Artikel top billede

Stifter forlader dansk it-kæmpesucces efter dramatisk fejde med partner

Interne problemer splitter en af Danmarks mest succesrige spilvirksomheder, Playdead. Den ene stifter forlader selskabet.

En længerevarende strid i en af Danmarks førende spilproducenter, Playdead, har ført til, at den ene stifter forlader virksomheden med 50 millioner kroner i hånden.

Det skriver Børsen efter en aktindsigt i dialogen mellem de stridende parter og Erhvervsstyrelsen.

Playdead er firmaet bag blandt andet det populære og anmelderroste spil Limbo fra 2011.

Du kan læse mere om Playdead her: Dansk virksomhed med international succes: Derfor ansætter vi folk med en særlig stil

Uenighederne mellem de to stiftere af det 11 år gamle spilselskab, Dino Patti og Arnt Jensen, var til sidst så voldsom, at striden foregik mellem advokater og breve, fortæller Dino Patti til avisen,

Han er nu ikke længere en del af Playdead, i det han har solgt sin andel på 49 procent af selskabet til Arnt Jensen for 50 millioner kroner. Han siger til avisen, at han er 'gået med' til en pris, der er 'noget mindre end den faktiske værdi.'

Stridigheder har kostet
Playdead er sammen med andre producenter som Killoy (og Sybo games) og IO Interactive en del af den danske spilbranche, der årligt omsætter for i alt 1,1 millarder kroner.

Playdead har alene på sine to spil, Limbo og Inside, tjent over 100 millioner kroner.

Striden mellem Playdeads to stiftere går tilbage til 2015, hvor Dino Patti ifølge Børsen ikke var enig i strategien i firmaet. Det første til en længere stridighed om rettighederne til virksomheden og spillene.

Stridigheden har ikke kun kostet Playdead en stifter og direktør, men også kostet på bundlinjen. Playdeads regnskab styrtdykkede i perioden fra 18 millioner i overskud før skat til kun seks millioner kroner før skat.

Læs også: App-producent: Sådan scorede vi kassen til vildt hardwareprojekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere