Dansk uddannelse i data science åbner i 2017

De første 50 studerende kan rykke ind på IT-Universitetets Data Scientist-uddannelse i 2017. Læs mere om optagelseskrav og indhold her.

Er der ét gennemgående tema blandt it-chefer og CIO'er, når snakken falder på big data og Internet of Things, så er det hvordan man rekrutterer de rigtige folk.

For it-kyndige med kendskab til avanceret statistik og eksotiske sprog som R kombineret med en sund (forretningsorienteret) nysgerrighed hænger tilsyneladende ikke på træerne.

Men fra 2017 lysner det lidt. For da slår IT-Universitetet dørene op for Danmarks første uddannelse i data science.

Uddannelsen er på bachelorniveau, foregår på engelsk og kræver en bestået gymnasial uddannelse med fornuftige karakter i både engelsk og matematik. Du kan se alle kravene her.

I første omgang bliver der i 2017 optaget 50 studerende på den tre-årige uddannelse, som ifølge IT-Universitetet kommer til at arbejde med områder som matematik og statistik, programmering, machine learning, data management og algoritmeudvikling, samt undervisning i datavisualisering, kommunikation og kritisk refleksion.

Uddannelsen er blevet til på baggrund af en Rambøll-rapport, som peger på et stort udækket behov for dataspecialister hos arbejdsgiverne, særligt til at give indsigt i kundebehov og skabe innovation.  

Ifølge rektor på IT-Universitetet, Mads Tofte, burde det derfor heller ikke være et problem for de færdiguddannede data-jonglører at finde job:

"Der vil være muligheder inden for alle brancher, der bruger data til at forstå deres forretning, fra produktionsvirksomheder til den offentlige sektor, finansbranchen og selvfølgelig it-virksomhederne. Deres kompetencer vil være relevante i store dele af det danske samfund, for vigtigheden af data er kommet for at blive," siger han.

Du kan læse mere om uddannelsen og optagelseskravene på IT-Universitets hjemmeside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.