserne til en mere teknologi-skeptisk linje fra Donald Trump. 

"Der synes at være en vis nervøsitet for effekten af ny teknologi og globalisering hos mange af Trumps vælgere, og det vil være stærkt bekymrende, hvis vi i de kommende år kommer til at se en udvikling, hvor teknologiske forandringer ikke længere ses som en positiv udvikling," lyder det fra Adam Lebech.

Læs også:
Donald Trump: Apple skal tvinges til at flytte al produktion hjem til USA 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere