Artikel top billede

Nu skal du lappe igen: Adobe er nødt til at lukke en stribe alvorlige sikkerhedshuller

Koden til Adobes sorte får, Flash Player, får igen en hel stribe kritiske opdateringen med på vejen for ikke at gøre din computer sårbar. Har du overvejet at droppe Flash Player?

Grafikgiganten Adobe har fundet lappegrejet frem igen, og du har sikkert allerede gættet hvilket program, som firmaet skal lukke huller i.

Det er nemlig firmaets medieafspiller Flash Player, der igen skal tætnes.

Adobe har således udsendt en vigtig sikkerhedsopdateringer, som retter flere kritiske sårbarheder i Flash Player på både Windows, Mac, Linux og ChromeOS.

Sikkerhedsopdateringen bringer Flash Player op på version 23.0.0.207 til Windows og Mac, og den lapper flere sårbarheder, som potentielt kan føre til ekstern kode-afvikling og dermed en trussel om et klassiske drive by-angreb.

Det betyder også, at sårbarhederne er kategoriseret som kritiske.

Skal Flach dø nu?

Det er langt fra første gang, at Adobe må rette Flash Player-koden til, så den ikke er utæt.

Men selvom Adobe gør en ihærdig indsats for at lappe Flash-hullerne, efterhånden som de opdages, kan det ikke skjule det faktum, at koden bare er en konstant kilde til problemer, når vi taler it-sikkerhed.

Mængden og hyppigheden af opdateringer til grafikfirmaets-medieafspiller betyder, at mange brugere opgiver at følge med, og derfor ender det med, at alt for mange kører med versioner af software, der slet ikke supporteres af Adobe længere.

Måske har du allerede aflivet Flash på din maskine, ellers er det måske en overvejelse værd i it-sikkerheden tegn.

En afstemning blandt Computerworlds læsere viser, at godt 60 procent stadig anvender Flash Player.

Læs mere om det her: Efter haste-lapning af endnu en kritisk sårbarhed i Flash: Er det tid til at deaktivere Flash helt?

Der er flere oplysninger om Adobes opdateringer på firmaets webside.

Læs også:
Kritisk sårbarhed i Flash bliver udnyttet på Windows netop nu: Adobe udsender haste-opdatering

Find lappegrejet frem: Adobe lapper kritiske huller i din Flash Player

Nu får Flash og Silverlight kniven: Derfor får vi et bedre internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere