Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe-aftale til milliarder: Snapchat lægger al data i Googles hænder

Snapchat forpligter sig til at betale Google et enormt beløb på størrelse med selskabets nuværende omsætning for at få hostet data i cloud'en. Aftalen kan blive et gennembrud for Google.

De sociale mediers behov for datalagring er enormt.

Det viser en ny aftale mellem Snapchat og Google, som i de kommende fem år skal levere cloud-løsninger til Snapchats mange brugere.

Ifølge aftalen koster Snapchats aftale i Google Cloud mindst to milliarder dollar over de fem år.

Det svarer til omkring 2,7 milliarder kroner om året.

Selv for Snapchat er det et anseeligt beløb, i det selskabet sidste år omsatte for blot en smule mere, nemlig for 2,8 milliarder kroner.

På vej mod børsnotering

Snapchat er på vej mod en børsnotering, og selskabet har store forventninger til fremtiden.

Med aftalen bliver det nødvendigt for selskabet at leve op til disse forventninger, da der er skrappe vilkår i aftalen med Google Cloud.

Ganske vist har Snapchat fået en betydeligt mængderabat, da aftalen er så stor, og Google rigtigt gerne vil have en stor spiller ind i sin cloud som modvægt til de store rivaler på marekdet, Microsoft og Amazon Web Services.

Til gengæld skal Snapchat betale det fulde beløb - også selv om selskabet ikke anvender cloud-services for alle pengene.

Snapchat meddeler, at selskabet med aftalen vil anvende Google til 'langt størstedelen af selskabets computing, storage og andre tjenester."

Det betyder, at Snapchat bliver næsten totalt afhængig af Google Cloud. Og at det kan ramme hårdt, hvis Googles cloud-tjeneste rammes af nedbrud.

Google har tidligere bedyret, at selskabet ville øge sine investeringer i det erhvervsrettede cloudmarked. Blandt andet har meldingen været, at Google ville åbne et nyt cloud datacenter hver måned gennem hele 2017.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere