Artikel top billede

Johan Dennelind er CEO i svenske TeliaSonera, der ejer Telia her i Danmark.

Telia efter TDC-opkøbsrygter: Opkøb i Danmark er 'ikke attraktivt'

Telia-koncernen klar med årsregnskab - og situationen i Danmark nævnes specifikt, efter at der i længere tid har været rygter om et muligt Telia-opkøb af TDC.

Et Telia-opkøb af TDC bliver næppe relevant i den nærmeste fremtid, selvom der i de senere uger - igen - har været rygter fremme om, at TDC kan blive solgt til den svenske TeliaSonera-koncern.

Det fremgår af TeliaSoneras netop offentliggjorte årsregnskab (PDF).

Her skriver administrerende direktør Johan Dennelind nemlig:

"Når det kommer til Danmark, ser i øjeblikket ikke 'risk og valuation' som attraktivt i forhold til et større opkøb i Danmark, og vi vil fortsætte med at se på vores strategiske muligheder."

Læs også: Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC

Beskeden kommer, selvom TeliaSonera i regnskabet også skriver, at handler og fusioner er en del af koncernens strategi Norden og Baltikum.

TDC-aktien er, efter Telia-udmeldingen kom fredag morgen, faldet drastisk i værdi og ligger lige nu 5,59 procent lavere end torsdag.

Mister 38.000 mobilkunder

I regnskabet for den danske Telia-forretning ligger 2016-omsætningen på lige knap 5,9 milliarder svenske kroner - 4,6 milliarder danske kroner - stort set det samme som i 2015.

Til gengæld er Telias overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA) faldet med 6,8 procent til 543 millioner danske kroner.

En del af forklaringen på det er, at Telia i løbet af året har mistet 38.000 mobilabonnenter, så kundebasen er gået tilbage med 2,3 procent til lidt mere end 1,6 millioner mobilkunder.

Fastnetforretningen er samtidig gået tilbage med 11,4 procent, mens der er blevet 5,2 procent færre bredbåndskunder.

Læs også:

Telia-opkøb af TDC vil kræve drastiske tiltag: Dette taler for og imod et køb af TDC

Opkøbsplaner rumler: Telia på vej til at købe TDC

Tidligere dansk Telia-direktør får international toppost: Bliver CEO i teleselskab med 3,7 millioner kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere