Artikel top billede

Motorola stopper udviklingen af nye smartwatches: Alt for få køber dem

Motorola har produceret en af de bedste smartwatches på markedet med selskabets Moto 360, men nu bliver produktionen af Android-ure sat på 'hold'. Grund: Forbrugerne gider ikke købe smartwatches.

2016 har været et hårdt år for Android Wear, Googles styresystem til smartwatches. 

Google fremviste et imponerende Android Wear 2.0-system på selskabets udviklerkonference i foråret, men nu snart syv måneder senere er udgivelsen blevet forsinket på ubestemt tid.

Samtidig har der kun været få og relativt uimponerende lanceringer af nye Android Wear-ure i året der gik.

Nu stiller Motorola sig kritisk over for produktkategorien, selv om selskabet har produceret et af de mest populære og bedste Android-ure på markedet, Moto 360. 

Motorolas udviklingschef, Shakil Barkat, har udtalt til The Verge, at firmaet ikke har planer om at udgive et nyt Android Wear-ur foreløbig. Heller ikke i forbindelse med udgivelsen af Android Wear 2.0.

"Der er ikke nok ryk i markedet til at give grund til at udgive et nyt ur inden for nærmeste fremtid," siger Shakil Barkat til The Verge. 

Læs også: Ambitiøst Google-projekt løber ind i problemer - nu må Google udskyde det

Interesserer for få
Motorolas ur, Moto 360, var et af de allerførste smartwatches med Android Wear, og det var forventet, at der ville udkomme en ny model i forbindelse med den kommende lancering af Android Wear 2.0.

"På et tidspunkt vil smartwatches helt sikkert give mere værdi for forbrugerne, men lige nu er wearables et niche-produkt og rammer ikke bredt nok til, at vi vil blive ved med at bygge et nyt ur år efter år," forklarer Shakil Barkat.

Læs også: Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter

Det ventes, at andre firmaer som Huawei, LG og Asus er på vej med de næste store Android Wear-ure. Der går også rygter om, at Google selv vil lancere et par nye Pixel-ure i løbet af 2017. 

Tilbage i februar 2015 skrev Computerworld, at Android Wear-ure kun havde solgt 800.000 enheder fordelt på alle producenter i løbet af 2014. Vi lagde allerede dengang op til en debat om, hvorvidt smartwatches var en døgnflue. 

Det kan du læse mere om her: Android Wear flopper totalt: Kan vi allerede nu erklære smartwatch-kategorien for død?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere