Artikel top billede

Dansk uddannelse i data science åbner i 2017

De første 50 studerende kan rykke ind på IT-Universitetets Data Scientist-uddannelse i 2017. Læs mere om optagelseskrav og indhold her.

Er der ét gennemgående tema blandt it-chefer og CIO'er, når snakken falder på big data og Internet of Things, så er det hvordan man rekrutterer de rigtige folk.

For it-kyndige med kendskab til avanceret statistik og eksotiske sprog som R kombineret med en sund (forretningsorienteret) nysgerrighed hænger tilsyneladende ikke på træerne.

Men fra 2017 lysner det lidt. For da slår IT-Universitetet dørene op for Danmarks første uddannelse i data science.

Uddannelsen er på bachelorniveau, foregår på engelsk og kræver en bestået gymnasial uddannelse med fornuftige karakter i både engelsk og matematik. Du kan se alle kravene her.

I første omgang bliver der i 2017 optaget 50 studerende på den tre-årige uddannelse, som ifølge IT-Universitetet kommer til at arbejde med områder som matematik og statistik, programmering, machine learning, data management og algoritmeudvikling, samt undervisning i datavisualisering, kommunikation og kritisk refleksion.

Uddannelsen er blevet til på baggrund af en Rambøll-rapport, som peger på et stort udækket behov for dataspecialister hos arbejdsgiverne, særligt til at give indsigt i kundebehov og skabe innovation.  

Ifølge rektor på IT-Universitetet, Mads Tofte, burde det derfor heller ikke være et problem for de færdiguddannede data-jonglører at finde job:

"Der vil være muligheder inden for alle brancher, der bruger data til at forstå deres forretning, fra produktionsvirksomheder til den offentlige sektor, finansbranchen og selvfølgelig it-virksomhederne. Deres kompetencer vil være relevante i store dele af det danske samfund, for vigtigheden af data er kommet for at blive," siger han.

Du kan læse mere om uddannelsen og optagelseskravene på IT-Universitets hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere