Artikel top billede

Microsoft, Google og IBM haler ind på verdens ubetinget største cloud-udbyder

Microsoft, Google og IBM vinder markedsandele på cloud-markedet, hvor de begynder at hale ind på verdens ubetinget største cloud-leverandør.

Microsoft, Google og IBM vinder frem på det globale marked for public cloud-tjenester, hvor de i det seneste år tilsammen er gået fem procent-point frem.

Det viser nye tal over markedsandelene over fjerde kvartal fra analysehuset Synergy Research Group.

Det betyder, at de tre selskaber vinder ind på verdens ubetinget største leverandør af public cloud-løsninger, Amazon Web Services, hvis position i markedet for tiden står helt stille.

AWS sidder nemlig fortsat på godt 40 procent af det globale marked, mens Microsoft, Google og IBM ifølge målingerne fra Synergy Research Group tilsammen nu sidder på 23 procent af markedet.

Ifølge analysehuset har især Microsoft og Google oplevet fremgang på området i det seneste år.

Mens de fire store selskaber nu således tilsyneladende er i færd med at konsolidere sig i det stærkt voksende marked, ser det værre ud for sværmen af mindre cloud-udbydere.

Tilsammen går gruppen af mellemstore leverandører nemlig tilbage, selv om ikke mindst Alibaba og Oracle trækker kraftigt i den anden retning med vækst med 'imponerende hastighed,' som det hedder.

"Mens enkelte cloud-leverandører vokser med ekstraordinær hastighed, forsætter AWS med at dominere markedet uden tegn på svækkelse," lyder det fra Synergy Research Group.

Analysehuset peger på, at det vil kræve store investeringer i infrastruktur, fortsat udvikling og høj troværdighed blandt de allerstørste virksomheder, hvis Amazon Web Services også i fremtiden skal beholde positionen som verdens ubetinget største cloud-leverandør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere