Artikel top billede

Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

Endnu en offentlig ansat er blevet frifundet i bestikkelsessagen, hvor Atea er indblandet. Den offentlige ansatte skulle ifølge interne Atea-mails have modtaget en iPad, men den valgte en Atea-ansat selv at beholde.

En tidligere it-ansat hos Rigspolitiet er blevet frifundet i det store sagskompleks om offentlig bestikkelse. 

Han var anklaget for at have modtaget en iPad fra Atea i 2012 som bestikkelse, men dette viste sig efter en dag i retten ikke at være tilfældet.

Den tiltalte fortalte, at han ganske rigtigt havde modtaget en iPad fra Atea til test.

Den afleverede han til gengæld tilbage til Atea igen, hvilket en Atea-chef bekræftede på retsmødet.

Den tiltalte blev blandt andet sigtet på grund af, at han benyttede sit eget Apple-ID til at logge ind på iPad'en, fortæller tiltaltes forsvar, Andro Vrlic.

"Tiltalte fortalte i retten, at han var nødt til at bruge sit eget Apple-ID, da han ikke kunne bruge politiets, da det var imod Rigspolitiets regelsæt," siger Andro Vrlic til Computerworld.

Atea-ansat beholdte selv iPad 
I en intern mail mellem to Atea-ansatte blev det nævnt, at den tidligere it-ansatte hos Rigspolitiet skulle have en iPad som gave for at have sikret Atea en stor ordre, men afsenderen på mailen, en salgchef hos Atea, fortalte i retten, at han valgte at beholde iPad'en selv.

"Min klients navn blev altså misbrugt til, at en Atea-ansat selv kunne få en iPad. Salgschefen forklarede under retsmødet, at det dengang var almindeligt i Atea, at man på den måde gav sig selv en form for bonus," fortæller Andrea Vrlic til Computerworld.

Tiltalte var i alt nævnt 20 forskellige steder i interne Atea-mails, hvor han skulle have modtaget en lang række iPads og andre gaver.

Ved politiets rensagning af tiltaltes hjem, blev der dog intet fundet, og politiet droppede alle sigtelser på nær sigtelsen om den ene iPad.

Det er den sjette tiltalte i den store bestikkelsessag og den anden frifindelse. Fire andre har modtaget domme i form af fængselsstraffe eller betingelse domme med samfundstjeneste. Tre har anket dommene.

Læs også: 

Nu kører [b]Atea-retssagerne igen: Tidligere it-topfolk tiltalt for at have modtaget ulovlige gaver for tusindvis af kroner fra Atea

Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere