Artikel top billede

Danske it-ansatte søger tryghed - men det er ikke det, vi får brug for i fremtiden

En Computerworld-undersøgelse viser, at de danske it-professionelle vil have trygt miljø med fast løn, gode pensionforhold. Det kan betyde, at de er i dårligt match for startup-virksomheder.

Skal du have et job hos en ung, fremadstormende startup-virksomhed, kan du ikke forvente lukrative pensionsordninger, og du må tilmed forberede dig på et job, hvor du tjener forholdsvis lidt og arbejder forholdsvis meget. 

Sådan lyder det fra den danske iværksætter Jonathan Løw, der er næstformand i Dansk Iværksætter Forening.

Dermed står de ting, der tilbydes i startup-branchen, i kontrast til mange af de ting, som efterspørges hos de it-professionelle, der medvirker i Computerworld og it-jobbanks store it-survey. 

Hent den gratis her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

Her fremgår det, at de medvirkende netop prioriterer forhold som fast løn, gode pensionsordninger og en arbejdsplads med økonomisk stabilitet højt.

Performace-kultur og innovation prioriteres lavere

Derimod bliver gode bonusordninger, arbejdspladser med performance-kultur og et kreativt og innovativt arbejdsmiljø prioriteret betydeligt lavere. 

Ligesom i resten af it-branchen er kreative og dygtige it-professionelle i høj kurs hos de danske iværksættere. Derfor er der flere af resultaterne i undersøgelsen, som bekymrer Jonathan Løw.

"Vi ved, at en meget stor del af den fremtidige udvikling i danske virksomheder kommer til at foregå digitalt."

"Derfor er det naturligvis problematisk og bekymrende, hvis der sidder nogle mennesker rundt omkring i udviklingsafdelingerne, der ikke mener, at et kreativt og innovativt miljø er noget, der skal prioriteres særligt højt," siger han. 

Samtidig vurderer Jonathan Løw, at fremtidens it-virksomheder formodentligt bliver både mindre og mere agile, hvilket betyder, at der bliver stillet højere krav til de ansattes evne til at tænke kreativt og innovativt. 

Læs også: Danske it-profesionelle lunkne overfor fryns - det er løn, pension og stabilitet der tæller

Forskel på generationerne

I Computerworld og it-jobbanks undersøgelse er der en relativ lav repræsentation af unge medarbejdere, mens 68,2 procent af de adspurgte er mellem 40 og 59 år. 

Det får derfor Jonathan Løw til at antage, at de værdier, der kommer til udtryk i undersøgelsen, nok især er udtryk for et generationsskel mellem de unge generationer og de ældre generationer.

Han vurderer, at de unge mennesker, der finder ud på arbejdsmarkedet i disse år i højere grad bliver mødt med forventninger om, at de skal tænke innovativt. 

Som eksempel nævner Jonathan Løw, at han for nylig har udgivet en bog, hvor han interviewer danske Jimmy Maymann, der står i spidsen for de forbrugerrettede tjeneste hos amerikanske AOL. 

"Her nævner Jimmy Maymann, at alene det at ansætte folk, der er yngre end gennemsnittet på arbejdspladsen, kan være med til flytte mindsettet virksomheden," lyder det fra Jonathan Løv, der dog samtidig understreger, at han mener, at der på en arbejdsplads brug for ansatte i alle aldersgrupper. 

Læs også: 

Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Stor efterspørgsel efter sikkerheds-folk: Her er 10 sikkerhedsstillinger, som du kan søge nu

Spændende steder som Politiets Efterretningstjeneste, Netcompany og Region Midtjylland er lige nu på jagt efter it-sikkerhedsfolk.

Her er 10 ledige netværksstillinger: Sønderjysk virksomhed lokker it-konsulenter med løfte om ubegrænset kage-budget
Er du på jagt efter et nyt job som it-projektleder? Vi har fundet 10 spændende job til dig, der er ledige netop nu
1 Er du udkig efter et job som .net-udvikler? Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 dugfriske it-stillinger, som du kan søge i påskeferien

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.