Artikel top billede

Johan Dennelind er CEO i svenske TeliaSonera, der ejer Telia her i Danmark.

Telia efter TDC-opkøbsrygter: Opkøb i Danmark er 'ikke attraktivt'

Telia-koncernen klar med årsregnskab - og situationen i Danmark nævnes specifikt, efter at der i længere tid har været rygter om et muligt Telia-opkøb af TDC.

Et Telia-opkøb af TDC bliver næppe relevant i den nærmeste fremtid, selvom der i de senere uger - igen - har været rygter fremme om, at TDC kan blive solgt til den svenske TeliaSonera-koncern.

Det fremgår af TeliaSoneras netop offentliggjorte årsregnskab (PDF).

Her skriver administrerende direktør Johan Dennelind nemlig:

"Når det kommer til Danmark, ser i øjeblikket ikke 'risk og valuation' som attraktivt i forhold til et større opkøb i Danmark, og vi vil fortsætte med at se på vores strategiske muligheder."

Læs også: Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC

Beskeden kommer, selvom TeliaSonera i regnskabet også skriver, at handler og fusioner er en del af koncernens strategi Norden og Baltikum.

TDC-aktien er, efter Telia-udmeldingen kom fredag morgen, faldet drastisk i værdi og ligger lige nu 5,59 procent lavere end torsdag.

Mister 38.000 mobilkunder

I regnskabet for den danske Telia-forretning ligger 2016-omsætningen på lige knap 5,9 milliarder svenske kroner - 4,6 milliarder danske kroner - stort set det samme som i 2015.

Til gengæld er Telias overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA) faldet med 6,8 procent til 543 millioner danske kroner.

En del af forklaringen på det er, at Telia i løbet af året har mistet 38.000 mobilabonnenter, så kundebasen er gået tilbage med 2,3 procent til lidt mere end 1,6 millioner mobilkunder.

Fastnetforretningen er samtidig gået tilbage med 11,4 procent, mens der er blevet 5,2 procent færre bredbåndskunder.

Læs også:

Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC

Opkøbsplaner rumler: Telia på vej til at købe TDC

Tidligere dansk Telia-direktør får international toppost: Bliver CEO i teleselskab med 3,7 millioner kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.