Artikel top billede

Microsoft, Google og IBM haler ind på verdens ubetinget største cloud-udbyder

Microsoft, Google og IBM vinder markedsandele på cloud-markedet, hvor de begynder at hale ind på verdens ubetinget største cloud-leverandør.

Microsoft, Google og IBM vinder frem på det globale marked for public cloud-tjenester, hvor de i det seneste år tilsammen er gået fem procent-point frem.

Det viser nye tal over markedsandelene over fjerde kvartal fra analysehuset Synergy Research Group.

Det betyder, at de tre selskaber vinder ind på verdens ubetinget største leverandør af public cloud-løsninger, Amazon Web Services, hvis position i markedet for tiden står helt stille.

AWS sidder nemlig fortsat på godt 40 procent af det globale marked, mens Microsoft, Google og IBM ifølge målingerne fra Synergy Research Group tilsammen nu sidder på 23 procent af markedet.

Ifølge analysehuset har især Microsoft og Google oplevet fremgang på området i det seneste år.

Mens de fire store selskaber nu således tilsyneladende er i færd med at konsolidere sig i det stærkt voksende marked, ser det værre ud for sværmen af mindre cloud-udbydere.

Tilsammen går gruppen af mellemstore leverandører nemlig tilbage, selv om ikke mindst Alibaba og Oracle trækker kraftigt i den anden retning med vækst med 'imponerende hastighed,' som det hedder.

"Mens enkelte cloud-leverandører vokser med ekstraordinær hastighed, forsætter AWS med at dominere markedet uden tegn på svækkelse," lyder det fra Synergy Research Group.

Analysehuset peger på, at det vil kræve store investeringer i infrastruktur, fortsat udvikling og høj troværdighed blandt de allerstørste virksomheder, hvis Amazon Web Services også i fremtiden skal beholde positionen som verdens ubetinget største cloud-leverandør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere