Artikel top billede

Danske it-ansatte søger tryghed - men det er ikke det, vi får brug for i fremtiden

En Computerworld-undersøgelse viser, at de danske it-professionelle vil have trygt miljø med fast løn, gode pensionforhold. Det kan betyde, at de er i dårligt match for startup-virksomheder.

Skal du have et job hos en ung, fremadstormende startup-virksomhed, kan du ikke forvente lukrative pensionsordninger, og du må tilmed forberede dig på et job, hvor du tjener forholdsvis lidt og arbejder forholdsvis meget. 

Sådan lyder det fra den danske iværksætter Jonathan Løw, der er næstformand i Dansk Iværksætter Forening.

Dermed står de ting, der tilbydes i startup-branchen, i kontrast til mange af de ting, som efterspørges hos de it-professionelle, der medvirker i Computerworld og it-jobbanks store it-survey. 

Hent den gratis her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

Her fremgår det, at de medvirkende netop prioriterer forhold som fast løn, gode pensionsordninger og en arbejdsplads med økonomisk stabilitet højt.

Performace-kultur og innovation prioriteres lavere

Derimod bliver gode bonusordninger, arbejdspladser med performance-kultur og et kreativt og innovativt arbejdsmiljø prioriteret betydeligt lavere. 

Ligesom i resten af it-branchen er kreative og dygtige it-professionelle i høj kurs hos de danske iværksættere. Derfor er der flere af resultaterne i undersøgelsen, som bekymrer Jonathan Løw.

"Vi ved, at en meget stor del af den fremtidige udvikling i danske virksomheder kommer til at foregå digitalt."

"Derfor er det naturligvis problematisk og bekymrende, hvis der sidder nogle mennesker rundt omkring i udviklingsafdelingerne, der ikke mener, at et kreativt og innovativt miljø er noget, der skal prioriteres særligt højt," siger han. 

Samtidig vurderer Jonathan Løw, at fremtidens it-virksomheder formodentligt bliver både mindre og mere agile, hvilket betyder, at der bliver stillet højere krav til de ansattes evne til at tænke kreativt og innovativt. 

Læs også: Danske it-profesionelle lunkne overfor fryns - det er løn, pension og stabilitet der tæller

Forskel på generationerne

I Computerworld og it-jobbanks undersøgelse er der en relativ lav repræsentation af unge medarbejdere, mens 68,2 procent af de adspurgte er mellem 40 og 59 år. 

Det får derfor Jonathan Løw til at antage, at de værdier, der kommer til udtryk i undersøgelsen, nok især er udtryk for et generationsskel mellem de unge generationer og de ældre generationer.

Han vurderer, at de unge mennesker, der finder ud på arbejdsmarkedet i disse år i højere grad bliver mødt med forventninger om, at de skal tænke innovativt. 

Som eksempel nævner Jonathan Løw, at han for nylig har udgivet en bog, hvor han interviewer danske Jimmy Maymann, der står i spidsen for de forbrugerrettede tjeneste hos amerikanske AOL. 

"Her nævner Jimmy Maymann, at alene det at ansætte folk, der er yngre end gennemsnittet på arbejdspladsen, kan være med til flytte mindsettet virksomheden," lyder det fra Jonathan Løv, der dog samtidig understreger, at han mener, at der på en arbejdsplads brug for ansatte i alle aldersgrupper. 

Læs også: 

Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 spændende it-job, som du kan søge lige nu

Hvis du skynder dig, kan du nå at søge en af disse 10 it-stillinger, der er ledige nu.

Vi har fundet 10 spændende it-job, som du kan søge lige nu
En af disse 10 spændende it-stillinger kan blive det næste skridt i din karriere
Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu
Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu