Foto: Screenshot fra bluetooth.com

Nu er bluetooth 5 her - dine trådløse gadgets bliver hurtigere og får længere rækkevidde

I løbet af det næste år vil det pible frem med nye gadgets, der er udstyret med bluetooth 5. Her er nyhederne i den nye trådløse standard.

Fire gange så lang rækkevidde og dobbelt så hurtig.

Det er, hvad vi kan forvente, når nye produkter med den femte generation af bluetooth-standarden bliver rullet ud i løbet af de kommende måneder.

Bluetooth 5 er netop blevet lanceret i denne uge, og i løbet af de næste år vil den nye standard være at finde i flere og flere enheder.

Ifølge det amerikanske tech-medie The Verge siger Chuck Sabin, der er strategi-chef hos organisationen bag bluetooth-standarden, Bluetooth SIG, at målet med bluetooth 5 er øge kvaliteten af forbindelserne i forhold til bluetooth 4.2.

Læs også: Så potent bliver mobilen: Her er 10 ting du kan forvente i din smartphone i 2017

The Verge gætter på, at vi med Bluetooth 5 kan forvente, at bluetooth-forbindelserne bliver mere stabile, hvilket er påkrævet i takt med at vi omgiver os mere flere bluetooth-enheder i vores dagligdag.

Eksempelvis finder vi i dag bluetooth-forbindelser i internet of things-enheder, høretelefoner, smartwatches og fitness-trackere.

Flere hovedtelefoner med bluetooth
Efter lanceringen af Apples iPhone 7 uden høretelefon-stik har vi set en større opmærksomhed om bluetooth-hovedtelefoner.

En trend der formodentligt blot vil forsætte i takt med at Apple sælger flere iPhones uden hovedtelefon-stik og andre smartphone-producenter følger i Appels fodspor.

Eksempelvis går det i øjeblikket rygter om, at Samsung også vil sløjfe hovedtelefonstikket på virksomhedens smartphone-topmodel, Galaxy S8, der ventes at blive præsenteret i starten af næste år. 

Ligesom at HTC har droppet hovedtelefonstikket på sin nye HTC 10 Evo-telefon. 

Ifølge The Verge kan vi forvente, at bluetooth 5-enheder rammer markedet i løbet af de kommende måneder, mens de større produktlanceringer med bluetooth 5 ventes at blive lanceret i slutningen af 2017

Læs også:
Test af Jabra Elite Sport: Det er fedt - men kan du leve med kompromisserne?

Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.