Artikel top billede

Asus udsender vild Raspberry Pi-konkurrent: Kan vise 4K-video

Asus nye Tinker Board er en langt mere kraftfuld Raspberry Pi-computer, men også til en højere pris.

Raspberry Pi-computeren er en af de mest populære mini-computere på markedet til hobbyentusiaster, iværksættere og produktafdelinger, men den lille minicomputer har sjældent kræfterne til at klare tunge opgaver.

Ind fra siden kommer Asus med en løsning. Uden det store spektakel har Asus lanceret en ny mini-computer med det kreative navn Tinker Board.

Den har næsten den samme størrelse og opbygning som den velkendte Raspberry Pi-computer, men er udstyret med en Rockchip-processor (quad core), der har nok juice til at kunne afspille 4K-videoer og 24-bit musik.

Det er evner, der kan gøre Tinker Board til den ideelle computer til et hjemmebygget mediecenter.

Du finder også dobbelt så meget RAM som i en Pi, fire USB B-porte samt ethernet-port, og desuden har computeren også det nyeste SDIO-I/O.

Dog er prisen også højere for Asus' nye mini-computer. Du skal betale 470 kroner for en Tinker Board-computer, imens du kun skal betale 400 kroner i Danmark for en Raspberry Pi 3 B model.

Imens Raspberry Pi-computeren har sit eget styresystem i form af Pixel OS eller Rasbian (et Debian-system), har Asus også sit eget Debian-system, der understøtter medie-systemet Kodi.

Læs også: Raspberry Pis nye Linux-system kan genoplive din gamle Windows-computer

Dog er det største "men" ved Tinker Board dets opbakning og support. Imens Raspberry Pi i mange år har haft en stor opbakning fra udviklere og fans, er Asus' Tinker Board ny i klassen.

Du vil kunne mere med Tinker Board end en Raspberry Pi 3, men omvendt skal du selv finde du af hvordan.

Læs også: Havde forventet et salg på 10.000 styk - nu runder Raspberry Pi eksemplar nummer 10 millioner




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Client Partner – Banking and Financial Services – BFS

Netcompany A/S

IT Consultant

Centrica Energy

Senior Business Analyst

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere