Stor undersøgelse: Disse ting giver danske it-folk størst arbejdsglæde

Danske it-folk går ikke meget op i bonus og fryns. Men andre ting er meget vigtige for vores arbejdsglæde og trivsel, viser stor Computerworld-undersøgelse om Danmarks it-kandidater. Hent undersøgelsen helt gratis her.

De fleste kender historierne om de ekstravagante frynsegoder hos verdens it-giganter.

Men det er tilsynelandende kun noget, der i begrænset omfang appellerer til de ansatte i den danske it-branche.

For de lægger i stedet vægt på en fast månedsløn og gode pensionsordninger. 

Det viser en ny undersøgelse, som Computerworld har gennemført i samarbejde med sin søstervirksomhed it-jobbank. Undersøgelsen er foretaget blandt it-jobbank og Computerworlds brugere, hvor i alt 2.098 personer har svaret på spørgsmålene. 

Hele Computerworlds undersøgelse kan hentes gratis her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

Ifølge undersøgelsen mener 69,2 procent, at fast løn er vigtigt eller meget vigtigt for deres arbejdsglæde og 51,6 procent mener ligeledes, at en attraktiv pensionsordning er vigtigt eller meget vigtigt.

Til sammenligning er det blot 27,5 procent, der mener, at attraktive bonusordninger er vigtige eller meget vigtige for deres arbejdsglæde, mens 22,5 procent ser muligheden for firmabil som et vigtigt eller meget vigtigt personalegode.

Der er en anelse flere, der ser frynsegode som eksempelvis fritidstilbud og lækre frokost- og kaffeordninger som vigtige for deres arbejdsliv.

Til gengæld er det blot 9,7 procent der fremhæver fryns som "meget vigtigt". 

Læs også: Fryns af en anden verden: Arbejdspladserne som vi drømmer om

Frynsegoder skal skabe social samlingspunkt
Peter Busch-Jensen, der er arbejdspsykolog og lektor i arbejdsmiljø på Roskilde Universitet, vurderer, at mange frynsegoder i dag indebærer, at arbejdspladserne i stigende grad bliver et socialt samlingspunkt. 

"Mange af de funktioner, familien og civilsamfundet tidligere havde, er i dag rykket ind på arbejdspladsen. Det gælder eksempelvis forventninger om anerkendelse, personlig udvikling, intimitet og socialt netværk. Tidligere hørte den slags til fritiden. Sådan er det ikke længere," siger Peter Busch-Jensen.

Det kommer eksempelvis til udtryk hos virksomheder, der tilbyder Playstations og bordfodbold i kantinen samt adgang til fitnessrum, massører, fredagsbar og fælles skiferier. 

"Det er muligvis noget, mange nyansatte medarbejdere sætter pris på, men jeg tror, at mange med tiden indser at der er andre ting, der har mindst lige så stor betydning for arbejdsglæden, ikke mindst en vis forudsigelighed i hverdagen, tryghed i ansættelsen og mulighed for arbejdsro," siger han.

Søger ikke high performance-kultur 
Undersøgelsen viser ligeledes, at det kun i mindre grad har betydning for folk, om de arbejder i en kendt it-virksomhed.

Ligesom at et innovativt arbejdsmiljø og en såkaldt "high performance kultur" også vægtes relativt lavt blandt respondenterne. Kun 9,6 procent mener, at en performance-kultur er meget vigtigt for deres arbejdsglæde. 

Det er ikke resultater, der overrasker Peter Busch-Jensen. 

"Det er jo ganske forståeligt. Vi har jo  brug for faste holdepunkter og forudsigelighed i vores arbejde og tilværelse. Hvis det kommer bag på nogen, skyldes det formentlig årtiers forenklede fokus på forandringsparathed, risikovillighed og mobilitet som ubetingede goder, som vi  ikke kan få for meget af. Det er naturligvis noget sludder", siger han.

Derfor vurderer Peter Busch-Jensen også, at mange medarbejdere i dag er forsigtige med at give udtryk for behov og holdninger på arbejdspladsen, der kan give indtryk af, at de ikke er forandringsparate.

"Det giver til gengæld god mening, at billedet nuanceres i en anonymiseret undersøgelse som denne," siger han.

Læs også: Delegate er Danmarks bedste it-arbejdsplads: Vinder for fjerde år i træk: "Som leder skal man kunne give en undskyldning"

Tryghed kan give bedre resultater
I dag er projektansættelser og brug af freelancer meget populære ansættelsesformer.

Men Peter Busch-Jensen vurderer også, at den sikkerhed og tryghed, der ligger i at have en fast-ansættelse og en god pensionsordning, kan få medarbejdere til at levere bedre resultater. 

"Stabilitet og tryghed i dit arbejdsliv er ikke nødvendigvis bare en sovepude. Jeg tror, at mange virksomhedsledere med fordel kan være opmærksomme på, at det også kan være en motiverende faktor for mange, at de har stabilitet og tryghed på arbejdspladsen. Det giver mennesker ro til at fordybe sig i deres arbejde, og ikke mindst giver det større tillid til, at det kan betale sig at engagere sig - også på den længere bane"," siger han.

Læs også: CW-læserne frygter ikke at blive spist: "Disruption truer kun de andre"

Flere artikler om Job & Karriere

Få overblik over dine jobmuligheder: Så mange it-stillinger er ledige inden for netop dit område

Få overblik over mange ledige job, der findes inden for et forskellige områder i it-branchen.

Her er 10 ledige stillinger, som du kan søge i 2021
Her er 10 spændende it-job, som du kan søge i din juleferie
Her er 10 dugfriske udvikler-job, som du kan søge netop nu
Gå julen i møde med et nyt job: Her er 10 brandvarme it-stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.