Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Vigtig besked til Gmail-brugere: Nu får du en særlig advarsel, hvis din browser eller dit OS er forældet

Googles Gmail indfører nye hårde krav til valg af browser og operativsystem. Du bliver mødt med en advarsel i Gmail, hvis din browser eller dit OS er forældet.

Googles Gmail stopper i denne uge med at understøtte Chrome-browseren i version 53 eller lavere.

Den nyeste version af Chrome hedder 56, og Googles nye tiltag bunder i, at særligt de ældre browsere indeholder kendte sårbarheder.

Google meddeler i et blogindlæg, at ændringerne træder i kraft allerede i denne uge:

"Med start den 8. februar 2017 vil vi vise et banner øverst i Gmail-grænsefladen for de brugere, der stadig er i Google Chrome Browser v53 og lavere for at tilskynde til en opgradering til den seneste version af Chrome."

"Chrome Browser v55 indeholder adskillige vigtige sikkerhedsopdateringer," oplyser Google, der altså allerede nu har frigivet version 56.  

Det nye tiltag fra Googles side er endnu et forsøg på at få webbrugerne til at anvende de nyeste og mere sikre webteknologier.

I samme boldgade finder man Googles forskellige tiltag, der skal fremme brugen af HTTPS og minimere brugen af eksempelvis Flash.

For nylig indførte Google også nye krav til, hvilken form for vedhæftede filer, man kan sende og modtage med Gmail.

Læs mere her: Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Gælder særligt for brugere af XP og Vista

Den nye form for browser-advarsler i Gmail vil primært komme til at ramme de brugere, der har Windows XP eller Windows Vista.

"Gmail-brugere, der fortsat er på Windows XP og Windows Vista har størst sandsynlighed for at blive påvirket, da v49 var den seneste version, der understøttede disse operativsystemer."

Google gør opmærksom på, at det af flere omgange er blevet meldt ud, at disse systemer ikke længere vedligeholdes af Microsoft, og derfor skriver Google også:

"...og vi opfordrer meget kraftigt til, at du migrerer til mere sikre og supporterede systemer."

Google skriver, at Gmail - trods advarslerne - også resten af 2017 vil fungere i Chrome Browser v53 og lavere, men der er ikke nogen tvivl om, hvad holdningen hos Google er:

"Denne besked kommer på grund af de ventede konsekvenser for Windows XP og Windows Vista-brugere og på grund af kendte sikkerhedsrisici."

Læs også:

Slut for Gmail-brugerne med at sende og modtage denne type filer

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.