Artikel top billede

Et lille uddrag af de negative anmeldelser, der var at finde på HornskovVindbergs Trustpilot-profil.

Inkassobureau i shitstorm på Trustpilot efter stævning af enkeltmandsfirma: "Andre ville gøre det samme som os"

Inkassobureauet HornskovVindberg har kun skuldertræk til overs for et hav af negative anmeldelser på Trustpilot. De bliver jo fjernet igen, og andre selskaber vil gøre som os, lyder det fra inkasso-bossen.

Inkassoselskabet HornskovVindberg er dalet ned fra tinderne på forbrugersitet Trustpilot, hvor selskabet i denne uge er gået fra at være bedst i sin kategori til at ligge under middel med en score på 3,5 ud af 10.

Men det bekymrer egentlig ikke selskabets leder Christian Hornskov synderligt.

Han peger på, at det er privatpersoner, som er kommet med alle de dårlige anmeldelser i den senere tid, og de vil inden længe blive fjernet igen.

"Trustpilot har nogle regler, der siger, at du ikke kan anmelde virksomheder, som du ikke handlet med. Man kan godt, men man må ikke," forklarer Christian Hornskov til Computerworld.

"Alle anmelderne har jo ikke handlet med os, så Trustpilot går jo ind og fjerner dem igen. De (Trustpilot, red.) bad os lade være med at rapportere dem, så ville de kigge på anmeldelserne samlet", fortsætter han.

Og mens de mange negative anmeldelser ligger til frit skue, har kommentarsporet ikke gjort det store indtryk på inkasso-bossen.

"Det betyder ikke rigtigt noget for os, da det jo er privatpersoner, som kommenterer vores selskab som følge af en sag mellem to virksomheder. Vi har jo en indstilling til at handle, når vi bliver truet, og den bliver ikke ændret som følge af denne sag," bedyrer Christian Hornskov.

Læs også: Trustpilot koger: Inkassobureau ramt af vild shitstorm efter stævning af enkeltmandsfirma

Kun forstående feedback

Han fortæller, at der i ugens løb oven på flere artikler i blandt andet Computerworld, Ekstra Bladet og BT er kommet en del henvendelser til inkassobureauet, selvom han ikke selv personligt har hørt om dem alle.

"Vi har ikke modtaget andet end forstående feedback fra de virksomheder, som vi handler med. Og de kunne dælme godt forstå, at vi ikke vil finde os i de trusler," siger han med henvisning til, at enkeltmandsvirksomheden Din Hvidevare Reparatør ville skrive negativt om inkassobureauet som følge af en tvist om et gebyr.

"Der er også en del virksomheder, som har indikeret, at de vil gøre noget tilsvarende. For de kan godt forstå argumentet for at gøre det," fortsætter han og henviser her til HornskovVindbergs handelsbetingelser, hvori der står, at man som kunde ikke må omtale selskabet negativt i offentligheden.

Ellers koster det den pågældende negative anmelder 5.000 kroner hver dag, at den dårlige omtale ligger fremme til frit skue i offentligheden.

Forklaringen på disse handelsbetingelser kan du læse her: Forlanger 11.419 kroner efter dårlig Trustpilot-anmeldelse: Vi beskytter os mod afpresning

Grundet tavshedspligt ønsker han ikke at fortælle hvilke selskaber, som ønsker at kopiere HornskovVindbergs handelsbetingelser.[b]
[/b]"Jeg sidder jo ikke selv og tager telefonen og hører på alle kunderne," forklarer Christian Hornskov.

De mødes i retten

Christian Hornskov tilføjer, at de mange negative anmeldere på Trustpilot næppe kan se frem til opkrævninger på 5.000 kroner.

Det skyldes, at de ikke er kunder hos HornskovVindberg, som ikke handler med privatpersoner.

I skrivende stund er de negative anmeldelser stadig til frit skue hos HornskovVindberg, og Computerworld har spurgt Trustpilot om, hvad der nu kommer til at ske.

Desværre har det ikke været muligt at få en kommentar fra Trustpilot inden redaktionens deadline.

Derimod er Christian Hornskov ikke i tvivl om, når Computerworld spørger ham om, hvorvidt sagen skal føres til ende i Retten i Glostrup.

"Ja, det skal den," lyder svaret.

Læs også: Trustpilot koger: Inkassobureau ramt af vild shitstorm efter stævning af enkeltmandsfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere