Artikel top billede

Foto: Screenshot fra bluetooth.com

Nu er bluetooth 5 her - dine trådløse gadgets bliver hurtigere og får længere rækkevidde

I løbet af det næste år vil det pible frem med nye gadgets, der er udstyret med bluetooth 5. Her er nyhederne i den nye trådløse standard.

Fire gange så lang rækkevidde og dobbelt så hurtig.

Det er, hvad vi kan forvente, når nye produkter med den femte generation af bluetooth-standarden bliver rullet ud i løbet af de kommende måneder.

Bluetooth 5 er netop blevet lanceret i denne uge, og i løbet af de næste år vil den nye standard være at finde i flere og flere enheder.

Ifølge det amerikanske tech-medie The Verge siger Chuck Sabin, der er strategi-chef hos organisationen bag bluetooth-standarden, Bluetooth SIG, at målet med bluetooth 5 er øge kvaliteten af forbindelserne i forhold til bluetooth 4.2.

Læs også: Så potent bliver mobilen: Her er 10 ting du kan forvente i din smartphone i 2017

The Verge gætter på, at vi med Bluetooth 5 kan forvente, at bluetooth-forbindelserne bliver mere stabile, hvilket er påkrævet i takt med at vi omgiver os mere flere bluetooth-enheder i vores dagligdag.

Eksempelvis finder vi i dag bluetooth-forbindelser i internet of things-enheder, høretelefoner, smartwatches og fitness-trackere.

Flere hovedtelefoner med bluetooth

Efter lanceringen af Apples iPhone 7 uden høretelefon-stik har vi set en større opmærksomhed om bluetooth-hovedtelefoner.

En trend der formodentligt blot vil forsætte i takt med at Apple sælger flere iPhones uden hovedtelefon-stik og andre smartphone-producenter følger i Appels fodspor.

Eksempelvis går det i øjeblikket rygter om, at Samsung også vil sløjfe hovedtelefonstikket på virksomhedens smartphone-topmodel, Galaxy S8, der ventes at blive præsenteret i starten af næste år. 

Ligesom at HTC har droppet hovedtelefonstikket på sin nye HTC 10 Evo-telefon. 

Ifølge The Verge kan vi forvente, at bluetooth 5-enheder rammer markedet i løbet af de kommende måneder, mens de større produktlanceringer med bluetooth 5 ventes at blive lanceret i slutningen af 2017

Læs også:
Test af Jabra Elite Sport: Det er fedt - men kan du leve med kompromisserne?

Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere