Artikel top billede

Asus udsender vild Raspberry Pi-konkurrent: Kan vise 4K-video

Asus nye Tinker Board er en langt mere kraftfuld Raspberry Pi-computer, men også til en højere pris.

Raspberry Pi-computeren er en af de mest populære mini-computere på markedet til hobbyentusiaster, iværksættere og produktafdelinger, men den lille minicomputer har sjældent kræfterne til at klare tunge opgaver.

Ind fra siden kommer Asus med en løsning. Uden det store spektakel har Asus lanceret en ny mini-computer med det kreative navn Tinker Board.

Den har næsten den samme størrelse og opbygning som den velkendte Raspberry Pi-computer, men er udstyret med en Rockchip-processor (quad core), der har nok juice til at kunne afspille 4K-videoer og 24-bit musik.

Det er evner, der kan gøre Tinker Board til den ideelle computer til et hjemmebygget mediecenter.

Du finder også dobbelt så meget RAM som i en Pi, fire USB B-porte samt ethernet-port, og desuden har computeren også det nyeste SDIO-I/O.

Dog er prisen også højere for Asus' nye mini-computer. Du skal betale 470 kroner for en Tinker Board-computer, imens du kun skal betale 400 kroner i Danmark for en Raspberry Pi 3 B model.

Imens Raspberry Pi-computeren har sit eget styresystem i form af Pixel OS eller Rasbian (et Debian-system), har Asus også sit eget Debian-system, der understøtter medie-systemet Kodi.

Læs også: Raspberry Pis nye Linux-system kan genoplive din gamle Windows-computer

Dog er det største "men" ved Tinker Board dets opbakning og support. Imens Raspberry Pi i mange år har haft en stor opbakning fra udviklere og fans, er Asus' Tinker Board ny i klassen.

Du vil kunne mere med Tinker Board end en Raspberry Pi 3, men omvendt skal du selv finde du af hvordan.

Læs også: Havde forventet et salg på 10.000 styk - nu runder Raspberry Pi eksemplar nummer 10 millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere