Asus udsender vild Raspberry Pi-konkurrent: Kan vise 4K-video

Asus nye Tinker Board er en langt mere kraftfuld Raspberry Pi-computer, men også til en højere pris.

Raspberry Pi-computeren er en af de mest populære mini-computere på markedet til hobbyentusiaster, iværksættere og produktafdelinger, men den lille minicomputer har sjældent kræfterne til at klare tunge opgaver.

Ind fra siden kommer Asus med en løsning. Uden det store spektakel har Asus lanceret en ny mini-computer med det kreative navn Tinker Board.

Den har næsten den samme størrelse og opbygning som den velkendte Raspberry Pi-computer, men er udstyret med en Rockchip-processor (quad core), der har nok juice til at kunne afspille 4K-videoer og 24-bit musik.

Det er evner, der kan gøre Tinker Board til den ideelle computer til et hjemmebygget mediecenter.

Du finder også dobbelt så meget RAM som i en Pi, fire USB B-porte samt ethernet-port, og desuden har computeren også det nyeste SDIO-I/O.

Dog er prisen også højere for Asus' nye mini-computer. Du skal betale 470 kroner for en Tinker Board-computer, imens du kun skal betale 400 kroner i Danmark for en Raspberry Pi 3 B model.

Imens Raspberry Pi-computeren har sit eget styresystem i form af Pixel OS eller Rasbian (et Debian-system), har Asus også sit eget Debian-system, der understøtter medie-systemet Kodi.

Læs også: Raspberry Pis nye Linux-system kan genoplive din gamle Windows-computer

Dog er det største "men" ved Tinker Board dets opbakning og support. Imens Raspberry Pi i mange år har haft en stor opbakning fra udviklere og fans, er Asus' Tinker Board ny i klassen.

Du vil kunne mere med Tinker Board end en Raspberry Pi 3, men omvendt skal du selv finde du af hvordan.

Læs også: Havde forventet et salg på 10.000 styk - nu runder Raspberry Pi eksemplar nummer 10 millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.