Artikel top billede

Foto: Screenshot fra bluetooth.com

Nu er bluetooth 5 her - dine trådløse gadgets bliver hurtigere og får længere rækkevidde

I løbet af det næste år vil det pible frem med nye gadgets, der er udstyret med bluetooth 5. Her er nyhederne i den nye trådløse standard.

Fire gange så lang rækkevidde og dobbelt så hurtig.

Det er, hvad vi kan forvente, når nye produkter med den femte generation af bluetooth-standarden bliver rullet ud i løbet af de kommende måneder.

Bluetooth 5 er netop blevet lanceret i denne uge, og i løbet af de næste år vil den nye standard være at finde i flere og flere enheder.

Ifølge det amerikanske tech-medie The Verge siger Chuck Sabin, der er strategi-chef hos organisationen bag bluetooth-standarden, Bluetooth SIG, at målet med bluetooth 5 er øge kvaliteten af forbindelserne i forhold til bluetooth 4.2.

Læs også: Så potent bliver mobilen: Her er 10 ting du kan forvente i din smartphone i 2017

The Verge gætter på, at vi med Bluetooth 5 kan forvente, at bluetooth-forbindelserne bliver mere stabile, hvilket er påkrævet i takt med at vi omgiver os mere flere bluetooth-enheder i vores dagligdag.

Eksempelvis finder vi i dag bluetooth-forbindelser i internet of things-enheder, høretelefoner, smartwatches og fitness-trackere.

Flere hovedtelefoner med bluetooth

Efter lanceringen af Apples iPhone 7 uden høretelefon-stik har vi set en større opmærksomhed om bluetooth-hovedtelefoner.

En trend der formodentligt blot vil forsætte i takt med at Apple sælger flere iPhones uden hovedtelefon-stik og andre smartphone-producenter følger i Appels fodspor.

Eksempelvis går det i øjeblikket rygter om, at Samsung også vil sløjfe hovedtelefonstikket på virksomhedens smartphone-topmodel, Galaxy S8, der ventes at blive præsenteret i starten af næste år. 

Ligesom at HTC har droppet hovedtelefonstikket på sin nye HTC 10 Evo-telefon. 

Ifølge The Verge kan vi forvente, at bluetooth 5-enheder rammer markedet i løbet af de kommende måneder, mens de større produktlanceringer med bluetooth 5 ventes at blive lanceret i slutningen af 2017

Læs også:
Test af Jabra Elite Sport: Det er fedt - men kan du leve med kompromisserne?

Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere