Artikel top billede

Johan Dennelind er CEO i svenske TeliaSonera, der ejer Telia her i Danmark.

Telia efter TDC-opkøbsrygter: Opkøb i Danmark er 'ikke attraktivt'

Telia-koncernen klar med årsregnskab - og situationen i Danmark nævnes specifikt, efter at der i længere tid har været rygter om et muligt Telia-opkøb af TDC.

Et Telia-opkøb af TDC bliver næppe relevant i den nærmeste fremtid, selvom der i de senere uger - igen - har været rygter fremme om, at TDC kan blive solgt til den svenske TeliaSonera-koncern.

Det fremgår af TeliaSoneras netop offentliggjorte årsregnskab (PDF).

Her skriver administrerende direktør Johan Dennelind nemlig:

"Når det kommer til Danmark, ser i øjeblikket ikke 'risk og valuation' som attraktivt i forhold til et større opkøb i Danmark, og vi vil fortsætte med at se på vores strategiske muligheder."

Læs også: Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC

Beskeden kommer, selvom TeliaSonera i regnskabet også skriver, at handler og fusioner er en del af koncernens strategi Norden og Baltikum.

TDC-aktien er, efter Telia-udmeldingen kom fredag morgen, faldet drastisk i værdi og ligger lige nu 5,59 procent lavere end torsdag.

Mister 38.000 mobilkunder

I regnskabet for den danske Telia-forretning ligger 2016-omsætningen på lige knap 5,9 milliarder svenske kroner - 4,6 milliarder danske kroner - stort set det samme som i 2015.

Til gengæld er Telias overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA) faldet med 6,8 procent til 543 millioner danske kroner.

En del af forklaringen på det er, at Telia i løbet af året har mistet 38.000 mobilabonnenter, så kundebasen er gået tilbage med 2,3 procent til lidt mere end 1,6 millioner mobilkunder.

Fastnetforretningen er samtidig gået tilbage med 11,4 procent, mens der er blevet 5,2 procent færre bredbåndskunder.

Læs også:

Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC

Opkøbsplaner rumler: Telia på vej til at købe TDC

Tidligere dansk Telia-direktør får international toppost: Bliver CEO i teleselskab med 3,7 millioner kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere