Artikel top billede

Vigtig besked til Gmail-brugere: Nu får du en særlig advarsel, hvis din browser eller dit OS er forældet

Googles Gmail indfører nye hårde krav til valg af browser og operativsystem. Du bliver mødt med en advarsel i Gmail, hvis din browser eller dit OS er forældet.

Googles Gmail stopper i denne uge med at understøtte Chrome-browseren i version 53 eller lavere.

Den nyeste version af Chrome hedder 56, og Googles nye tiltag bunder i, at særligt de ældre browsere indeholder kendte sårbarheder.

Google meddeler i et blogindlæg, at ændringerne træder i kraft allerede i denne uge:

"Med start den 8. februar 2017 vil vi vise et banner øverst i Gmail-grænsefladen for de brugere, der stadig er i Google Chrome Browser v53 og lavere for at tilskynde til en opgradering til den seneste version af Chrome."

"Chrome Browser v55 indeholder adskillige vigtige sikkerhedsopdateringer," oplyser Google, der altså allerede nu har frigivet version 56.  

Det nye tiltag fra Googles side er endnu et forsøg på at få webbrugerne til at anvende de nyeste og mere sikre webteknologier.

I samme boldgade finder man Googles forskellige tiltag, der skal fremme brugen af HTTPS og minimere brugen af eksempelvis Flash.

For nylig indførte Google også nye krav til, hvilken form for vedhæftede filer, man kan sende og modtage med Gmail.

Læs mere her: Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Gælder særligt for brugere af XP og Vista

Den nye form for browser-advarsler i Gmail vil primært komme til at ramme de brugere, der har Windows XP eller Windows Vista.

"Gmail-brugere, der fortsat er på Windows XP og Windows Vista har størst sandsynlighed for at blive påvirket, da v49 var den seneste version, der understøttede disse operativsystemer."

Google gør opmærksom på, at det af flere omgange er blevet meldt ud, at disse systemer ikke længere vedligeholdes af Microsoft, og derfor skriver Google også:

"...og vi opfordrer meget kraftigt til, at du migrerer til mere sikre og supporterede systemer."

Google skriver, at Gmail - trods advarslerne - også resten af 2017 vil fungere i Chrome Browser v53 og lavere, men der er ikke nogen tvivl om, hvad holdningen hos Google er:

"Denne besked kommer på grund af de ventede konsekvenser for Windows XP og Windows Vista-brugere og på grund af kendte sikkerhedsrisici."

Læs også:

Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere