Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"

I de danske kommuner oplever de ofte ubesatte stillinger, og folk der siger op, fordi de får tilbudt en løn i det private, som kommunerne ikke kan matche.

Det er ikke kun i staten, at de lave offentlige lønninger skaber rekrutteringsproblemer.

Det er også et problem, de oplever i de danske kommuner.

Det bekræfter Henrik Brix, der er it-chef i Favrskov Kommune og formand for Foreningen af Kommunale it-chefer.

"Det er et stigende problem, at vores lønninger begrænser os i at tiltrække folk med de helt rigtige kompetencer. Det gælder blandt andet for it-arkitekter, som kommuner har meget svært ved at hyre i dag," siger Henrik Brix til Computerworld.

Læs også: It-folk gider ikke have job i staten: "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden"

Han forklarer, at det betyder, at kommunerne med jævne mellemrum må sige farvel til kvalificerede medarbejdere, der har fået tilbudt en bedre løn i det private

"Vi oplever også ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed, og det kan vi simpelthen ikke matche," siger han.

Henrik Brix vurderer, at det er et stigende problem, men endnu ikke "et voldsomt problem."

Ubesatte stillinger giver dyre konsulentregninger

Konsekvensen er dog ifølge ham, at de danske kommuner i stigende grad oplever at have ubesatte it-stillinger, der må udfyldes af konsulenter, som typisk koster på den forkerte side af 1.000 kroner i timen.

Morten Rønne der er forbundssekretær i de it-professionelles Prosa fortalte for nylig til Computerworld, at basis-lønnen uden tillæg ligger på 27.000 kroner for en erfaren it-konsulent uden en længere videregående uddannelse.

Kvalifikationstillæg betyder dog, at det ikke er usædvanligt at lønnen ender på både 35.000 eller 45.000 kroner, men Prosa oplever dog ifølge Morten Rønne, at presset på de offentlige budgetter betyder, at der ofte kun bliver givet tillæg i begrænset omfang, og i nogle tilfælde bliver der slet ikke givet tillæg.

Ifølge Henrik Brix er løsningen dog ikke, at det bliver frit slag for it-lønningerne.

"Jeg tror, at en del af problemerne kan løses gennem bedre samarbejde mellem kommunerne. Det kunne eksempelvis være ved at kommunerne kan udlåne arbejdskraft mellem hinanden, men man kan også forestille sig, at it-folk bliver ansat direkte i nogle af de digitaliseringsfællesskaber, som kommunerne har sammen," siger han.

Læs også:
Pentia tilbyder flippermaskiner og bland-selv-slik til de ansatte: "Men det er de bløde ting, der for alvor betyder noget" 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere

Flere artikler om Job & Karriere

Hjælp med PET med reverse-engineering: Her er 10 spændende it-stillinger, som du kan søge netop nu

Kunne det friste med et job i en hemmelig tjeneste, så læs med her, hvor vi har fundet i alt 10 spændende stillinger, som er ledige lige nu.

Her er 10 ledige it-stillinger, som du kan søge netop nu
Her er 10 devops-stillinger som du kan søge nu
Er du fullstack-udvikler? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
Brug juleferien på finde dit nye drømmejob: Her er 10 support-stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu