Artikel top billede

Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"

I de danske kommuner oplever de ofte ubesatte stillinger, og folk der siger op, fordi de får tilbudt en løn i det private, som kommunerne ikke kan matche.

Det er ikke kun i staten, at de lave offentlige lønninger skaber rekrutteringsproblemer.

Det er også et problem, de oplever i de danske kommuner.

Det bekræfter Henrik Brix, der er it-chef i Favrskov Kommune og formand for Foreningen af Kommunale it-chefer.

"Det er et stigende problem, at vores lønninger begrænser os i at tiltrække folk med de helt rigtige kompetencer. Det gælder blandt andet for it-arkitekter, som kommuner har meget svært ved at hyre i dag," siger Henrik Brix til Computerworld.

Læs også: It-folk gider ikke have job i staten: "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden"

Han forklarer, at det betyder, at kommunerne med jævne mellemrum må sige farvel til kvalificerede medarbejdere, der har fået tilbudt en bedre løn i det private

"Vi oplever også ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed, og det kan vi simpelthen ikke matche," siger han.

Henrik Brix vurderer, at det er et stigende problem, men endnu ikke "et voldsomt problem."

Ubesatte stillinger giver dyre konsulentregninger

Konsekvensen er dog ifølge ham, at de danske kommuner i stigende grad oplever at have ubesatte it-stillinger, der må udfyldes af konsulenter, som typisk koster på den forkerte side af 1.000 kroner i timen.

Morten Rønne der er forbundssekretær i de it-professionelles Prosa fortalte for nylig til Computerworld, at basis-lønnen uden tillæg ligger på 27.000 kroner for en erfaren it-konsulent uden en længere videregående uddannelse.

Kvalifikationstillæg betyder dog, at det ikke er usædvanligt at lønnen ender på både 35.000 eller 45.000 kroner, men Prosa oplever dog ifølge Morten Rønne, at presset på de offentlige budgetter betyder, at der ofte kun bliver givet tillæg i begrænset omfang, og i nogle tilfælde bliver der slet ikke givet tillæg.

Ifølge Henrik Brix er løsningen dog ikke, at det bliver frit slag for it-lønningerne.

"Jeg tror, at en del af problemerne kan løses gennem bedre samarbejde mellem kommunerne. Det kunne eksempelvis være ved at kommunerne kan udlåne arbejdskraft mellem hinanden, men man kan også forestille sig, at it-folk bliver ansat direkte i nogle af de digitaliseringsfællesskaber, som kommunerne har sammen," siger han.

Læs også:
Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget" 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Find dit drømmejob her: Disse 10 .Net-stillinger er ledige netop nu

Vi har fundet 10 spændende .net-stillinger hos blandt andet GLS, Formpipe og Dansk Industri, som du søge nu. Få overblik over alle stillingerne her.

Vi har fundet 10 ledige devops-stillinger til dig: Søg dem her
Her er 10 spændende stillinger som it-arkitekt, der kan søges netop nu
Er du en Java-haj? Så har vi fundet otte spændende stillinger, som du kan søge nu
Her er 10 it-job, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu