Ny Microsoft-direktør træt af at bo i fly

Som direktør for Intels optiske division havde Jørgen Bardenfleth mere end 160 rejsedage om året og savnede familien. Flyrejserne gav ham også masser af tid til at tænke over tilbuddet om at overtage chefstolen i den danske del af Microsoft, inden han sagde ja. Han afviser, at jobskiftet har noget med dårlig økonomi i Giga at gøre.

Microsoft Danmarks nye administrerende direktør, Jørgen Bardenfleth, har de seneste tre år mere eller mindre boet i en flyvemaskine. Sidste år var med 160 rejsedage ingen undtagelse, og den afgående direktør for Intels danske udviklingsfirma, Giga, lægger ikke skjul på, at han ofte har været plaget og savnet sin familie.

Derfor var Jørgen Bardenfleth lige til at plukke, da Microsoft henvendte sig for et halvt års tid siden.

Han fremhæver, at han har kendt verdens største softwareselskab i de 12 år, han var hos Hewlett-Packard i Danmark, heraf halvdelen af tiden som administrerende direktør.

- Microsoft lægger mange kræfter i at være en professionel softwareleverandør, men også i at arbejde med nystartede innovative virksomheder, pointerer Jørgen Bardenfleth.

Han ser derfor ikke sin egen baggrund fra forskningsdrevede selskaber som en hindring for sit nye job, men vil forsøge at opprioritere arbejdet med mindre innovative virksomheder.

Giga er vokset

Jørgen Bardenfleth afviser, at hans jobskifte har noget at gøre med, at Giga, som Intel for fire år siden betalte 10 milliarder kroner for, havde et driftsunderskud på over 300 millioner kroner i sit senest offentliggjorte regnskab.

- Regnskabet i det danske selskab skal ikke ses isoleret. Intels optiske division har otte sites, og København er bare et af dem, fortæller Jørgen Bardenfleth.

Han forsøger ikke at løbe fra underskuddet, men mener, at der ikke er særligt fokus på netop det danske selskab.

- Da Intel købte Giga, var der 100 medarbejdere i virksomheden. I dag er der 130, så det er ikke, fordi der ikke er nogen udvikling i den danske del af forretningen, forklarer Jørgen Bardenfleth.

Prestige-opgave til København

Ifølge Bardenfleth er der netop landet en særdeles prestigetung opgave hos det danske Intel-selskab. Der er i disse dage ved at blive etableret et team, der skal arbejde som en del af Intels Central Technology Group (CTG) og med Intels Chief Technologist, Pat Gelsinger, som chef.

- Opgaven er at finde frem til den næste generation I/O-arkitektur, som skal op i gigabit-klassen. Der er tale om en stor, spændende opgave, og det er klart en cadeau til det danske selskab, at den opgave placeres her, siger Jørgen Bardenfleth.

Jorden rundt på tre uger

Han har haft god tid til at tænke over Microsofts tilbud på sine mange rejser. Senest rejste han på tre uger jorden rundt, men desværre den forkerte vej, det vil sige mod solen, hvilket er det hårdeste med hensyn til jetlag.

- Jeg overvejede tilbuddet fra Microsoft i seks måneder, inden jeg sagde ja. Nu skal jeg have afviklet mit nuværende job, og den 30. juni går jeg på ferie, så jeg kan møde frisk og veludhvilet hos Microsoft 1. august, siger Jørgen Bardenfleth.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.