Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Vigtig besked til Gmail-brugere: Nu får du en særlig advarsel, hvis din browser eller dit OS er forældet

Googles Gmail indfører nye hårde krav til valg af browser og operativsystem. Du bliver mødt med en advarsel i Gmail, hvis din browser eller dit OS er forældet.

Googles Gmail stopper i denne uge med at understøtte Chrome-browseren i version 53 eller lavere.

Den nyeste version af Chrome hedder 56, og Googles nye tiltag bunder i, at særligt de ældre browsere indeholder kendte sårbarheder.

Google meddeler i et blogindlæg, at ændringerne træder i kraft allerede i denne uge:

"Med start den 8. februar 2017 vil vi vise et banner øverst i Gmail-grænsefladen for de brugere, der stadig er i Google Chrome Browser v53 og lavere for at tilskynde til en opgradering til den seneste version af Chrome."

"Chrome Browser v55 indeholder adskillige vigtige sikkerhedsopdateringer," oplyser Google, der altså allerede nu har frigivet version 56.  

Det nye tiltag fra Googles side er endnu et forsøg på at få webbrugerne til at anvende de nyeste og mere sikre webteknologier.

I samme boldgade finder man Googles forskellige tiltag, der skal fremme brugen af HTTPS og minimere brugen af eksempelvis Flash.

For nylig indførte Google også nye krav til, hvilken form for vedhæftede filer, man kan sende og modtage med Gmail.

Læs mere her: Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Gælder særligt for brugere af XP og Vista

Den nye form for browser-advarsler i Gmail vil primært komme til at ramme de brugere, der har Windows XP eller Windows Vista.

"Gmail-brugere, der fortsat er på Windows XP og Windows Vista har størst sandsynlighed for at blive påvirket, da v49 var den seneste version, der understøttede disse operativsystemer."

Google gør opmærksom på, at det af flere omgange er blevet meldt ud, at disse systemer ikke længere vedligeholdes af Microsoft, og derfor skriver Google også:

"...og vi opfordrer meget kraftigt til, at du migrerer til mere sikre og supporterede systemer."

Google skriver, at Gmail - trods advarslerne - også resten af 2017 vil fungere i Chrome Browser v53 og lavere, men der er ikke nogen tvivl om, hvad holdningen hos Google er:

"Denne besked kommer på grund af de ventede konsekvenser for Windows XP og Windows Vista-brugere og på grund af kendte sikkerhedsrisici."

Læs også:

Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere