Artikel top billede

Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget"

Hos den københavnske it-virksomhed kan du spille Donkey Kong, gå amok i bland-selv-slik eller tage et dyk i havnebadet. Men ifølge virksomhedens direktør er det de bløde værdier, der tæller, når der skal rekrutteres nye medarbejdere.

Følger du den københavnske it-virksomhed Pentia på sociale medier, har du muligvis set virksomhedens bland-selv-slik-bar eller spillehallen, der er udstyret med flippermaskiner og arkademaskiner med 80'er klassikere som Donkey Kong og Pac-Man.

Derudover bliver de ansatte også budt på morgenmad og en frokostordning, der bliver tilberedt af egen kok .

Men denne type medarbejdergoder har kun begrænset betydning for de danske it-professionelle viser en ny undersøgelse fra Computerworld og jobportalen it-jobbank.

Hent hele undersøgelsen her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

Ifølge undersøgelsen lægger medarbejderne i stedet vægt på gode pensionsordninger og en fast månedsløn. Frynsegoder er derimod nice-to-have, men langt fra need-to-have.

Bløde værdier i højsædet

En vurdering som Jakob Gaunø Stampe, der er administrerende direktør hos Pentia, deler.

Han vurderer, at håndgribelige goder som bland-selv-slik, fredagsbar og spilleautomater ikke spiller nogen støre rolle i virksomhedens rekrutterings-indsats.

"Det er noget vi tilbyder, fordi vi gerne vil have en sjov arbejdsplads, og folk synes naturligvis, at det er lækkert. Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget. Eksempelvis håndhæver vi vores fleksible 37 timers arbejdsuge ganske strengt. Det er uden tvivl vores bedste og vigtigste personalegode," siger han.

Læs også: Danske it-profesionelle lunke overfor fryns - det er løn, pension og stabilitet der tæller

Familien er altid vigtigste

Ifølge Jakob Gaunø Stampe er overarbejde derfor en sjældenhed hos Pentia, og når det er nødvendigt at give den en ekstra skalle, er der altid tale om betalt overarbejde. 

"Vi er meget bevidste om, at vores arbejde og kunderne er vigtige, men når alt kommer til alt, så er familielivet altid det vigtigste for den enkelte medarbejder," siger han. 

Derudover bliver der hos Pentia lagt vægt på, at der skal afsættes tid til vidensdeling og sociale arrangementer. Om fredagen stopper den almindelige arbejdsdag eksempelvs altid klokken 14, og herefter får medarbejderne mulighed for at kaste sig ud i alternative aktiviter. 

"Mange vælger at lave workshops på tværs af deres normale arbejdsområder, men om sommeren sker det også, at der er folk, der hopper i vandet nede i havnen, som vi har lige uden for døren, mens andre går i fredagsbaren," siger han. 

Lav medarbejderudskiftning

Jakob Gaunø Stampe tror, at det er en del forklaringen på, at medarbejderudskiftningen hos Pentia er relativt lav sammenlignet med resten af branchen. 

"Vores medarbejderudskiftning ligger i gennemsnit på 4 til 5 procent om året. Det er et meget lavt snit i vores branche, hvor der er stor mobilitet og mangel på udviklere. Jeg ved, at mange af vores medarbejdere nærmest får jobtilbud på ugentlig basis," siger han. 

På trods af det er Pentia ikke lønførende. Jakob Gaunø Stampe vurderer tværtimod, at virksomhedens månedslønninger ligger en anelse under gennemsnittet i it-branchen. 

"Til gengæld er jeg helt overbevist om, at vores medarbejdere i gennemsnit får en højere timeløn end i de fleste ande it-virksomheder. Jeg ved, at nogle af vores konkurrenterne tilbyder en månedsløn, der er lidt højere, men hos os er der til gengæld ikke en forventning om, at du skal arbejde 50 timer i ugen," lyder det fra ham.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Find dit drømmejob her: Disse 10 .Net-stillinger er ledige netop nu

Vi har fundet 10 spændende .net-stillinger hos blandt andet GLS, Formpipe og Dansk Industri, som du søge nu. Få overblik over alle stillingerne her.

Vi har fundet 10 ledige devops-stillinger til dig: Søg dem her
Her er 10 spændende stillinger som it-arkitekt, der kan søges netop nu
Er du en Java-haj? Så har vi fundet otte spændende stillinger, som du kan søge nu
Her er 10 it-job, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu