Artikel top billede

Mere end milliard tweets under USA-valgkamp: Her er de mest delte tweets fra Hillary Clinton og Donald Trump

Twitter kom til at spille en afgørende rolle i det amerikanske præsidentvalg med mere end en milliard postede tweets i løbet af valgkampen - og mere end 27.000 tweets i minuttet, da det gik vildest for sig. Se de tre mest delte tweets fra valgkampen.

Twitter kom til at spille en hovedrolle i det amerikanske præsidentvalg - i hvert fald hvis man kigger på antallet af postede tweets undervejs.

Twitter passer med sin korte form og kontante budskaber perfekt ind i en amerikansk medie-virkelighed præget af hurtige klip og klare meldinger.

Siden valgkampen blev skudt i gang i august 2015 er der blevet postet omkring en milliard tweets med direkte relation til valget under hashtagget #Election2016, skriver Twitters chef for 'government and politics," Bridget Coyne i dette blogindlæg

"Valget er blevet kaldt for 'Twitter-valget,' hvor alle dele af valgkampen er blevet rullet ud på Twitter fra vælgere, kandidater og journalister," skriver hun.

Twitters optælling stammer dog fra mandag lokal tid umiddelbart før selve valghandlingen blev skudt i gang.

Det betyder, at det endelige tal vil være kommet væsentligt højere op, når den endelige opgørelse foreligger, da det er væltet ind med hundredetusindvis af tweets både under og efter valghandlingen.

Ifølge Twitter blev der således postet op til 27.000 valg-relaterede tweets i timen under selve valghandlingen.

Twitter-beskederne er ofte korte, og det regnes for vigtigt, at de har kant, hvis de for alvor skal fænge.

Det kan vi se eksempler på med disse tre tweets, der ifølge Twitter er de tweets, der er blevet videresendt flest gange under valgkampen fra Hillary Clintons lejr.

Ifølge Twitter handlede alle tweets undtagen en enkelt på den såkaldte U.S. Twitter Trend-liste i morges om valget.

Her ser du de tre tweets fra Donald Trump, der er blevet delt flest gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere