Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Ny stor undersøgelse: Sådan bruger danskerne internettet

Alle unge mellem 15 og 18 år har været på nettet i den seneste uge, mens en kvart million aldrig har betrådt den digitale motorvej. Her er danskernes internetvaner.

Danmarks Statistik tager hvert år temperaturen på it-Danmark, og 2016 er ingen undtagelse.

I rapporten 'It-anvendelse i befolkningen 2016' sætter tal-fabrikken såleden danskernes it-forbrug under lup.

I udgivelsen kan man læse, at internettet i dag anvendes til en lang række formål men primært til kommunikation, informationssøgning, spil, handel, underholdning og uddannelse.

Anvendelsesmulighederne bliver fortsat flere i takt med højere udbredelse samt den teknologiske og forretningsmæssige udvikling.

Og dækningsgraden i vores lille land er ganske god.

I 2016 er 80 procent af familierne således opkoblet til internettet. Langt de fleste internetforbindelser er bredbåndsforbindelser med høj hastighed.

Danmarks statistik har også sat brugsområder på netadgangen.

Mail er stadig ultra-vigtigt

Den absolutte topscorer er mail-afsendelse og modtagelse. Herefter følger mere praktiske gøremål som betaling af regninger, bankbesøg og informationssøgning.

Men også de sociale medier fylder efterhånden godt i anvendelsen af bredbåndsadgangen.

Det er kun tre procent af de 15 til 18 årige, der fravælger at være på sociale medier. Til sammenligning er den tilsvarende andel på 32 procent blandt de 19 til 89-årige.

Til gengæld vælger to ud af tre unge at begrænse adgangen til deres profil eller indhold på de sociale medier, så der er altså en bevidsthed om privatlivets fred blandt de yngre danskere.

Denne gruppe er da også ganske hyppige brugere af nettet. Hele 100 procent af unge mellem 15 til 18 år er online mindst én gang om ugen. 98 procent går på internettet via en smartphone.

Telefonen er blevet den foretrukne enhed og fire ud af fem mellem 16 og 89 år går på internettet via mobilos.

Det er dog langt fra alle, der har fået hul igennem til den digitale motorvej, oplyser Danmarks Statistik.

Aldrig-gruppen er halveret

I 2011 var der 44 procent af de 65-89-årige, der aldrig benyttede nettet.

Denne andel er faldet til 19 procent, hvilket er en halvering af ikke-netbrugere.

Der er dog stadig tale om en stor gruppe mennesker, der slet ikke anvender internettet selv om masser af tjenester i dag foregår via nettet - eksempelvis Digital post fra det offentlige.

I tal er det cirka 230.000 danskere, der fortsat ikke er på nettet. En gruppe, der altså primært skal findes blandt vores ældre medborgere.

Du kan finde hele rapporten fra Danmarks Statistik her.

Resultaterne er baseret på 6.000 besvarelser fra telefoninterviews eller webskemaer i perioden marts til maj 2016 blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning fra 15 til 89 år.

Læs også:
Få dog stoppet reguleringen på dataområdet så vi kan komme i gang med at bruge offentlige data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere