Artikel top billede

(Foto: plain)

Kæmpe-forlig: Hundredetusindvis af brugere kan få op til 70 kroner i erstatning for køb af DVD-drev for mange år siden

Efter et massesøgsmål kan hundredetusindevis af amerikanere få op til 70 kroner udbetalt i erstatning. Eneste krav: De skal have købt en pc med DVD-drev for mange år siden.

Op til 10 dollar. Så meget kan en meget lang række amerikanere forvente at få udbetalt i erstatning, hvis de for mange år siden har købt et DVD-drev, enten monteret i en pc eller for sig selv.

Købte indbyggerne i 23 amerikanske delstater således et DVD-drev - DVD-ROM, DVD-RW eller en kombination - i perioden mellem april 2003 og december 2008, står de altså nu til at få udbetalt 10 dollar per enhed i erstatning.

Pengene kommer fra gruppen af hardware-producenter.

Sådan lyder det måske lidt mærkelige resultat af et forlig mellem CC og CCC.

Sagen strækker sig langt tilbage. Kort og godt handler den om, at 23 sagsøgere for mange år siden gik sammen om at søge erstatning fra en hel række hardware-producenter, som de beskyldte for at holde priserne for DVD-drevene kunstigt oppe via fælles aftale.

Hardwareselskaber har gennem årene fastholdt, at de aldrig har indgået fælles aftale om kunstigt opskruede priser.

Alligevel har fire af dem, nemlig Hitachi-LG, Panasonic, NEC og Sony, nu 14 år senere indvilget i at indgå forlig med sagsøgerne og betale i alt 865 millioner kroner i erstatning.

Tilbage står yderligere syv producenter, som fastholder, at de intet har gjort forkert.

De tæller en række forskellige datterselskaber af BenQ, Philips, Samsung, TEAC og Pioneer.

Det betyder dybest set, at sagen kan fortsætte i mange år endnu.

Gruppen bag massesøgsmålet, som kaldes for Optical Disk Drive Antitrust, har åbnet et website, hvor man kan indtaste sine data, hvis man mener, at man i perioden dengang har købt et DVD-drev, som man mener kan udløse en erstatning på de omkring 70 kroner.

DVD-drev regnes ganske vist i dag i vid udstrækning for at være noget, der hører fortiden til. I dag handler data-overførsler og -behandling langt mere om streaming og cloud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere