Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Glem alt om et trygt job: Vi skal alle være iværksættere i fremtiden

ComputerViews: Vi lever i en iværksætter-tid, hvor risikovillighed og modet til at tænke innovativt er i højsædet. Det kommer til at få konsekvenser for dig.

ComputerViews: For nylig talte jeg med en ung kvinde, der har valgt at flytte til London for at arbejde i en startup-virksomhed.

Leveomkostningerne i London er tårnhøje, små startups er sjældent lønførende, og du kan ikke altid vide dig sikker på, om virksomheden eksisterer et år senere.

Men det var ikke afgørende for hende, og det har i sagens natur sjældent stor betydning for dem, der vælger at arbejde og gøre karriere i en startup-virksomhed.

Det, der betyder noget er, at du ofte kommer til at indgå i et lille hårdt arbejdende team, hvor du får ansvar fra dag et, og hvor innovation er helt afgørende for virksomhedens overlevelse.

Læs også: 28-årige Fie droppede den danske it-branche: Det var lettere at få job i London - og udfordringerne er større

Den slags erfaringer er på mange måder en uddannelse i entreprenørskab, der i sidste ende kan være med til at anspore endnu flere til at starte deres egne virksomheder.

Undersøgelse giver grund til panderynker 

Derfor kan en ny undersøgelse fra Computerworld og it-jobbank give anledning til visse panderynker.

Hent den gratis her: Undersøgelse af Danmarks it-kandidater

I undersøgelsen svarer de adspurgte, at det for dem er vigtigt at arbejde i en virksomhed med høj økonomisk stabilitet. Derudover bliver gode pensionsordninger og en fast månedlig løn også fremhævet som de væsentligste arbejdsgoder.

Til gengæld bliver performance-kultur og et innovativt arbejdsmiljø prioriteret betydeligt lavere.

Med andre ord bliver der i undersøgelsen tegnet et billede, der antyder, at de it-professionelle føler sig bedre til rette i "the corporate world" end i startup-verdenen. 

Paradoksalt nok ser vi netop i disse år, at corporate-virksomheder netop lader sig inspirere af startup-virksomhederne. 

I dagens nyhedsbrev kan du eksempelvis læse et interview med Christian Jaspers, der er administrerende direktør for portalen Bolighed, der er ejet af fire danske banker. 

Her har de taget et bevidst valg om at rykke ind i den farverige iværksætterkultur i Kødbyen i København.  

"Alle ved, at når du er inde i "the corporate world" er der faste rammer (...) her er der nogle meget dybe spor i markvejen, der betyder, at det svært at lave hurtige kursskift," siger Christian Jaspers til Computerworld. 

Læs også: Banker støvsuger dine data: Sådan kan de forudse værdien af din bolig to år ude i fremtiden

Samme erfaringer har de gjort sig hos Danske Bank, hvor arbejdet med MobilePay og digitale projekter som portalen Sunday foregår i særskilte enheder, hvor de med egne ord trækker på autonomien, agiliteten, og risikovilligheden fra startup-verden. 

Nye krav på arbejdsmarkedet

Sidder du derfor og kan genkende nogle af dine egne præferencer, når du læser resultaterne af Computerworlds undersøgelse, så bør du huske, at der er grund til at antage, at fremtidens arbejdsmarked kommer til at have ligheder med det, som vi kender fra iværksætter-verden. 

Derfor vil der blive stillet øgede krav til din risikovillighed, kreativitet og din evne til at tænke innovativt, også selvom du ikke arbejder i en iværksætter-virksomhed. 

Og hvis du ikke selv tilpasser dig den nye virkelighed, må du forberede dig på hård konkurrence fra de yngre generationer, der kommer ud på arbejdsmarkedet i disse år.Flere artikler om Job & Karriere

Nu kan du blive it-ansvarlig for det danske kongehus: Se om du er kvalificeret til jobbet her

Drømmer du om at blive it-ansvarlig for kongen, så skal du slå til nu. Det er dog blot en ud af 10 ledige it-stillinger, som vi har fundet til dig i denne uge.

Vi har fundet 10 fristende it-stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 spændende it-job, som du kan søge lige nu
Vi har fundet 10 spændende it-job, som du kan søge lige nu
En af disse 10 spændende it-stillinger kan blive det næste skridt i din karriere

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu