Ansat i Rigspolitiet frifundet i bestikkelsessag: Atea-chef beholdt selv iPad-gave

Endnu en offentlig ansat er blevet frifundet i bestikkelsessagen, hvor Atea er indblandet. Den offentlige ansatte skulle ifølge interne Atea-mails have modtaget en iPad, men den valgte en Atea-ansat selv at beholde.

En tidligere it-ansat hos Rigspolitiet er blevet frifundet i det store sagskompleks om offentlig bestikkelse. 

Han var anklaget for at have modtaget en iPad fra Atea i 2012 som bestikkelse, men dette viste sig efter en dag i retten ikke at være tilfældet.

Den tiltalte fortalte, at han ganske rigtigt havde modtaget en iPad fra Atea til test.

Den afleverede han til gengæld tilbage til Atea igen, hvilket en Atea-chef bekræftede på retsmødet.

Den tiltalte blev blandt andet sigtet på grund af, at han benyttede sit eget Apple-ID til at logge ind på iPad'en, fortæller tiltaltes forsvar, Andro Vrlic.

"Tiltalte fortalte i retten, at han var nødt til at bruge sit eget Apple-ID, da han ikke kunne bruge politiets, da det var imod Rigspolitiets regelsæt," siger Andro Vrlic til Computerworld.

Atea-ansat beholdte selv iPad 
I en intern mail mellem to Atea-ansatte blev det nævnt, at den tidligere it-ansatte hos Rigspolitiet skulle have en iPad som gave for at have sikret Atea en stor ordre, men afsenderen på mailen, en salgchef hos Atea, fortalte i retten, at han valgte at beholde iPad'en selv.

"Min klients navn blev altså misbrugt til, at en Atea-ansat selv kunne få en iPad. Salgschefen forklarede under retsmødet, at det dengang var almindeligt i Atea, at man på den måde gav sig selv en form for bonus," fortæller Andrea Vrlic til Computerworld.

Tiltalte var i alt nævnt 20 forskellige steder i interne Atea-mails, hvor han skulle have modtaget en lang række iPads og andre gaver.

Ved politiets rensagning af tiltaltes hjem, blev der dog intet fundet, og politiet droppede alle sigtelser på nær sigtelsen om den ene iPad.

Det er den sjette tiltalte i den store bestikkelsessag og den anden frifindelse. Fire andre har modtaget domme i form af fængselsstraffe eller betingelse domme med samfundstjeneste. Tre har anket dommene.

Læs også: 

Nu kører [b]Atea
-retssagerne igen: Tidligere it-topfolk tiltalt for at have modtaget ulovlige gaver for tusindvis af kroner fra Atea

Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.