Artikel top billede

Dansk uddannelse i data science åbner i 2017

De første 50 studerende kan rykke ind på IT-Universitetets Data Scientist-uddannelse i 2017. Læs mere om optagelseskrav og indhold her.

Er der ét gennemgående tema blandt it-chefer og CIO'er, når snakken falder på big data og Internet of Things, så er det hvordan man rekrutterer de rigtige folk.

For it-kyndige med kendskab til avanceret statistik og eksotiske sprog som R kombineret med en sund (forretningsorienteret) nysgerrighed hænger tilsyneladende ikke på træerne.

Men fra 2017 lysner det lidt. For da slår IT-Universitetet dørene op for Danmarks første uddannelse i data science.

Uddannelsen er på bachelorniveau, foregår på engelsk og kræver en bestået gymnasial uddannelse med fornuftige karakter i både engelsk og matematik. Du kan se alle kravene her.

I første omgang bliver der i 2017 optaget 50 studerende på den tre-årige uddannelse, som ifølge IT-Universitetet kommer til at arbejde med områder som matematik og statistik, programmering, machine learning, data management og algoritmeudvikling, samt undervisning i datavisualisering, kommunikation og kritisk refleksion.

Uddannelsen er blevet til på baggrund af en Rambøll-rapport, som peger på et stort udækket behov for dataspecialister hos arbejdsgiverne, særligt til at give indsigt i kundebehov og skabe innovation.  

Ifølge rektor på IT-Universitetet, Mads Tofte, burde det derfor heller ikke være et problem for de færdiguddannede data-jonglører at finde job:

"Der vil være muligheder inden for alle brancher, der bruger data til at forstå deres forretning, fra produktionsvirksomheder til den offentlige sektor, finansbranchen og selvfølgelig it-virksomhederne. Deres kompetencer vil være relevante i store dele af det danske samfund, for vigtigheden af data er kommet for at blive," siger han.

Du kan læse mere om uddannelsen og optagelseskravene på IT-Universitets hjemmeside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere