Artikel top billede

Asus udsender vild Raspberry Pi-konkurrent: Kan vise 4K-video

Asus nye Tinker Board er en langt mere kraftfuld Raspberry Pi-computer, men også til en højere pris.

Raspberry Pi-computeren er en af de mest populære mini-computere på markedet til hobbyentusiaster, iværksættere og produktafdelinger, men den lille minicomputer har sjældent kræfterne til at klare tunge opgaver.

Ind fra siden kommer Asus med en løsning. Uden det store spektakel har Asus lanceret en ny mini-computer med det kreative navn Tinker Board.

Den har næsten den samme størrelse og opbygning som den velkendte Raspberry Pi-computer, men er udstyret med en Rockchip-processor (quad core), der har nok juice til at kunne afspille 4K-videoer og 24-bit musik.

Det er evner, der kan gøre Tinker Board til den ideelle computer til et hjemmebygget mediecenter.

Du finder også dobbelt så meget RAM som i en Pi, fire USB B-porte samt ethernet-port, og desuden har computeren også det nyeste SDIO-I/O.

Dog er prisen også højere for Asus' nye mini-computer. Du skal betale 470 kroner for en Tinker Board-computer, imens du kun skal betale 400 kroner i Danmark for en Raspberry Pi 3 B model.

Imens Raspberry Pi-computeren har sit eget styresystem i form af Pixel OS eller Rasbian (et Debian-system), har Asus også sit eget Debian-system, der understøtter medie-systemet Kodi.

Læs også: Raspberry Pis nye Linux-system kan genoplive din gamle Windows-computer

Dog er det største "men" ved Tinker Board dets opbakning og support. Imens Raspberry Pi i mange år har haft en stor opbakning fra udviklere og fans, er Asus' Tinker Board ny i klassen.

Du vil kunne mere med Tinker Board end en Raspberry Pi 3, men omvendt skal du selv finde du af hvordan.

Læs også: Havde forventet et salg på 10.000 styk - nu runder Raspberry Pi eksemplar nummer 10 millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere