Artikel top billede

Danske it-ansatte søger tryghed - men det er ikke det, vi får brug for i fremtiden

En Computerworld-undersøgelse viser, at de danske it-professionelle vil have trygt miljø med fast løn, gode pensionforhold. Det kan betyde, at de er i dårligt match for startup-virksomheder.

Skal du have et job hos en ung, fremadstormende startup-virksomhed, kan du ikke forvente lukrative pensionsordninger, og du må tilmed forberede dig på et job, hvor du tjener forholdsvis lidt og arbejder forholdsvis meget. 

Sådan lyder det fra den danske iværksætter Jonathan Løw, der er næstformand i Dansk Iværksætter Forening.

Dermed står de ting, der tilbydes i startup-branchen, i kontrast til mange af de ting, som efterspørges hos de it-professionelle, der medvirker i Computerworld og it-jobbanks store it-survey. 

Hent den gratis her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

Her fremgår det, at de medvirkende netop prioriterer forhold som fast løn, gode pensionsordninger og en arbejdsplads med økonomisk stabilitet højt.

Performace-kultur og innovation prioriteres lavere

Derimod bliver gode bonusordninger, arbejdspladser med performance-kultur og et kreativt og innovativt arbejdsmiljø prioriteret betydeligt lavere. 

Ligesom i resten af it-branchen er kreative og dygtige it-professionelle i høj kurs hos de danske iværksættere. Derfor er der flere af resultaterne i undersøgelsen, som bekymrer Jonathan Løw.

"Vi ved, at en meget stor del af den fremtidige udvikling i danske virksomheder kommer til at foregå digitalt."

"Derfor er det naturligvis problematisk og bekymrende, hvis der sidder nogle mennesker rundt omkring i udviklingsafdelingerne, der ikke mener, at et kreativt og innovativt miljø er noget, der skal prioriteres særligt højt," siger han. 

Samtidig vurderer Jonathan Løw, at fremtidens it-virksomheder formodentligt bliver både mindre og mere agile, hvilket betyder, at der bliver stillet højere krav til de ansattes evne til at tænke kreativt og innovativt. 

Læs også: Danske it-profesionelle lunkne overfor fryns - det er løn, pension og stabilitet der tæller

Forskel på generationerne

I Computerworld og it-jobbanks undersøgelse er der en relativ lav repræsentation af unge medarbejdere, mens 68,2 procent af de adspurgte er mellem 40 og 59 år. 

Det får derfor Jonathan Løw til at antage, at de værdier, der kommer til udtryk i undersøgelsen, nok især er udtryk for et generationsskel mellem de unge generationer og de ældre generationer.

Han vurderer, at de unge mennesker, der finder ud på arbejdsmarkedet i disse år i højere grad bliver mødt med forventninger om, at de skal tænke innovativt. 

Som eksempel nævner Jonathan Løw, at han for nylig har udgivet en bog, hvor han interviewer danske Jimmy Maymann, der står i spidsen for de forbrugerrettede tjeneste hos amerikanske AOL. 

"Her nævner Jimmy Maymann, at alene det at ansætte folk, der er yngre end gennemsnittet på arbejdspladsen, kan være med til flytte mindsettet virksomheden," lyder det fra Jonathan Løv, der dog samtidig understreger, at han mener, at der på en arbejdsplads brug for ansatte i alle aldersgrupper. 

Læs også: 

Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Hjælp med PET med reverse-engineering: Her er 10 spændende it-stillinger, som du kan søge netop nu

Kunne det friste med et job i en hemmelig tjeneste, så læs med her, hvor vi har fundet i alt 10 spændende stillinger, som er ledige lige nu.

Her er 10 ledige it-stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 devops-stillinger som du kan søge nu
Er du fullstack-udvikler? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
Brug juleferien på finde dit nye drømmejob: Her er 10 support-stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu