Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Coding Pirates teknik: Sådan lærer vi danske skole-elever at programmere og kode

Interview: Der findes flere smarte metoder til at få danske skolebørn til at interessere sig for kodning. Se hvilke metoder den succesrige organisation Coding Pirates bruger til at få danske skolebørn til at kode.

Vi ved vist efterhånden alle sammen, at kodning er fremtiden, men hvordan får man de fremtidige generationer, til at interessere sig for kodning?

Det har vi spurgt Martin Exner om. Han er formand for organisationen Coding Pirates, der en frivillig forening, der arbejder med at udbrede kodning til danske skolebørn.

Coding Pirates har blandt andet for nylig fået en check af Tuborgfonden på tre millioner kroner.

Martin Exner, hvordan lærer I egentlig børn at kode?

"Børn synes jo nok, at det mest spændende ved teknologi i dag er at spille eller at se film på mobilen eller computeren. Derfor kan det være svært for os at få dem til at kode spillene eller videoerne selv."

"Det handler derfor om at få interessen i at opfinde eller bygge selv frem i børnene. Hvis ikke de syntes, at det er spændende, kan det være rigtig svært at gøre dem interesserede. Men det kommer helt af sig selv, hvis de har en lille smule lyst til at udvikle noget selv eller opfinde noget selv.

Børnene arbejder sammen i grupper, og det er deres ideer til spil eller andre ting, som vi arbejder med, da de skal være interesserede, i det, de foretager sig."

Hvilke udfordringer er der, når I skal have børn til at interessere sig for kodning?

"De kan være meget utålmodige. Hvis man spørger, hvad de godt kunne tænke sig at beskæftige sig med, så er der ofte nogle børn, der siger, at de godt kunne tænke sig at kode et spil ligesom GTA. Der er bare rigtig langt fra det niveau, de begynder på, til at de kan skrive et spil, som ser flot ud, og som de selv syntes er sjov at spille."

Hvad har I haft størst succes med, når det handler om at få børn til at interessere sig for kodning?

"Vi har stor succes med Game Jam, som er en stor konkurrence, hvor over 100 børn mødes og er sammen i grupper, hvor de udvikler spil. De sidder og designer spil sammen i 24 timer, hvor de sover og spiser sammen, og så får de præmier for bedste spil og bedste design og så videre. Det syntes børnene er helt vildt fedt, og de er vildt motiverede i alle 24 timer."

Hvad skal der til for at børn syntes kodning er sjovt?

"Vi skal foretage os noget, hvor der ikke går for lang tid, fra børnene begynder med kodningen, til de kan se et resultat. Det kan være en rigtig stor udfordring. Derfor skal de være tålmodige."

Hvordan vil I få børn til at kode fremfor for eksempel at se Netflix eller spille Minecraft?

"Det er ved at motivere dem til at kode, ved at vise dem eksempler på andre børn, der har lavet spil, der er blevet store succeser og fortælle dem, det sagtens kan lade sig gøre. Man behøver ikke at have 10 års erfaring med programmering og være studerende på Københavns Universitet for at kunne være succesfuld med kodning."

Hvilke erfaringer har I fået, og hvordan vil I udbrede kodning?

"Vi har en masse gode erfaringer med, hvordan man faciliterer workshops med programmering og kodning, så derfor ved vi lidt om, hvordan man får børnene til at syntes, det er spændende. Vi håber også, at børnene, der går til Coding Pirates, inspirerer deres kammerater til også at prøve kodning."

Hvordan tror du, at fremtiden ser ud for Coding Pirates?

"Den ser god ud. Det går den rigtige vej. Vi udvikler os og bliver større og større. Lige nu er der 50 afdelinger rundt omkring i landet, og der kommer helt sikkert flere. For børnene i Danmark ser det også godt ud, da det ser ud som omm, at kodning lige så stille bliver mere udbredt."

Læs også:

Coding Pirates formand advarer: Skoler skal undervise i programmering, ellers bliver Danmark hægtet af

Dansk professor og stifter af milliard-virksomhed: Folkeskolen er et bevis på, at Danmark er et visionsløst land

Nyt dansk spil skal lære børn at kode - og nu har det fået international anerkendelse

Pludselig penge-gave til dansk it-græsrods-bevægelse: "Nu kan vi endelig få råd til en studentermedhjælper"

Interview: Derfor skal børn fra iPad-generationen lære at programmere

"Min søn på syv år kom hjem med et 2D-print af en bille, og det var helt syret for ham, at man kunne printe på papir"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere