Artikel top billede

Motorola stopper udviklingen af nye smartwatches: Alt for få køber dem

Motorola har produceret en af de bedste smartwatches på markedet med selskabets Moto 360, men nu bliver produktionen af Android-ure sat på 'hold'. Grund: Forbrugerne gider ikke købe smartwatches.

2016 har været et hårdt år for Android Wear, Googles styresystem til smartwatches. 

Google fremviste et imponerende Android Wear 2.0-system på selskabets udviklerkonference i foråret, men nu snart syv måneder senere er udgivelsen blevet forsinket på ubestemt tid.

Samtidig har der kun været få og relativt uimponerende lanceringer af nye Android Wear-ure i året der gik.

Nu stiller Motorola sig kritisk over for produktkategorien, selv om selskabet har produceret et af de mest populære og bedste Android-ure på markedet, Moto 360. 

Motorolas udviklingschef, Shakil Barkat, har udtalt til The Verge, at firmaet ikke har planer om at udgive et nyt Android Wear-ur foreløbig. Heller ikke i forbindelse med udgivelsen af Android Wear 2.0.

"Der er ikke nok ryk i markedet til at give grund til at udgive et nyt ur inden for nærmeste fremtid," siger Shakil Barkat til The Verge. 

Læs også: Ambitiøst Google-projekt løber ind i problemer - nu må Google udskyde det

Interesserer for få
Motorolas ur, Moto 360, var et af de allerførste smartwatches med Android Wear, og det var forventet, at der ville udkomme en ny model i forbindelse med den kommende lancering af Android Wear 2.0.

"På et tidspunkt vil smartwatches helt sikkert give mere værdi for forbrugerne, men lige nu er wearables et niche-produkt og rammer ikke bredt nok til, at vi vil blive ved med at bygge et nyt ur år efter år," forklarer Shakil Barkat.

Læs også: Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter

Det ventes, at andre firmaer som Huawei, LG og Asus er på vej med de næste store Android Wear-ure. Der går også rygter om, at Google selv vil lancere et par nye Pixel-ure i løbet af 2017. 

Tilbage i februar 2015 skrev Computerworld, at Android Wear-ure kun havde solgt 800.000 enheder fordelt på alle producenter i løbet af 2014. Vi lagde allerede dengang op til en debat om, hvorvidt smartwatches var en døgnflue. 

Det kan du læse mere om her: Android Wear flopper totalt: Kan vi allerede nu erklære smartwatch-kategorien for død?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere