Artikel top billede

Motorola stopper udviklingen af nye smartwatches: Alt for få køber dem

Motorola har produceret en af de bedste smartwatches på markedet med selskabets Moto 360, men nu bliver produktionen af Android-ure sat på 'hold'. Grund: Forbrugerne gider ikke købe smartwatches.

2016 har været et hårdt år for Android Wear, Googles styresystem til smartwatches. 

Google fremviste et imponerende Android Wear 2.0-system på selskabets udviklerkonference i foråret, men nu snart syv måneder senere er udgivelsen blevet forsinket på ubestemt tid.

Samtidig har der kun været få og relativt uimponerende lanceringer af nye Android Wear-ure i året der gik.

Nu stiller Motorola sig kritisk over for produktkategorien, selv om selskabet har produceret et af de mest populære og bedste Android-ure på markedet, Moto 360. 

Motorolas udviklingschef, Shakil Barkat, har udtalt til The Verge, at firmaet ikke har planer om at udgive et nyt Android Wear-ur foreløbig. Heller ikke i forbindelse med udgivelsen af Android Wear 2.0.

"Der er ikke nok ryk i markedet til at give grund til at udgive et nyt ur inden for nærmeste fremtid," siger Shakil Barkat til The Verge. 

Læs også: Ambitiøst Google-projekt løber ind i problemer - nu må Google udskyde det

Interesserer for få
Motorolas ur, Moto 360, var et af de allerførste smartwatches med Android Wear, og det var forventet, at der ville udkomme en ny model i forbindelse med den kommende lancering af Android Wear 2.0.

"På et tidspunkt vil smartwatches helt sikkert give mere værdi for forbrugerne, men lige nu er wearables et niche-produkt og rammer ikke bredt nok til, at vi vil blive ved med at bygge et nyt ur år efter år," forklarer Shakil Barkat.

Læs også: Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter

Det ventes, at andre firmaer som Huawei, LG og Asus er på vej med de næste store Android Wear-ure. Der går også rygter om, at Google selv vil lancere et par nye Pixel-ure i løbet af 2017. 

Tilbage i februar 2015 skrev Computerworld, at Android Wear-ure kun havde solgt 800.000 enheder fordelt på alle producenter i løbet af 2014. Vi lagde allerede dengang op til en debat om, hvorvidt smartwatches var en døgnflue. 

Det kan du læse mere om her: Android Wear flopper totalt: Kan vi allerede nu erklære smartwatch-kategorien for død?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere