Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe-aftale til milliarder: Snapchat lægger al data i Googles hænder

Snapchat forpligter sig til at betale Google et enormt beløb på størrelse med selskabets nuværende omsætning for at få hostet data i cloud'en. Aftalen kan blive et gennembrud for Google.

De sociale mediers behov for datalagring er enormt.

Det viser en ny aftale mellem Snapchat og Google, som i de kommende fem år skal levere cloud-løsninger til Snapchats mange brugere.

Ifølge aftalen koster Snapchats aftale i Google Cloud mindst to milliarder dollar over de fem år.

Det svarer til omkring 2,7 milliarder kroner om året.

Selv for Snapchat er det et anseeligt beløb, i det selskabet sidste år omsatte for blot en smule mere, nemlig for 2,8 milliarder kroner.

På vej mod børsnotering

Snapchat er på vej mod en børsnotering, og selskabet har store forventninger til fremtiden.

Med aftalen bliver det nødvendigt for selskabet at leve op til disse forventninger, da der er skrappe vilkår i aftalen med Google Cloud.

Ganske vist har Snapchat fået en betydeligt mængderabat, da aftalen er så stor, og Google rigtigt gerne vil have en stor spiller ind i sin cloud som modvægt til de store rivaler på marekdet, Microsoft og Amazon Web Services.

Til gengæld skal Snapchat betale det fulde beløb - også selv om selskabet ikke anvender cloud-services for alle pengene.

Snapchat meddeler, at selskabet med aftalen vil anvende Google til 'langt størstedelen af selskabets computing, storage og andre tjenester."

Det betyder, at Snapchat bliver næsten totalt afhængig af Google Cloud. Og at det kan ramme hårdt, hvis Googles cloud-tjeneste rammes af nedbrud.

Google har tidligere bedyret, at selskabet ville øge sine investeringer i det erhvervsrettede cloudmarked. Blandt andet har meldingen været, at Google ville åbne et nyt cloud datacenter hver måned gennem hele 2017.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere