Artikel top billede

Dansk uddannelse i data science åbner i 2017

De første 50 studerende kan rykke ind på IT-Universitetets Data Scientist-uddannelse i 2017. Læs mere om optagelseskrav og indhold her.

Er der ét gennemgående tema blandt it-chefer og CIO'er, når snakken falder på big data og Internet of Things, så er det hvordan man rekrutterer de rigtige folk.

For it-kyndige med kendskab til avanceret statistik og eksotiske sprog som R kombineret med en sund (forretningsorienteret) nysgerrighed hænger tilsyneladende ikke på træerne.

Men fra 2017 lysner det lidt. For da slår IT-Universitetet dørene op for Danmarks første uddannelse i data science.

Uddannelsen er på bachelorniveau, foregår på engelsk og kræver en bestået gymnasial uddannelse med fornuftige karakter i både engelsk og matematik. Du kan se alle kravene her.

I første omgang bliver der i 2017 optaget 50 studerende på den tre-årige uddannelse, som ifølge IT-Universitetet kommer til at arbejde med områder som matematik og statistik, programmering, machine learning, data management og algoritmeudvikling, samt undervisning i datavisualisering, kommunikation og kritisk refleksion.

Uddannelsen er blevet til på baggrund af en Rambøll-rapport, som peger på et stort udækket behov for dataspecialister hos arbejdsgiverne, særligt til at give indsigt i kundebehov og skabe innovation.  

Ifølge rektor på IT-Universitetet, Mads Tofte, burde det derfor heller ikke være et problem for de færdiguddannede data-jonglører at finde job:

"Der vil være muligheder inden for alle brancher, der bruger data til at forstå deres forretning, fra produktionsvirksomheder til den offentlige sektor, finansbranchen og selvfølgelig it-virksomhederne. Deres kompetencer vil være relevante i store dele af det danske samfund, for vigtigheden af data er kommet for at blive," siger han.

Du kan læse mere om uddannelsen og optagelseskravene på IT-Universitets hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere