Artikel top billede

Kæmpe-aftale til milliarder: Snapchat lægger al data i Googles hænder

Snapchat forpligter sig til at betale Google et enormt beløb på størrelse med selskabets nuværende omsætning for at få hostet data i cloud'en. Aftalen kan blive et gennembrud for Google.

De sociale mediers behov for datalagring er enormt.

Det viser en ny aftale mellem Snapchat og Google, som i de kommende fem år skal levere cloud-løsninger til Snapchats mange brugere.

Ifølge aftalen koster Snapchats aftale i Google Cloud mindst to milliarder dollar over de fem år.

Det svarer til omkring 2,7 milliarder kroner om året.

Selv for Snapchat er det et anseeligt beløb, i det selskabet sidste år omsatte for blot en smule mere, nemlig for 2,8 milliarder kroner.

På vej mod børsnotering

Snapchat er på vej mod en børsnotering, og selskabet har store forventninger til fremtiden.

Med aftalen bliver det nødvendigt for selskabet at leve op til disse forventninger, da der er skrappe vilkår i aftalen med Google Cloud.

Ganske vist har Snapchat fået en betydeligt mængderabat, da aftalen er så stor, og Google rigtigt gerne vil have en stor spiller ind i sin cloud som modvægt til de store rivaler på marekdet, Microsoft og Amazon Web Services.

Til gengæld skal Snapchat betale det fulde beløb - også selv om selskabet ikke anvender cloud-services for alle pengene.

Snapchat meddeler, at selskabet med aftalen vil anvende Google til 'langt størstedelen af selskabets computing, storage og andre tjenester."

Det betyder, at Snapchat bliver næsten totalt afhængig af Google Cloud. Og at det kan ramme hårdt, hvis Googles cloud-tjeneste rammes af nedbrud.

Google har tidligere bedyret, at selskabet ville øge sine investeringer i det erhvervsrettede cloudmarked. Blandt andet har meldingen været, at Google ville åbne et nyt cloud datacenter hver måned gennem hele 2017.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.