BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

Stifter forlader dansk it-kæmpesucces efter dramatisk fejde med partner

Interne problemer splitter en af Danmarks mest succesrige spilvirksomheder, Playdead. Den ene stifter forlader selskabet.

En længerevarende strid i en af Danmarks førende spilproducenter, Playdead, har ført til, at den ene stifter forlader virksomheden med 50 millioner kroner i hånden.

Det skriver Børsen efter en aktindsigt i dialogen mellem de stridende parter og Erhvervsstyrelsen.

Playdead er firmaet bag blandt andet det populære og anmelderroste spil Limbo fra 2011.

Du kan læse mere om Playdead her: Dansk virksomhed med international succes: Derfor ansætter vi folk med en særlig stil

Uenighederne mellem de to stiftere af det 11 år gamle spilselskab, Dino Patti og Arnt Jensen, var til sidst så voldsom, at striden foregik mellem advokater og breve, fortæller Dino Patti til avisen,

Han er nu ikke længere en del af Playdead, i det han har solgt sin andel på 49 procent af selskabet til Arnt Jensen for 50 millioner kroner. Han siger til avisen, at han er 'gået med' til en pris, der er 'noget mindre end den faktiske værdi.'

Stridigheder har kostet
Playdead er sammen med andre producenter som Killoy (og Sybo games) og IO Interactive en del af den danske spilbranche, der årligt omsætter for i alt 1,1 millarder kroner.

Playdead har alene på sine to spil, Limbo og Inside, tjent over 100 millioner kroner.

Striden mellem Playdeads to stiftere går tilbage til 2015, hvor Dino Patti ifølge Børsen ikke var enig i strategien i firmaet. Det første til en længere stridighed om rettighederne til virksomheden og spillene.

Stridigheden har ikke kun kostet Playdead en stifter og direktør, men også kostet på bundlinjen. Playdeads regnskab styrtdykkede i perioden fra 18 millioner i overskud før skat til kun seks millioner kroner før skat.

Læs også: App-producent: Sådan scorede vi kassen til vildt hardwareprojekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital