Artikel top billede

Dansk uddannelse i data science åbner i 2017

De første 50 studerende kan rykke ind på IT-Universitetets Data Scientist-uddannelse i 2017. Læs mere om optagelseskrav og indhold her.

Er der ét gennemgående tema blandt it-chefer og CIO'er, når snakken falder på big data og Internet of Things, så er det hvordan man rekrutterer de rigtige folk.

For it-kyndige med kendskab til avanceret statistik og eksotiske sprog som R kombineret med en sund (forretningsorienteret) nysgerrighed hænger tilsyneladende ikke på træerne.

Men fra 2017 lysner det lidt. For da slår IT-Universitetet dørene op for Danmarks første uddannelse i data science.

Uddannelsen er på bachelorniveau, foregår på engelsk og kræver en bestået gymnasial uddannelse med fornuftige karakter i både engelsk og matematik. Du kan se alle kravene her.

I første omgang bliver der i 2017 optaget 50 studerende på den tre-årige uddannelse, som ifølge IT-Universitetet kommer til at arbejde med områder som matematik og statistik, programmering, machine learning, data management og algoritmeudvikling, samt undervisning i datavisualisering, kommunikation og kritisk refleksion.

Uddannelsen er blevet til på baggrund af en Rambøll-rapport, som peger på et stort udækket behov for dataspecialister hos arbejdsgiverne, særligt til at give indsigt i kundebehov og skabe innovation.  

Ifølge rektor på IT-Universitetet, Mads Tofte, burde det derfor heller ikke være et problem for de færdiguddannede data-jonglører at finde job:

"Der vil være muligheder inden for alle brancher, der bruger data til at forstå deres forretning, fra produktionsvirksomheder til den offentlige sektor, finansbranchen og selvfølgelig it-virksomhederne. Deres kompetencer vil være relevante i store dele af det danske samfund, for vigtigheden af data er kommet for at blive," siger han.

Du kan læse mere om uddannelsen og optagelseskravene på IT-Universitets hjemmeside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere